113 günlük hasret bitiyor

113 günlük hasret bitiyor

Kahramanmaraş Taraftarı 133 günlük hasrete son veriyor.

07 Eylül 2017 - 11:56

Spor Toto 2. Lig Ligdeki Profesyonel takımımız geçen sezon lige son noktayı koyalı 134 gün oluyor. 134 günden bu yana Kahramanmaraşspor’un kendi evinde oynadığı maça şahit olamayan Kahramanmaraş taraftarı bu hasreti hafta sonu 12 Şubat Stadyumunda oynayacağı İzmir’in köklü ekiplerinden Altayspor ile oynayacağı maç ile noktalayacak. Bilindiği gibi Geçen sezon 12 Şubat stadyumundaki noktalama maçını Kahramanmaraşspor 33. Haftada adını PTT 1. Lige yazdıran Erzurum Büyükşehir Belediyespor ile yapmıştı. Geçen sezon Ligin 2. Yarısında iyi bir performans yakalayan ve son haftalarda düşüşe geçen buna rağmen Ligde kalmayı garantileyerek taraftarını mutlu eden Akdeniz Aslanında morallerin düzeldiği gözlemlenirken İki sezondur küme düşme hattından son anda kurtulan ve bu sezon düşme hattının üzerinde bir yerde grafik sergileyen Kahramanmaraşspor, bu sezon topladığı puanlar ile iyi bir sezon geçirmişti. Lige iyi başlangıç yapamamasına karşın son 10 haftada mağlubiyet yüzü görmeyerek iyi bir seri yakalayan temsilcimiz geçen sezon’un son haftasında Diyarbakır deplasmanında prestij havasında geçen Amedsportif Faaliyetler maçına çıktı ve maçı Amed Sportif Faaliyetler, sezonun son maçında Kahramanmaraşspor’u sahasında 2-1 mağlup etti. Amed Sportif Faaliyetler, Kahramanmaraşspor maçını Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Diyarbakır Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir ve çok sayıda taraftar takip etti. Karşılaşmanın gollerini 4. dakikada Yusaf Yağmur, 58. dakikada Yakup Ramazan Zorlu ve 90. dakikada Bertuğ Bayar kaydetti. Sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılan Amed Sportif Faaliyetler, play off’taki rakibi Sivas Belediyespor olmuştu ve iki takımda Play-offlarda başarısız oldu. Ligin son maçında 2.lig Beyaz grupta Kahramanmaraşspor ligin 34.haftasında Amedspor'a 2-1 mağlup oldu.

Bu karşılaşmadan bu yana aradan tam 134 gün geçti ve taraftar lig maçlarını özledi. Profesyonel liglerin birçoğunun başlaması ile Futbol heyecanı sürerken 2. Lig Beyaz Gruptaki temsilcimiz Kahramanmaraşspor ise 26 Ağustos 2017 tarihinde Aydın temsilcisi Nazilli Belediyespor’a konuk oldu ve maçı 1-0 Penaltı dan atılan golle kayıp etti. Daha sonraki hafta ise 12 Şubat Stadyumunda İzmir Temsilcisi Altay spor’u konuk edecek. Taraftar ise bu maç ile 134 günlük hasretini noktalayacak.

 

LİGDE PERDE 26 AĞUSTOSTA AÇILDI

Futbolda 2. ve 3. Lig heyecanı 26 Ağustos 2017 Cumartesi günü başladı. 2. Lig'de 36 takım, beyaz ve kırmızı olmak üzere iki grupta çift devreli lig usulüne göre mücadele edecek. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un da yer aldığı Spor Toto 2. Ligde gruplarını ilk sırada tamamlayacak takımlar 1. Lig'e yükselecek. Her iki grupta 16, 17 ve 18. sıraları alan toplam 6 takım ise 3. Lig'e düşecek. Grupları 2, 3, 4 ve 5. sırada bitiren takımlar ise 1. Lig'e yükselecek 3. ve son takımın belirleneceği play-off müsabakalarına katılacak. TFF 2. Lig'de sezonun ilk yarı maçları 17 Aralık 2017 Pazar günü tamamlanacak. Liglerde 20 Ocak 2018 Cumartesi günü ikinci yarı başlayacak ve normal sezonun son maçları 5 Mayıs 2018'de oynanacak. TFF 3. Lig'de de 2. Ligde olduğu gibi 2017-2018 sezonu bugün yapılacak maçlarla başlayacak. Toplam 3 grupta 55 takımın mücadele edeceği 3. Lig'de gruplarında ilk sırayı alan ekipler doğrudan 2. Lig'e yükselecek. Gruplarında 2, 3, 4 ve 5. sıralarda yer alacak takımlar ise play-off'ta mücadele edecek ve 3 ekip daha gelecek sezon 2. Lig'de oynamaya hak kazanacak. Spor Toto 3. Lig'de ilk grupta 19 takım yer aldığı için sezon bitiminde son 4 sırada bulunan takımlar küme düşecek. Ligde 18'er takımdan oluşan 2. ve 3. gruplarda ise son 3 sırada yer alacak ekipler alt lige gidecek. Ligde ilk yarı 17 Aralık'ta bitecek. TFF 3. Lig'de 20 Ocak 2017'de başlayacak ikinci devre ise 5 Mayıs 2018'de sona erecek.

