111 A.Adayı içinden seçilen 8 vekil adayı

111 A.Adayı içinden seçilen 8 vekil adayı

Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde Ankara’da temsil etmek ve en çok hizmeti vermek için yarışan AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti’nin 183 aday adayının kaderi belli olmuş ve 4 Partiden 183 aday adayı önce kendi partisindeki rakiplerini ekarte ederek listeye girmişti. Şimdi ise meclise girmek için rakip partilerle mücadele başladı.

26 Mayıs 2018 - 07:14 - Güncelleme: 26 Mayıs 2018 - 07:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklamasının ardından tüm partilerdeki hareketlilik üst seviyelere çıkarak, erken seçim tarihinin belirlenmesinin ardından Milletvekilliği düşünen isimler ise bir bir ortaya çıktı. Ak Parti Kahramanmaraş’ın siyaset tarihindeki en çok aday adayı sayısına ulaştı.

Ak Parti kanadında aday adayı olan 111 kişi 8 kişilik listede yer almak için tüm imkânlarını kullandı. Ak Parti Aday Listesini 16.31’de YSK’ya ulaştırdı. Saat 17.00’da aday adayları belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş Milletvekili listesinden 4 ismi değiştirmedi. Mahir Ünal’ın listede kalışı sürpriz olmazken, mevcut vekillerden İmran Kılıç 4’üncü, İlker Çitil ise 8’inci sırada kendine yer buldu.

Son anda il başkanlığından dönen Ahmet Özdemir ise listeye ikinci sıradan girerek gönüllere su serpti. Celalettin Güvenç geçen yılki yerini korurken,  Ak Parti İl Başkan Yardımcılığından özel izinli istifa ederek aday olan Mehmet Cihat Sezal'da 5’inci sıradan kendine yer buldu. Bayan aday olarak da Habibe Öçal 6’ıncı sırada, geçen seçimde 8’inci sırada bulunan Türk İslam Karakoç aynı sırada yer aldı. Ak Partinin listesi tüm seçimlerin en iyisi olarak görüldü. Vatandaşa yakın ve iç içe liste olarak dikkat çekti.

 

1- Mahir Ünal

2- Ahmet Özdemir

3- Celalettin Güvenç

4- İmran Kılıç

5- Mehmet Cihat Sezal

6- Habibe Öçal

 7- Türk İslam Karakoç

8- Mehmet İlker Çitil

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi