Kafkaslar büyüledi

Kafkaslar büyüledi

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği tarafından gerçekleştirilen yılsonu etkinliğinde, Kafkas oyunları sergileyen gurup salonda bulunan misafirleri büyüledi. Dernek Başkanı Lisan Alkış amaçlarının Birlikte kaynaşmak, Kardeşliği ve birlikteliği sergilemek ve kucaklaşmak olduğunu söyledi.

31 Mayıs 2016 - 10:59

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği tarafından düzenlenen yılsonu etkinliği Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleşti. Kafkaslı öğrenciler tarafından sergilenen Kafkas oyunları izleyicileri büyüledi.

Etkinliğe katılan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz, sergilediği oyunla Kafkas kültürünü mükemmel şekilde yansıtan küçük bir çocuğu sahneye çıkarak kutladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Lisan Alkış, öğrencilerin kültürlerini çok güzel bir şekilde sergilediklerini söyledi. Öğrencilerin yetişmesinde emeği olanlara teşekkür eden Başkan Alkış Bugün Gazetesine yaptığı açıklamada bunun bir festival olmadığını öğrenciler için yapılan yıl sonu etkinliği olduğunu hatırlattı. Dernek üyeleri tarafından kusursuz gençlik ve çocuk ekibi yetiştirdiklerine dikkat çeken Alkış; “Onların gösterileri sunulacaktır. Daha büyüklerinde bir gösterisi var, müzik ekipleri var. Onların gösterileri olacaktır. Burada ki maksat: Birlikte kaynaşmak, Kardeşliği ve birlikteliği sergilemek ve kucaklaşmak niyetindeyiz.” Dedi.

Bu tür etkinliği dernek kurulduğundan beri yaptıklarını anımsatan Alkış on üç yıldan beri Göksun’da yaptıkları festivali de bu yıl içerisinde yapılacağını söyledi.

Etkinlikte dernek tarafından yetiştirilen genç ve çocuklar kültürlerine yansıtan oyunlarla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Etkinliğe Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz ve çok sayıda vatandaş katıldı. (ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x