1 Tabak pilavda kaç kalori var?

1 Tabak pilavda kaç kalori var?

Pilavlar kültürlere göre çeşitli malzemelerle oluşturulduğu için birçok pilav türü vardır. 1 Tabak Pilavda Kaç Kalori Var? Pirinç pilavı, bulgur pilavı, perde pilavı, etli firik pilavı, domatesli pilav, tavuklu pilav, nohutlu pilav gibi.

17 Haziran 2020 - 02:17

Zengin bir yemek türü olan pilavların besin değerleri de içerdikleri malzemelerin çeşitine göre değişir. En çok tüketilen pirinç pilavının besin değerleri 100 gram/1 porsiyon için şöyledir: 1,4 gram yağ, 1,303 miligram sodyum, 188 miligram potasyum, 76 gram karbonhidrat, 83 miligram kalsiyum, 10 gram protein, 32 miligram magnezyum.

PİLAVIN FAYDALARI

Pilavların faydaları içindeki besinlerin faydalarından kaynaklanır. Öncelikle pilavların ana maddesi olan pirinç ya da bulgur bol karbonhidrat içeren besinlerden olduğu için vücuda fiziksel ve zihinsel faaliyetlerde gereken enerjiyi sağlar. Karbonhidrat, tüketen kişinin kendini enerjik hissetmesine sebep olur.

Pirinç dayanıklı nişasta grubunda olduğu için bağırsaktaki faydalı bakterilerin gelişmesine yardım eder. Bulgurun glisemik indeksi düşüktür. Bu sebeple kan şekeri seviyesini hemen yükseltmez ve sağlıklı bir şeker yükselmesini sağlar.

Pilavlar uzun süre tok kalmayı sağlar. Pilavlarda potasyum içeriği yüksek olduğundan bağırsakları çalıştırıcı etkisi vardır. 1 tabak Pilavda kaç kalori vardır, tereyağlı pirinç pilavı kaç kalori, şehriyeli pirinç pilavı kaç kalori, sade pilav 1 tabak pilav kaç kalori gibi sorularla hesaplama dengesi oluşturulabilir.

Özellikle 1 porsiyon pilav yemek tarifleri içerisinde orta düzey diyet için fazla bile gelebilmektedir. Diyetler için pilav yeme alışkanlığı nasıl yapılır, nasıl düzenlenir bilmek gereklidir. ÖZellikle kuru fasulye yanında bir kaşığı da olsa pilav yesem diyenler için vazgeçilmez gibi bir durumdur.

PİLAV KİLO ALDIRIR MI?

Pilavlar zengin karbonhidrat kaynakları oldukları için yerken miktarına dikkat etmek gerekir. Ancak her pilavın besin içeriği aynı olmadığından tüketilme miktarları da farklılık gösterir.

Örneğin; tavuklu pilav tüketilirken tavuktan alınacak protein vücut için çok kıymetli olduğundan bir porsiyon yiyen biri için, pirinç pilavında genel olarak karbonhidrat bulunduğundan yarım porsiyon yeterlidir.

1 Tabak Pilavda Kaç Kalori Var? konusunda çeşitlerine göre değerler şöyledir: pirinç pilavı 130 kcal, bulgur pilavı 342 kcal, tavuklu pilav 153 kcal, nohutlu pilav 169 kcal, domatesli pilav 316 kcal, perde pilavı 156 kcal.

Kilo almak istemeyen kişiler pilavda bulunan protein kaynaklı besinlerin miktarını arttırırken, pirinç ya da bulgurun miktarını azaltarak önlem alabilir.

Örneğin bir porsiyon tavuklu pilavda otuz gram tavuk, yetmiş gram pirinç bulunurken tavuğun gramını yirmi gram arttırıp, pirincin gramını yirmi gram azaltarak daha sağlıklı pilav oluşturulur. (KOLAYDİYETLİSTESİ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...