KSÜ Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavına Yoğun İlgi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Spor Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Özel Yetenek Sınavları tamamlandı.


KSÜ Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavına Yoğun İlgi

KSÜ Avşar Yerleşkesi Atletizm Sahasında 3-4 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen özel yetenek sınavına 780’i bayan 1534’ü erkek olmak üzere toplamda 2314 aday başvurdu. Adaylar arasında 9 engelli, 33 de milli sporcu bulunuyor.

2022-2023 Akademik Yılında KSÜ Spor Bilimleri Fakültesine 160 öğrenci daha katılacak. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 40, Antrenörlük Eğitimi Bölümü I. öğretime 40 ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü II. öğretime 40 olmak üzere toplamda 120 öğrenci, yapılan Özel Yetenek Sınavı neticesinde alınacak. 40 kontenjanı bulunan Spor Yöneticiliği Bölümüne ise yerleştirmeler, özel yetenek sınavı gerekmeksizin ÖSYM tarafından yapıldı.

Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı sonuçları üniversitemiz web sitesinde yayımlanacak. Aday öğrenciler sonuç listelerine üniversitemiz web adresi ksu.edu.tr üzerinden ulaşabilecekler.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı ile ilgili yaptığı açıklamada sınava giren öğrencilere seslenerek “Özel Yetenek Giriş Sınavımızda insan etkisine imkân vermeyen, elektronik sistemlerin ölçüm yaptığı, zaman ve sayısal değerlere dayalı objektif değerlendirme sistemlerini kullanıyoruz. Amacımız sizler için güvenli bir sınav ortamı sağlayıp ortaya koyduğunuz performanslara göre en hassas şekilde, en doğru sıralamayı yapmak ve kontenjanlarımızın elverdiği kadar adayımızı fakültemize kazandırmaktır.” dedi. Rektör Can, sıralamaya girse de girmese de tüm aday öğrencilere KSÜ’yü tercih ettikleri için teşekkür ederek başarılar diledi.