12 Şubat Kurtuluş etkinliklerimiz
Ali Avgın

Ali Avgın

Gözlem

12 Şubat Kurtuluş etkinliklerimiz

06 Şubat 2015 - 14:19

Her yıl olduğu gibi bu yılda 12 Şubat kurtuluş mücadelemizin 95. yıl dönümünü büyük şehir belediyemizin organizesi ile çeşitli etkinliklerle kutlayacağız.

 

KURTULUŞ ETKİNLİKLERİ GÖZ DOLDURUYOR

Futbol turnuvaları, Tiyatro gösterileri, yemek yarışmaları, bebek yarışmaları, fotoğraf sergileri,  halk koşusu, halk oyunları, bando gösterisi, klasik sazlarla Mehteran müziği, mevlid-i şerif, konser, konferanslar, Hürü Ana, Abdal Halil Ağa, Sütçü İmam,Ulucamii Hutbe, Bayrak Olaylarının canlandırılmaları ve “İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu” tarafından mehteran gösterileri ile bir hafta boyunca Kahramanmaraş’ta kurtuluş bayramı etkinliklerini yaşanacak.

Yetkililerimiz bazı gösterileri geleneksel hale gelmesini arzu etmiş olmalı ki; kurtuluşumuzun 95 yıl dönümünde; 1. bebek yarışması, 1. Halk koşusu,  1. Yöresel yemek yarışması, 1. Kurtuluş futbol turnuvaları gibi etkinlikler proğramda yer almışlar.

 

KEŞKE BİZ ÇALIP, BİZ OYNAMASAK

Gönül ister ki;  bu tür organizasyonlarla, biz çalıp, biz oynuyor gibi görüntümüz olmasa. Keşke yaptığımız etkinliklerin Aksu ve Ceyhan köprülerini aşabilse. Yankıları hafta boyunca ulusal medyada gündemde kalabilse.

Batı park stadında mahalle takımlarımızın futbol müsabakaları ile, kendi aramızda yaptığımız güreşlerle, bebek yarışmaları ile, bando, mızıka çalarak bu hedeflere ulaşacağımızı zannetmiyorum.

Birkaç yıldan beri müftülük meydanında konserlerini izlediğimiz çok değerli sanatçımız Mustafa Ceceli ile Kahramanmaraş halkı ile neredeyse kanka oldu. Ülkemizde başka değerli sanatçılarımızın da var olduğunu düşünüyoruz.

 

“DELİBAHAR YARIŞIYOR” MİZAHİ TİYATRO OYUNUNU KAÇIRILMAZ 

Büyükşehir belediye konservatuarı tiyatro topluluğunca oynanacak olan; Salman Kapanoğlu hocamızın yazıp yönettiği “ Delibahar Yarışıyor” tiyatro gösterisinde, Maraş'ın Meşhurlarından Deli Bahar tiplemesi ile şehrimizin kültüründen, sanatına, sosyal yapısından, tarihi dokusu ve kurtuluş savaşı'na kadar birçok konu mizahi bir dille anlatılıyor.

Kahramanmaraş halkının milli dokusuna en uygun gösteriler arasında yer alacağını umuyoruz. Necip Fazıl Kültür Merkezinde 6 Şubat Cuma günü saat 19,30 da sahnelenecek oyunun kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

 

“İSTANBUL TARİHİ TÜRK TOPLULUĞU” DİYE BİR TOPLULUK YOK

 12 Şubat kurtuluş haftası boyunca şehrimiz bayraklarla süslendi. Bilboardlarda etkinliklerin tanıtımları yapılıyor. Bu tanıtımlarda gözden kaçan basit gibi görünen bizce önemli hatalarda olabiliyor.

Şöyle ki; Belediyemizin internet sitesinde ve bilboardlarda kurtuluş etkinlikleri arasında yer alan “ İstanbul Tarihi Türk Topluluğu ” mehteran gösterisi ilanı yer almış. Kıyısından köşesinden birazcık musıkiden ve musıki topluluklarından anladığımı düşündüğümü zannederim.Yaptığım araştırmalara göre, bu işin ehli kimselerle yaptığım görüşmelerde, ülkemizde böyle bir isimde, böyle bir topluluk yok.

 

 

MEHTERAN GÖSTERİSİNİ “ İSTANBUL TARİHİ TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU” YAPACAK

Ülkemizde böyle bir topluluk olmadığına göre; Edebiyatçılar şehrinde, şiirin başkentinde etkinlik tanıtımlarında yanlışlık yapılmış. Bu hata ise bilboardlarda da ilan edilmiş.

Doğrusu; 11 Şubat günü Valilik meydanında saat 17,30 da izleyeceğimiz mehteran gösterisini; bir zamanlar müdürlüğünü Ömer Tuğrul İNANÇER’in yaptığı T.C. Kültür bakanlığı “ İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu” yapacaktır. Büyükşehir belediyemizin internet sitesinde yayınladığı ve bilboardlarda yazdığı gibi  “Tarihi Türk Topluluğu” diye uydurulan topluluk yapmayacaktır.

12 Şubat kurtuluş destanında şehid olan kahramanlarımıza Cenab-ı haktan rahmet niyaz ederken, 95. sene-i devriyesini idrak ettiğimiz bu günlerde, onları unutmadığımızı, ruhuna uygun yapacağımız etkinliklerle hatırlamak istiyoruz.

Selam ve sevgilerle.

Son Yazılar