Dedeoğlu: Dermapen ile Cildiniz Genç Kalsın

Kahramanmaraş’ta hizmet veren MD Beauty Center Sahibi ve Estetisyen Merve Dedeoğlu, cildin genç kalmasının tüyosunu verdi: Dedeoğlu, dermapen uygulaması ile herkesin cildinin genç kalmasının mümkün olduğunu dile getirdi.


Dedeoğlu: Dermapen ile Cildiniz Genç Kalsın

Kahramanmaraş’taki vatandaşların cilt bakım konusunda bir numaralı adresi olan MD Beauty Center, cilt bakım konusunda adından sıkça söz ettiriyor. Yaşlanmanın ciltteki etkilerini yavaşlatmak ve gidermek için hizmet veren MD Beauty Center Sahibi ve Estetisyen Merve Dedeoğlu, dermapen hakkında bilgiler verdi. Dedeoğlu, “Microneedling veya mikroiğne olarak da adlandırılan bir cilt yenileme uygulamasıdır. Bu uygulama ile mikro iğneler vasıtasıyla cildin epidermis olarak adlandırılan en üst tabakasına ve bir altındaki dermiş tabakasına mikro iğne uygulaması yapılır” dedi.

“Dermapen Uygulaması Hem Kadınlar Hem de Erkekler Tarafından Rağbet Görüyor”

Sağlıklı ve düzgün görünümlü cilde sahip olabilmek için dermapen uygulamasını öneren Estetisyen Dedeoğlu, “Sağlıklı ve düzgün görünümlü bir cilde sahip olmak, bireyin gerek sosyal gerek psikolojik yönden kendini iyi hissetmesi için oldukça önemlidir. Ciltte özellikle de mimik bölgelerinde oluşan ince çizgiler, kırışıklıklar, lekeler ve genişlemiş gözenekler gibi birçok sorun, hoş olmayan bir görüntüye neden olur. Uzun yıllardır yaygın olarak yapılan ve bu gibi cilt sorunlarının tedavisini sağlayan cilt bakım uygulamaları yalnızca kadınlar değil, erkekler tarafından da rağbet görüyor.Cildin daha canlı ve genç bir görünüm kazanmasına yardımcı olan bu uygulama ile çok daha güzel bir cilde sahip olabilmek mümkündür.Dermapen yöntemi aslında tarihi çok eskiye dayanan, antik Çin’de dahi uygulandığı bilinen bir tedavi yöntemidir. Bu eski dönemden köken kalan mikro iğne yöntemi, tıbbın ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte güncel olarak yorumlanarak Dermapen adı verilen medikal tedaviyi ortaya çıkartmıştır. Dermapen tedavisi; ince cilt yapısına sahip boyun bölgesi veya kolların iç kısmı gibi hassa bölgelere dahi uygulanabilir En sık tercih edilen uygulama bölgeleri arasında ise yüz, eller, boyun gibi bölgeler yer alır. Uzun yıllardır” diye konuştu.

Dermapen Kimlere Uygulanır?

Dermapen uygulamsının kimlere yönelik yapıldığı hakkında da bilgiler veren Dedeoğlu, şunları dile getirdi: “Dermapen; bir cilt gençleştirme uygulamasıdır ve yaşlanmaya bağlı cilt sorunları yaşayan tüm bireylere uygulanabilir. Bir mikro iğneleme prosedürü olan bu yöntem aynı zamanda cildin sıkılaştırılması ve yenilenmesi üzerinde de etkilidir. Tedavide iyileştirilmesi hedeflenen cilt sorunları arasında; Sivilce lekeleri, Yaşlılık Lekeleri, Kırışıklıklar ve ince çizgiler, Yara izledi, Genişlemiş gözenekler, Elastikiyetini kaybetmiş cilt, Cilt tonunda düzensizlikler gibi sorunlar yer alır. Bu sorunlar genellikle yüz bölgesine uygulanan dermapen tedavisinde hedeflenen cilt sorunları olmakla birlikte vücudun farklı bölgelerindeki sorunların tedavisinde de dermapen kullanılabilir. Özellikle bacak ve karın bölgesinde sıklıkla karşılaşılan çatlak sorunu ve yara izleri için dermapen tedavisi uygulanabilir.”

