10 yıldır ‘Kader’ine’, ‘Kadir’ diyor!

10 yıldır ‘Kader’ine’, ‘Kadir’ diyor!

20 yıl önce Adıyaman’dan Kahramanmaraş’a kuma olarak gelen ve zor şartlar altında 10 yıl önce bir kızı olan anne, yavrusunun isminin nüfus müdürlüğünde ‘Kadir’ olması nedeniyle 3. Asliye Mahkemesinde dava açtı. Dava sonuçlandı. 10 yıldır erkek ismiyle hitap edilen, ‘Kadir’, ‘Kader’ ismini aldı.

30 Eylül 2016 - 07:26

20 yıl önce Çerkez Körkurt (50) tarafından Adıyaman’dan kuma olarak alınan Fadime Körkut’un (30)  hayatı,  filmlere konu olacak cinsten. Kuma olarak geldiği eşinden iki çocuğu olan ve kızları Kader’in nüfus müdürlüğünde yapılan yanlıştan ötürü Kadir ve cinsiyeti ibaresinin erkek olması, anneyi ve kızının perişan etti. 3 yıl önce eşi Çerkez Körkurt’u trafik kazasında kaybeden anne 2 çocuğu ile açlık ve sefaletin pençesine düştü.

Zor hayat şartlarının altından kalkabilmek için tek şansını dilencilik yapmakta bulan talihsiz anne Fadime Körkurt, günlük kazandığı 5-10 TL ile yavrularına bakmaya çalıştı. Anne Fadime Körkurt, şimdilerde tek göz baraka bir evde komşularının yardımı ile yaşama savaşı veriyor.

 

HAYATIM 10 YIL ÖNCE KARARDI

Yaşanan olayları anlatan talihsiz anne, şu anda tek göz barakada yaşam savaşı verdiğini kızını ve oğlunu okula gönderemediğini söyledi. Kızını okula göndermek için, başvuruda bulunduğunu belirten Fadime Körkurt, kızının erkek ismi olması nedeniyle başvurularının da kabul edilmediğini belirtti.

Talihsiz anne Fadime Körkurt yaşadığı olayları şöyle anlattı: “ 20 yıl önce Adıyaman’da oturduğumuz esnada Çerkez’in babası geldi beni ailemden istedi. Ailem beni Çerkez ile evlendirirken ikinci eş olduğumu biliyorlardı. Eşimden 2 çocuğumu oldu. Eşim trafik kazası geçirdikten sonra kızım ile oğlumu, eşimin kardeşi benden alarak bakmaya başladı. O esnada kızımı erkek ismiyle nüfusa kaydettirmişler. Sonra kızımı ve oğlumu oradan aldım.  

 

KİMSE BAKMADI

Kocam öldükten sonra bana kimse bakmadı. Dilenmeye başladım. Çünkü çocuklarım evde açtı ve benim çok yapacak bir şeyim yoktu. 2 günden bu yana çocuklarıma yemek yediremiyorum. Komşularımın yardımı ile bir şeyler yapmaya çalışıyorum.”

Yaşananlara yakından şahit olan Fadime Körkut’un komşusu 75 yaşındaki Hurşit Dökemci ise şöyle konuştu: “Fadime’nin kızı okula gidecekti ve isim ibaresinde Kadir cinsiyet ibaresinde erkek yazması sonucu okula kayıt edilmedi. Bunun üzerine Fadime’den çocukları alan rahmetli eşinin kardeşi okula çağrılarak kimliğinin değiştirilmesi istendi. Bu durumdan sonra mahkemeye başvurularak isim değişikliği sağlandı. Şu anda bizim yardımımız ile yaşam savaşı veriyorlar. Güç bela Kadir ismini Kader yaptırdık, bundan sonra kaderleri yaşam çizgileri olacak. Yardım bekliyoruz”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x