Xiaomi, art arda dördüncü kez Institutional Investor'ın Asya Yönetici Ekibi ödülüne layık görüldü

Nesnelerin İnterneti (IoT) platformuyla birbirine bağlı akıllı telefon ve akıllı donanım ürünleri geliştiren ve üreten bir tüketici elektroniği ve akıllı üretim şirketi olan Xiaomi Corporation ("Xiaomi2 veya "Grup"; Hisse kodu 1810), tanınmış uluslararası bir finans dergisi olan Institutional Investor tarafından çeşitli kategorilerde art arda dördüncü kez Asya Pasifik (Eski Japonya) Yönetici Ekibi (Asia Pacific (Ex-Japan) Executive Team) Ödülüne layık görüldü.


Xiaomi, art arda dördüncü kez Institutional Investor'ın Asya Yönetici Ekibi ödülüne layık görüldü

Xiaomi, Teknoloji Donanım sektöründe "En İyi CEO", "En İyi CFO", "En İyi Yatırımcı İlişkileri Uzmanı", En İyi Yatırımcı İlişkileri Programı" ve "En İyi ESG" dahil olmak üzere beş farklı kategoride "2022 Asya Pasifik (Eski Japonya) Yönetici Ekibi” ödülüne layık görüldü. Bu yıl büyük başarıya imza atan Xiaomi, beş kategorinin tamamında birleşik sıralamada ilk sırada yer alarak açık ara lider oldu.

Xiaomi'nin Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Lei Jun, En İyi CEO, Başkan Yardımcısı ve CFO'su Alain Lam ise En İyi CFO olarak belirlendi. Yatırımcı İlişkileri ve Sermaye Piyasaları Direktörü Anita Chen, En İyi Yatırım İlişkileri Uzmanı oldu. Xiaomi, En İyi Yatırımcı İlişkileri Programı ve En İyi ESG kategorilerinde ilk sırada yer aldı. Bu, Xiaomi'nin borsada işlem görmeye başlamasından bu yana sıralamada yer aldığı dördüncü yıl oldu. Sonuçlar, Xiaomi'nin genel kurumsal yönetim ve yatırım ilişkileri yönetimi yeteneklerinin sermaye piyasaları tarafından tanındığını göstermesi açısından büyük önem taşıyor.

Xiaomi Corporation Başkan Yardımcısı ve Finans Direktörü Alain Lam, “Üstün performansımızın yanı sıra yatırımcı ilişkileri ve EGS alanında aldığımız bu ödüllerden ve sermaye piyasasındaki tanınırlığımızdan büyük gurur duyuyoruz. Sermaye piyasaları ile zamanında ve etkin bir şekilde iletişim kurmaya, hızla değişen makro ortama uyum sağlamaya ve dünya genelinde yatırımcılarımız ve iş ortaklarımıza sunduğumuz değeri maksimize etmeye devam edeceğiz" dedi.

Institutional Investor dergisi her yıl, menkul kıymet firmaları ve finans kurumlarındaki binlerce analist, fon yöneticisi ve araştırmacıdan En İyi CEO, En İyi CFO, En İyi Yatırımcı İlişkileri Uzmanı ve En İyi Yatırımcı İlişkileri Şirketi gibi kategorilerde en iyi performans gösteren firma ve kişileri seçmelerini istiyor. Bu yıl çalışmada, şirketlerin Covid-19 sürecinde nasıl tepki verdikleri ve yatırımcı ilişkilerini nasıl geliştirdikleri dahil olmak üzere Şubat 2021 - Ocak 2022 dönemindeki performansları değerlendirildi. Kurumsal yönetim standartları açısından bir ölçüt haline gelen ve titiz değerlendirme süreciyle belirlenen sıralamalar ödüllerin meşruiyetini sağlıyor.

Bu yıl, 2022 Tüm Asya Yönetici Ekibi Saygın Şirketler (2022 All-Asia Executive Team Honored Companies) çalışmasına toplamda 4.854 portföy yöneticisi ve alım tarafı analist, 607 satış tarafı analist katılım gösterdi. 12 sektörde aday gösterilen toplamda 1.612 şirket, (1) Üst Düzey Yöneticilerin Erişilebilirliği (2) Stratejilerin İcrası (3) İyi Bilgilendirilmiş ve Güçlendirilmiş Olaylara Müdahale Ekibi (4) NDR/Konferanslar/Çağrıların Verimliliği (5 ) Duyarlılık (6) İş ve Piyasa Bilgisi (7) Tutarlılık ve Ayrıntı, (8) ESG Bilgisi, (9) Zamanında Kamuoyu Bilgilendirmesi dahil olmak üzere çeşitli temel alanlarda değerlendirildi.

Xiaomi Corporation Hakkında
Nisan 2010'da kurulan Xiaomi Corporation, 9 Temmuz 2018'de (1810.HK) koduyla Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası Ana Listesinde işlem görmeye başladı. Xiaomi, merkezinde akıllı telefonla, akıllı donanımlar ve nesnelerin interneti (IoT) platformu bulunan bir tüketici elektroniği ve akıllı üretim şirketidir. Yenilik ve kaliteye eşit derecede önem veren Xiaomi, kullanıcılara üst düzey deneyim sağlarken operasyon verimliliğini en üst düzeyde tutmayı amaçlıyor. Şirket, dünya genelinde herkesin yenilikçi teknolojilerle tanışması ve yaşam sürmesini sağlamak için en uygun fiyatlarla durmaksızın en mükemmel ürünleri üretmek için çalışıyor. Xiaomi 2021 yılının küresel akıllı telefon pazarının 3 numaralı akıllı telefon markası olmuştur. Şirket ayrıca, akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar hariç, platformuna bağlı 351,1 milyondan fazla akıllı cihazla dünyanın önde gelen tüketici AIoT (AI+IoT) platformunu hayata geçirdi. Xiaomi ürünleri dünya genelinde 100'den fazla ülkede satılmaktadır. Şirket 2021 yılının Ağustos ayında Fortune Global 500 listesine üçüncü kez girmeyi başardı ve bir önceki seneye göre 84 sıra yükselerek 338. sıraya yükseldi. Xiaomi, Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index ve Hang Seng China 50 Index listelerinde yer almaktadır.