‘Atom Karınca’dan altyapı sorunlarına çözüm arayışı!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, zemini sağlam yapılmadığı için sürekli dolgu işlemi ile geçişe açık tutulan Afşin- Çobanbeyli-Altunelma-Tanır-Berçenek-Çoğulhan arasındaki yolu ve Afşin Koçovası mahallesinin yıllardır çözüm bekleyen su ve kanalizasyon problemini Ankara’da Meclis gündemine taşıdı.


‘Atom Karınca’dan altyapı sorunlarına çözüm arayışı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, hükümetin arka plana attığı memleketi Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi’nin de özverisiz ve özensiz çalışmaları sonrası bugüne kadar yaşanan çok sayıda mağduriyete dikkat çekti. 
CHP’li Ali Öztunç son olarak, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrali güzergâhında yüksek tonajlı araç geçişlerini kaldırmayan ve bozulmalar sonucu özellikle yolu düzenli olarak kullanmak durumunda olan santral işçilerine dayatılan çilenin sona erdirilmesi, zeminin güçlendirilmesi ve kalıcı asfalt atılması için harekete geçti.
Ayrıca, Afşin Koçovası mahallesinin su ve kanalizasyon sorununun bugüne kadar görmezden gelindiğini açıklayan Ali Öztunç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi hazırladı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SÖZÜNÜ TUTMADI!
Öztunç, Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergede, “Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrali güzergahı olan Afşin- Çobanbeyli-Altunelma-Tanır-Berçenek-Çoğulhan arası yol her sene dolgu yapılmaktadır ancak büyük tonajlı araçlar geçtiğinde dolgular zemin sağlam olmadığı için yol tekrar eski haline gelmektedir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı kazınıp tekrar yapılacağı sözünü vermesine rağmen bir gelişme olmamıştır. Termik Santralde çalışan işçilerin servis yolu olarak kullandığı yol çok dar olduğu için santral işçileri kışın zor şartlarda işe gitmek zorunda kalıyor. Ayrıca Afşin Koçovası mahallesinin su ve kanalizasyon sorunu yıllardır çözüm beklemektedir.” Dedi.

Öztunç’un kamuoyu adına yanıt beklediği sorular ise şöyle oldu;
-    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin, Afşin İlçesi sınırları içerisindeki Çobanbeyli-Altunelma-Tanır-Berçenek-Çoğulhan arası yolun kalıcı asfalt yapılacağı sözü neden yerine getirilmemiştir? Büyükşehir Belediyesinin bu yolun yapımı için herhangi bir çalışması olacak mıdır?
-     Afşin Koçovası Mahallesinin içme suyu ve kanalizasyon sorunu bugüne kadar neden çözülmemiştir? İçme suyu ve kanalizasyon sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesinin yakın zamanda bir çalışması olacak mıdır?