Dermapen Nasıl Uygulanır?

Dermapen bakımının nasıl uygulanacağı yönünde de bilgiler veren Dedeoğlu, bu konu hakkında da şöyle konuştu: “Dermapen cihazı kullanılarak yapılan mikro iğneleme uygulaması, geleneksel bir tedavi olan akupunkturun cilt yenileme için yorumlanmış bir şeklidir. Akupunkturdan farklı olarak dermapen de amaç ağrılarının azaltılması değil, cildin yenilenmesidir. Dermapen cihazı üzerinde çok küçük yapıda 12 adet iğne bulunur. Ve bu iğneler cihazın tedavi edilen bölge üzerinde gezdirilmesi sırasında derinin yalnızca en üst tabakalarını etkileyerek mikro düzeyle hasarlar oluşturur. Oluşturulan bu hasarlar cildin yenilenmesi için gerekli olan kobje ve elastin üretimini teşvik eder ve bölgenin yenilenmesi sırasında cilt sorunları da düzeltilmiş olur. İşlem süreci ise 30 dakika civarı olarak belirtilebilir.”

AKNE (SİVİLCE)

Akne; kıl köklerinin ve yağ bezelerinin (deri altındaki yağ üreten bezlerin) tıkanmasıyla sonuçlanan ve sivilcelere neden olan yaygın bir cilt durumudur. Eğer vücut çok miktarda sebum üretiyorsa (cildimizi nemli tutan) yağ, ölü deri hücreleri gözeneklerin içine sıkışabilir ve beyaz ya da siyah noktalara neden olabilir. Yaygın olarak görünen akne, genellikle ergenlik döneminde veya strese bağlı durumlarda sıklıkla görülebilir.

Akne Neden Olur?

Ciltteki gözenekler tıkandığında, bakteriler için uygun üreme alanı oluşur. Bakteriler çoğaldıkça iltihaplanma artar ve akneler oluşmaya başlar.

Bazı kimyasal ilaçlar akneye neden olabilir.

Vücudun bazı hormonlarının daha fazla salgılanması akneye neden olabilir.

Cildin normalden daha fazla yağ üretmesi, sigara içilmesi akneyi oluşturabilir.

Güneşe aşırı maruz kalınması durumunda akne oluşumu meydana gelebilir.

Ergenlik dönemi, kullanılan doğum kontrol hapları, stres ve hamilelik gibi doğal süreçler akneye sebep olabilecek faktörlerdir. Bu tür doğal durumlarda akne genellikle kendiliğinden geçer.

SKAR (NEDBE)

Skar; (Nedbe olarak da bilinir) doğal bir yaralanmanın ya da bir ameliyat sırasında cerrahi insiz yonun (keserek açma) ardından, derinin dermiş tabakasındaki yaralanmanın doğal bir sonucu olup, iyileşme sırasında fonksiyonel deri dokusunun bağ dokusu ile yer değiştirmesi sayesinde ortaya çıkan bir belirtidir, biz izdir.

Cildiniz yaralandığı zaman, vücudumuz doğal olarak meydana gelen hasarı tedavi eder.

Eğer yara üstteyse, büyük bir ihtimalle yaranın üst kısmında bir skor doku oluşumu görebilirsiniz.

Yani skor doku pembe ve kırmızımsı bir renk tonuna sahiptir. Skor olgunlaştıkça renk teninizden daha koyu ya da açık hale gelebilir. Yara izlerinin çoğu düzdür ve üstündeki cilt buruşuk görünme eğilimindedir.

Eğer vücudunuz çok fazla doku yaparsa, kabarık bir skor görürsünüz. Bazen, vücut aşırı miktarda ekstra doku yapar ve orijinal yaradan daha büyük, kabarık bir skor görürsünüz. Bu tarzdaki kabarık skor doku keloid skor olarak adlandırılır.

Eğer vücudunuzda akne veya suçiçeği gibi aşırı iltihaplanmaya yol açan bir durum meydana geldiyse çukur şeklinde bir skor oluşumu gözlenebilir.

Bunun nedeni, iltihabın vücudunuzdaki kolejeni tahrip etmesidir. Bu skor tipi sivilce veya suçiçeği iyileştiğinde ortaya çıkma eğilimindedir.