Kuzey Park Hızla Yükseliyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Hürriyet Mahallesi’nde 25 bin metrekare alan üzerine konumlandırılan Kuzey Park’ta çalışmalar sürüyor. Başkan Hayrettin Güngör, “Sosyal donatı alanları, yürüyüş yolları ve oyun gruplarıyla Kuzey Park, bölgeye de önemli bir değer katacak” dedi.


Kuzey Park Hızla Yükseliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehre yeni sosyal tesisler ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Onikişubat Hürriyet Mahallesi’nde 25 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen Kuzey Park projesinde de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekipler bölgede kazı, dolgu, elektrik ve sıhhi tesisat, zemin hazırlıkları, bisiklet ve kaykay parkuru ile peyzaj çalışmaları gerçekleştiriyor. Toplamda 30 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında bölgeye; koşu ve yürüyüş yolu, bisiklet ve kaykay parkuru, interaktif oyun grupları, enstrümantal oyun elemanları, yeni nesil oyun grupları ve kent mobilyaları gibi sosyal donatı alanları kazandırılacak. Çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanarak son derece konforlu ve standardı yüksek sosyal alanları içerisinde barındıran tesisin hizmete alınması hedefleniyor.

25 Dönümlük Yeni Yeşil Alan

Sürdürülen yeşil alan çalışması ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yeşil alanlara büyük önem veriyoruz. Yerleşim yerlerimize standardı yüksek, ulaşımı kolay yeşil alan kazandırma hedefindeyiz. Bu kapsamda Kuzey Çevre Yolu’na cepheli, Hürriyet Mahallemizde 25 dönümlük alanda projemize başladık. Bölgedeki hemşehrilerimizin beklentilerini karşılayacak yüksek donatılı bir tesis olacak. Sosyal donatı alanları, yürüyüş yolları ve oyun gruplarıyla Kuzey Park, bölgeye de önemli bir değer katacak. 30 Milyon TL’lik yatırımımız şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN