100 rehber öğretmenine bağımlılık farkındalığı!

100 rehber öğretmenine bağımlılık farkındalığı!

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Yeşilay’ın imzaladığı protokol kapsamında Kahramanmaraş’taki rehber öğretmenlerine bağımlılık ile ilgili seminer verildi.

28 Aralık 2017 - 03:20

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Yeşilay’ın imzaladığı protokol kapsamında Kahramanmaraş’ta ikincisi düzenlenen Yeşilay TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele) eğitim programı kapsamında Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Elbistan ilçelerinde üç grup olarak düzenlenen hizmet içi eğitim ile 100 rehber öğretmenine bağımlılık ile ilgili eğitimler verildi.

Programa katılan Öğretmenler eğitimleri başarı ile tamamlayarak belgelerini alarak, okullarındaki öğrencilerine de bağımlılık ile ilgili farkındalık oluşturmak için çalışmalarını başlattı. Eğitimler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Öğretim Bölümü Şube Müdürü Ramazan Paksoy ve Yeşilay TBM formatörleri Süleyman Erdal Darak, Yakup Kaman, Mustafa Aşkın, Bayram Akel ve Hatice Geyik tarafından verildi.

18 saat süren eğitimlerin içeriği, Sağlıklı Yaşam, Tütün Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, Madde Bağımlılığı ve Teknoloji Bağımlılığı. Rehber öğretmenleri aldıkları bu eğitimlerle öğrenci ve velilerine verecekleri eğitimler neticesinde topluma bağımlılık konusunda koruyucu hekimlik çalışmaları ile ileriye yönelik bağımlılıkları azaltacaklardır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cevizin 6 faydası
Cevizin 6 faydası
Büyükşehir, Andırın’ın Ulaşım Altyapısını İyileştiriyor
Büyükşehir, Andırın’ın Ulaşım Altyapısını...