Elbistan Belediyesi, AEL İlkokulu’na taşındı

‘Asrın felaketi’ olarak nitelenen, 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkım kararı verilen Elbistan Belediyesi hizmet binası, memur site içerisindeki AEL İlkokulu’na taşındı.


Elbistan Belediyesi, AEL İlkokulu’na taşındı

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, hizmet binasına AFAD Afet Koordinasyon Merkezi’nce acil yıkım kararı verildiğini anımsattı.

Belediyecilik hizmetleri noktasında vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için memur site içerisinde bulunan Afşin Elbistan Linyitleri (AEL) İlkokulu’nun hizmet binası olarak tahsis edildiğini belirten Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Tüm birimlerimizle birlikte yeni hizmet binamızda çalışmalarımıza başladık. Ekiplerimizin tamamına yakını, deprem sonrasında yaraları sarmak için ilçemizdeki Afet Koordinasyon Merkezi ile koordineli olarak sahada vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için mücadele ediyor.

Diğer belediyecilik hizmetleri noktasında da vatandaşlarımızın yoğun talepleri var. Bu talepleri bir an önce çözüme kavuşturmak amacıyla AEL İlkokulumuzu hizmet binası olarak kullanmaya başladık. Şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için omuz omuza tüm hemşerilerimizle birlikte olmaya ve onların dertlerine çözüm üretmeye bir süreliğine de olsa memur site içerisindeki okul binasından devam edeceğiz” şeklinde konuştu.