‘100 yılın sayfaları’ Kitap Fuarı ile EXPO 2023’de...

‘100 yılın sayfaları’ Kitap Fuarı ile EXPO 2023’de açıldı

Onikişubat Belediyesi’nin ‘100 yılın sayfalarını birlikte açıyoruz’ sloganıyla 4 Kasım’da açılışını gerçekleştirdiği EXPO 2023 Kitap Fuarı, 8’inci günün sonunda birbirinden güzel söyleşi, imza günleri ve çocuk etkinlikleriyle tamamlandı. Fuarın son gününde kültür söyleşilerinin konuğu ise Gazeteci ve Yazar Cem Küçük ile Şair ve Yazar Senai Demirci oldu.

15 Kasım 2023 - 16:44

Onikişubat Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ev sahipliğini yaptığı Uluslararası EXPO 2023 kapsamında ‘100 yılın sayfalarını birlikte açıyoruz’ sloganıyla Kitap Fuarı düzenledi.  

4-12 Kasım tarihleri arasında 8 gün boyunca kitapseverlere muhteşem bir fuar deneyimi yaşatan EXPO 2023 Kitap Fuarı, adeta tıklım tıklım doldu taştı.

EXPO 2023 Sergi Alanı’nın muhteşem manzarası eşliğinde, kültürlerin sergilendiği 23 ülke bahçesinin içinde birbirinden güzel söyleşi, imza günleri ve kültürel etkinliklerle dolu dolu geçen EXPO 2023 Kitap Fuarı, kapanış töreniyle son buldu.

 Fuarın son gününde kültür söyleşilerinin konuğu ise Gazeteci ve Yazar Cem Küçük ile Şair ve Yazar Senai Demirci oldu.

Cem Küçük, gündemi değerlendirdi, kitaplarını imzaladı

Gündeme yönelik tespitleri ve çok okunan söyleşi kitaplarıyla EXPO 2023 Kitap Fuarı’nın konuğu olan Gazeteci ve Yazar Cem Küçük, söyleşinin ardından açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş’ı daha önceki gelişine göre daha toparlanmış gördüğünü kaydeden Küçük, Kitap Fuarı’ndan ve EXPO 2023’den övgüyle bahsetti.

Küçük, şu ifadeleri kullandı, “EXPO 2023’ü daha önce geldiğimde gezme imkanı bulmuştum. Bir kere çok güzel bir alan olmuş. Türkiye’yi geziyoruz, böyle alanlar sayısı çok az. Bu anlamda çok başarılı olmuş. İkincisi ben eski yayıncıyım, Türkiye’nin en büyük yayıncıları buraya gelmiş. Deprem çok ağır bir felakettir. Sizler yaşadınız, biz sadece onu anlamaya çalışıyoruz ama içselleştirmemiz mümkün değil. Depremin üzerinden 9 ay geçti ama Kahramanmaraş’ı toparlanmış gördüm. Tabi ki acılar geçmez, insanların yakınları vefat etti, iş yerleri evleri yıkıldı. Güzel şehrin her geçen gün ileriye gittiğini gördüm. Belediye Başkanımız gibi yürekle çalışıp her şeye yetişen isimler var. Çok zor bir süreç bu. Kahramanmaraş’ta işler iyiye gidiyor, karamsar olmak için hiçbir sebep yok. İnşallah çok daha güzel olacak.”

Küçük, konuşmasının ardından kitaplarını imzalayarak, sevenleriyle sohbet etti.

“Hayalin gerçekleşmiş olması sevindiriyor”

Kitap Fuarı’nın son kültür söyleşileri etkinliğinde ise Şair ve Yazar Senai Demirci, okurlarıyla buluştu. Huzur veren sohbetiyle gönülleri ısıtan Demirci, “Bu kadar acıdan sonra böyle bal gibi bir günü yaşamak, çok özel ve çok güzel. İnsan umutlanmak istiyor. Bütün kırıklardan sonra bir onarımı, bütün kayıplardan sonra bir geri dönüşü hep arzuluyoruz. Geceden sonra gelen sabah gibi umutlandım, güzeldi. EXPO 2023, sayın başkanımızın hayaliydi. Hayalin gerçekleşmiş olması sevindiriyor. Aslında gördüğüm kadarıyla Kahramanmaraşlılar da ilgi gösteriyor. Bu kabustan uyanışın eşiği gibi gözüküyor EXPO 2023. Burada acılarını unutuyorlar. Her şeyden önce kitap. Ne olursa olsun anlama doğru koşuşumuz bizi bütün acılardan çıkaracak kapımız” dedi.

Sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği Senai Demirci, uzun süre kitaplarını imzalayarak okurlarıyla hasbihal etti.

“EXPO 2023, deprem travmasında rehabilite görevi görüyor”

Söyleşilerin ardından yaptığı açıklamada Kitap Fuarı’na katılan yazarlar ve kitapsever vatandaşlara teşekkür eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, depremin ardında EXPO 2023 Sergi Alanı’nın rehabilitasyon görevi gördüğünü kaydetti.

Başkan Mahçiçek, şu ifadeleri kullandı, “14 Ekim’de Cumhurbaşkanımızın tele konferansla, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’ın bizzat teşrifleriyle EXPO 2023’ü açtık. Açılıştan sonra süratle, mevcut konjonktürü de dikkate alarak, Filistin’deki İsrail’in zalim saldırılarında şehit olan kardeşlerimizi düşünerek eğlence programı yapmadık. Daha anlamlı hale getirelim diye ilk olarak Kitap Fuarı düzenledik. İstedik ki bu Kitap Fuarı ile insanlarımızın okuma iştahını artıralım. Kahramanmaraşlı ve dışarıdan gelen kardeşlerimiz Kitap Fuarı’na yoğun ilgi gösterdiler. 100’ün üzerinde de yayınevi katıldı. Çok ciddi de bir ilgi gördü, özellikle hafta sonları oluşan trafikten çıkamaz hale geldik. Kahramanmaraş’ımız için EXPO 2023’ün deprem travmasında rehabilite görevi de yaptı. İnsanlarımız bir günlüğüne de olsa çocuklarıyla gelip buradaki güzellikleri gördüler. 780 bin metrekarelik devasa alan ki burası bataklık bir alandı. Onikişubat Belediyesi burayı düzenlemek için ciddi gayret gösterdi. Burayı düzenledikten sonra da toplumun her kesimine hitap eden projelerle donattık içini. Kitap Fuarı ile yetinmeyeceğiz, havalar müsaade ettiği sürece daha farklı etkinlikler yapacağız. Böylelikle Kahramanmaraş’ın en büyük eksikliği olan tanıtım eksikliğini ortadan kaldırmış olacağız. Bütün Kahramanmaraşlı kardeşlerimin ve dışarıdan gelen kardeşlerimin gösterdikleri üstün ilgiye çok teşekkür ediyorum.”

Başkan Mahçiçek, Gazeteci ve Yazar Cem Küçük ile Şair ve Yazar Senai Demirci’ye günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x