Proje sayısında eğitim ilk sırada

Kahramanmaraş il koordinasyon kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantıda proje sayılarına ve harcamalarına göre sıralama yapan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, eğitim sektörünün proje sayısında birinci, ulaşım sektörünün ise harcamada il sırayı aldığını söyledi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, ilçelerle beraber kente 7 milyar liralık proje yatırımın yapılacağını söyledi. Güvençer, bu yatırım rakamının yarıya yakının harcandığını ifade etti. 

İl koordinasyon toplantılarının Kahramanmaraş için yapılacak işlerin daha iyi ve enerji birliğiyle yapılabilmesi için düzenlendiğini söyleyen Vali Mustafa Hakan Güvençer, “Bunu yaparken de kendimizi gündemin dışında tutmuyoruz” dedi.

Proje sayıları açısından sektörlerde sıralama yapan Vali Güvençer, eğitimi ilk sıraya aldı. “Proje sayısı açısından eğitim sektörü birinci sırada yer alıyor. İkinci sırada tarım, üçüncü sırada enerji, dördüncü sırada ulaştırma, beşinci sırada ise sağlık sektörü yer alıyor” dedi. Harcama açısından da sıralamaya giden Güvençer, “Ulaştırma sektörümüz birinci sırada, tarım sektörümüz ikinci sırada, sağlık ve eğitim sektörümüz üçüncü ve dördüncü sırayı paylaşıyor” diye konuştu.