10 günde yüzbinlerce kişi Maraş dondurmasını tattı!

10 günde yüzbinlerce kişi Maraş dondurmasını tattı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakçı, 8 Eylül’de Trabzon’da start alan dondurma tırının gezdiği ilk 10 ilde, 300 binin üzerinde vatandaşa dondurma dağıttığını söyledi.

21 Eylül 2017 - 01:02

DONDURMA TIRI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bu sene ilk defa Kahramanmaraş dondurmasıyla ilgili bir festival düzenlediklerini aktaran Kabakçı, “Bu festival için uzun süreli bir çalışma yaptık. Kültür Daire Başkanlığımızın yanında sektördeki temsilciler de buna katıldı. Kahramanmaraş’ın 5 tane üretici temsilcisi katıldı. Önce tabi bu festivaldeki amacımız dondurma satışını artırmak. Bu nedenle il il dondurma tanıtım günleri gerçekleştirdik. Bu dondurma tırımız; 8 Eylülde Trabzon’dan başlayarak; 9 Eylül’de Samsun’da, 11-12 Eylül’de İstanbul’da, 13 Eylül’de Bursa’da, 14 Eylül’de İzmir’de, 16 Eylül’de Ankara’da 2 yerde, 17 Eylül’de Konya’da ve Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin bulunduğu Konya Ereğli’de,19 Eylül’de Mersin, yine 19 Eylül’de Adana’da Maraş dondurması dağıttı. 10 günde yaklaşık 300 kişi Maraş dondurmasını tattı. Dondurma tırımız çok büyük ilgi gördü. Bundan sonra 20 Eylül’de Hatay, 21 Eylül’de Gaziantep, 22 Eylül’de Kahramanmaraş’ımızda olacağız ve Kahramanmaraş’taki festivalimizin başlangıç tarihi olacak” dedi.

AMAÇ DONDURMA TÜKETİMİNİ ARTIRMAK

Dondurma tırının gittiği her yerde büyük bir kalabalıkla karşılandığını ifade eden Daire Başkanı Cevdet Kabakçı,  amaçlarının dondurma tüketimini artırmak olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Tabi Kahramanmaraş dondurması dünyadaki iki dondurmadan biri. Kremalı bir dondurma değil orijinal ve sağlıklı dondurmadır. Hem vitamin olarak hem insan gelişiminde çok faydalı bir yiyecek. Bizde istiyoruz ki dondurma sektöründe bugün Amerika’da yüzde 25 yani yaklaşık yılda 25 litre dondurma tüketilirken İngiltere’de 8 litre Avrupa ülkelerinde 17 litre dondurma tüketilirken ülkemizde 2.5 litre dondurma tüketilmekte. Amacımız litre sayısını artırmak en azından 10 litrelere çıkarmak. Bunun içinde dondurma tırımız gitti. Çünkü diğer dondurmalarda sunilik var. Kahramanmaraş’ın dondurması keçi sütü, salep ve şekerden oluşuyor. İçerisine kimyasal katkı maddeleri konmuyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x