Pr Ajansı Nedir, Ne İş Yapar?
Reklam

Pr Ajansı Nedir, Ne İş Yapar?

PR kısaltmasının açılımı Public Relations' tır ve bunun Türkçe karşılığı da "Halkla İlişkiler"dir. Halkla ilişkiler, herhangi bir işletme ve o işletmenin hedef kitlesi arasında bir bağ kurarak, karşılıklı iletişimin sağlanması, hedef kitle üzerinde iyi bir anlayışın, kanaatin, fikrin oluşturulması ve devam ettirilmesi amacıyla sürdürülen bir süreçtir. Bu süreçte işletmeler sempati kazanmak, güven kazanmak, iyi bir ticari intiba elde etmek amacıyla çalışmalar yaparak tanıtımını gerçekleştirir.

28 Haziran 2019 - 19:46 - Güncelleme: 28 Haziran 2019 - 19:53

Pr Ajansı, Halkla İlişkiler ve reklam alanlarında hizmetler sunan, şirketlerin tanıtımı esnasında daha bilinçli, daha planlı ve istikrarlı bir biçimde hareket etmesine destek olan, ortaya çıkardığı projeler ile şirket veriminin artırılmasını hedefleyen ve bu konuda her türlü danışmanlık hizmetlerini sunan ajanslardır*.

Kamu kuruluşları veya özel sektör kuruluşlarının olumlu bir imaja sahip olabilmesi adına gerekli her türlü planlamayı ve icraatı gerçekleştiren Pr Ajansları, tanıtım politikasının oluşturulması, sürecin planlanması, kuruluşların yönlendirilmesi ile, kesintisiz bilgi akışının sağlanması için çaba gösterirler.
Pr ajansı, tüm bu planlı programlı hareketler sonucunda da, şirketin, kurumun ya da kuruluşun hedeflenen sonuca ulaşmasına katkı sağlar.

Pr ajansları kurum ve kuruluşlarla yaptığı anlaşmalar sonucunda şunları yapar;

Basın özetlerinin hazırlanması,

Medya içeriklerinin türetilmesi ile bunların yayınlanması, dağıtılması, yaygınlaştırılması,

SEO çalışmalarının bir gerekliliği olarak planlamalar yapılması,

Yapılan tüm PR çalışmalarının ve elde edilen sonuçların rapor haline getirilmesi ve sunulması,

Şirket hakkında advertorial içerikler, çeşitli video ve görseller hazırlanarak çeşitli mecralarda bunların yayınlanması,

Özellikle şirketin dijital ortamlarda öne çıkmasının sağlanması adına, SEO çalışmaları konusunda profesyonel ve verimli bir hizmet sunar.

Firmanın Tanıtılması
Pr ajansları, firmanın kuruluşundan her bir aşamasına kadar iyi bir şekilde tanıtılması, hikayesinin oluşturulması, basın bültenleri oluşturulup yayınlanması makaleler üretilmesi, etkinlikler düzenlenmesi gibi işleri üstlenir. Bu gibi tanıtımların gerek radyolarda, gerek televizyonlarda, gerek sosyal medyada veya diğer tüm mecralarda yayınlanmasını sağlar.

Firma Hakkında Çıkan Olumsuz Haberlerin Etkisinin Azaltılması
Haklı veya haksız gerekçelerle firmalar, kurum ve kuruluşlar hakkında olumsuz haberler çıkabilir. Böyle durumlarda Pr ajansları gerekli algının yaratılması, olumsuz durumun düzeltilmesi adına gerekli açıklamaların yapılması, firmanın sesinin duyurulması gibi sorumlulukları üstlenir.

Hedef Kitle ve Müşteri Analizi
Müşterilerine en doğru hizmeti sunabilmek ve müşteri ihtiyaçlarını doğru bir şekilde analiz ederek tanımak için gerekli olan bilginin temin edilmesi, araştırmalar, anketler yapılması ve bunların sonuçlarına göre bir hareket tarzı benimsenmesi, bir strateji oluşturulması açısından büyük bir önem taşıyan tüm analizlerin yapılmasında Pr ajansı büyük bir rol oynar.

Etkinlik Organizasyonu
Pr ajansı, marka ve müşteriler arasında bir köprü kurmak, doğru tanıtımın yapılması, yeniliklerden haberdar etmek, olumlu mesajlar yaymak adına mükemmel bir çözüm sunan etkinliklerin planlanması, uygulanması yoluyla müşteriler ile firmanın bir araya getirilmesi konusunda çalışır.

Medya İle Bağ Kurulması
Pr ajansları, medya ile fazlasıyla içli dışlı olan ve güçlü bağlara sahip ajanslardır. Firma hakkında herhangi bir haberi, tanıtımı veya firmanın yaymak istediği mesajı, sunuculara, gazetelere, blogerlara, yazarlara ve tüm gerekli tüm yerlere ulaşmasını sağlar.

Güncel Olmak
Sürekli gelişen ve yenilenen toplumda, tüm güncellemelerden haberdar olmak firmanın başarısının artırılmasında ve ihtiyaçlara cevap verebilmesinde en önemli unsurlardandır.

Pr ajansında çalışan tüm uzmanlar güncel olayları, durumları ve araştırma sonuçlarını takip ederek en güncel konulara hakimdirler. Böylece Pr ajansları hem kendilerini sürekli günceller, hem de gerekli olan tüm bilgileri ulaştırmak suretiyle firmanın güncel kalmasına katkı sağlarlar.

https://kolaybulten.net/pr-ajansi-nedir/

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x