Payandalığın Sonu Ayakcılık
Ali Avgın

Ali Avgın

Gözlem

Payandalığın Sonu Ayakcılık

19 Şubat 2016 - 07:39

Güney doğu Anadolu bölgesinde il ve ilçelerde terör örgütü mensupları yollara mayın ve bomba döşerken hiç mi bir vatandaş görmedi, hiç mi bir Allahın kulu görmedi? Her türlü silah ve ekipmanlar mahallelere stok edilirken neden hiçbir vatandaşımız emniyet güçlerine bildirmedi?

Tabi ki bu bölge vatandaşları bu teröristlerce yapılan tüm eylemlerde bilgi sahibiydiler ama onları kollamayı ve korumayı seçtiler. Bir kısmı korkudan, sindirilmiş, bir kısmı bananeci bir kısmıdaHDP’ninkuyurğuna takılmış cahil vatandaşlardı.Bu bananeciliğin bedeli, vurdumduymazlığın faturası yine bölge halkımıza kesilmiştir. Bakın teröristlere yataklık yapanlar, bunları kamufle edenler, görmezden gelenler kendi evlerinden yurtlarından oldular. Teröristler evlerinizi, işyerlerinizi, okullarınızı, Camilerinizi, hastanelerinizi bombalamadılar mı? Pekisize hizmet veren ambulansları,itfaiye araçlarını yakmadılar mı?Kısacası mahallelerinizi, yaşam alanlarınızı cehenneme çevirmediler mi?

Mahallelerde yer altında 20km’lik tuneller kazılırken belediye araç ve ekipmanları kullanılırken hiç mi bir Allahın kulu görmedi, duymadı! Mahalle sokaklarına bombalar döşenirken hiçbir vatandaş görmedi mi?Tabiki gören de vardı duyanda vardı ama bu vatandaşlar eğer evlerinden ve işlerinden olacaklarını tahmin edebilseydi acaba yine üç maymunu oynarlarmıydı? Peki camilerinin, hastanelerinin yakılacağını tahmin edebilselerdi yine teröristlere taraf olurlarmıydı? Şimdi yaşam alanları yıkık dökük, delik deşik olmuş evleri, mahalleleri teröristlere yapılan payandalığın sonucudur. Teröre payanda olanlar bugün ayakcı konumuna düşmüşlerdir. Evlerinden yurtlarından olmuşlar gurbet yollarına düşmüşlerdir.

Peki bu belediyelerce ve çalışanları, araç ve ekipmanları hendek kazmada, tunel kazmada teröristlere yardım ve yataklık ederken devletimizin ilgili kurumlarıyla bilgi paylaşımında bulunsalardı bu yaşadıkları ekonomik ve sosyolojik yıkımları yaşarlarmıydı?

Bugün yine Güney doğu Anadolu bölgesinde Yüksekova, Cizre, Silopi, Çukurca, Nusaybin, Şemdinli, Eruh, Varto, Bulanık, Lice ve Kulp gibi terör örgütünün önem verdiği ilçelere, örgütün gençlik yapılanması YDH-G ile kırsaldan gelen silahlı milislerin yerleştiği, hücre evler oluşturulduğu, mühimmat ve cephanelik depolandığı biliniyor. Örgütün şehir merkezlerine yerleşmesiyle birlikte çatışma alanlarını kırsaldan merkeze kaydırdıklarıbilinyor. Sivil vatandaşları böyle teröristlere yataklık yaparlarsa kalkan olarak da kullanılmaya kalkışılır, canlı hedef olarak da kullanılır.Sokaklardaki hendekler kapatılıyor ama buradaki Kürtlerin zihninde oluşan hendekler de sosyologlar, psikologlarca kapatılmalıdır. Halk artık teröristlerle arasına mesafe koymak zorundadır.Halk tarafını devletten yana deklare etmelidir.  Emniyet güçlerimizin yanında olmaları artık kaçınılmazdır. Bu bölge halkı hem PKK hem de HDP tarafından devlete karşı ayaklanma provalarına sahne olmuştur. Herkes şunu iyi bilmelidir, Türkiye ne Irak’a ne de Suriye’ye benzemez. Bölge halkı bu teröristlere lojistik destek sağladıkça, yataklık yaptığı sürece başta kendileri ve nesilleri perişan olacaktır.

Güney doğu Anadolu bölgesinde özellikle Şırnak, Silopi, Hakkari, Mardin, Sur, Cizre, İdil ve daha bir çok yerler şimdiden hayalet şehirlere dönüşmüşlerdir. Yıkılan yaşam alanları aslında nesillerin geleceğidir. Bölge halkının tamamı aklını başına devşirmelidir.

Dün Ankara’da hunharca düzenlenen saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum. 

Son Yazılar