 

SEZONA MAĞLUBİYET İLE BAŞLADIK

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor Nazilli deplasmanındaki ligin ilk maçında penaltı golü ile mağlup oldu. Spor Toto 2. lig beyaz grup takımlarından Nazilli Belediyespor, ligin ilk hafta karşılaşmasında sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor’u, Fatih Üge’nin penaltıdan attığı tek golle mağlup etti.

Nazilli Belediyespor, ligin ilk karşılaşmasında evinde Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Siyah beyazlılar ilk yarının sonunda penaltıdan Fatih Üge’nin attığı golle maçtan 1-0 galip ayrıldı.

Sahasında ligin ilk maçında tek golle rakibini geçen Siyah İnciler, oynadığı futbol ile taraftarına umut ve moral verirken Temsilcimiz Kahramanmarşspor ise NAzilli’ye karşı karabulutları üzerinden dağıtamadı.

 

SAKATLIKLA BAŞLADIK

2. Lig Beyaz Grup takımlarından Nazilli Belediyespor, ilk hafta maçında Kahramanmaraşspor'u sahasında ağırladı. Nazilli karşılaşmaya etkili başlayan taraf olurken, ilk yarıda her iki takımda sayısız gol pozisyonundan yararlanamadı. 10'da Kahramanmaraşsporlu Serbay, sakatlandı ve maça devam edemedi. Yerine Devrim girdi. 45'te ataklarını artıran Nazilli Belediyespor'un ceza sahasında bulduğu pozisyonda top Kahramanmaraşsporlu savunmaya çarptı ve Nazilli penaltı kazandı. Penaltıyı Nazilli, Fatih Üge ile gole çevirdi ve ilk yarı bu golle sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Kahramanmaraşspor biraz daha etkili olsa da gol yollarında aradığını bulamadı.

 

PROTOKOL KALABALIK TRİBÜNLE BOŞ

Nazilli Şehir Stadyumunda oynanan karşılaşmayı Kaymakam İbrahim Küçük, Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Erdoğan Eker, Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, iki kulübün yöneticileri ve 500 civarında taraftar takip etti. Karşılaşma biletlerinin açık 10 TL, kapalı 15 TL olarak açıklanmasının ardından taraftarların sosyal medyadan gösterdiği tepkiler ilk maçta tribüne yansıdı.

Kadrosunu büyük ölçüde yenileyen Nazilli Belediyespor’un ilk 18’inde 11, ilk 11’inde ise 9 yeni futbolcu yer aldı. 2016-2017 sezonun son iç saha maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen İbrahim Tuna Üzümcü, iki maçlık cezasını Kahramanmaraş maçı itibariyle tamamladı. Sezonun ilk karşılaşmasını yaklaşık 500 kişi izleyerek, sezonun en ilgisiz maçı oldu. Karşılaşmanın ilk yarısında baskısı ve etkili oyunu ile taraftarını umutlandıran Nazilli ekibi, ikinci yarıda ise rakibinin ataklarını kesmek için kapanmasıyla tepki topladı. Karşılaşmanın son 10 dakikasında karşılıklı iki takımın atakları ile yürekler ağza gelse de bitiş düdüğü ile Nazilli taraftarı mutluluğunu futbolcularıyla kutladı. Taraftarlarıyla şampiyonluk şarkıları söyleyen Nazilli taraftarı, takımından Şanlıurfa deplasmanından da 3 puan istediğini dile getirdi.

 

GOL PENALTIDAN GELDİ

Karşılaşma hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle düşük tempoda başladı. İlk yarının sonunda Burhan Arman’ın vurduğu şutu rakip defans oyuncusu ceza sahası içerisinde eliyle müdahale edince hakem Ali Zağlı penaltı noktasını gösterdi. Fatih Üge penaltı vuruşunu gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi. İkinci yarıda oyuna hakimiytini koyan deplasman ekibi siyah beyazlıları zorladı. Mücadelede başka gol sesi çıkmayınca karşılaşma 1-0 Nazilli Belediyespor’un üstünlüğüyle tamamlandı.

 

KÖTÜ BAŞLANGIÇ MORAL BOZDU

BU mağlubiyetle sezona kötü bir giriş yapan Kahramanmaraşspor taraftarını üzerken, beklenmedik farklı mağlubiyet kırmızı-beyazlıların lige daha tam hazır olmadığını da gösterdi. Deplasmanda oynanan ligin ilk maçında NAzilli Belediyespor karışsında pek varlık gösteremeyen Kahramanmaraşspor cephesinde, transfer sezonunun son günlerinde takıma yeni katılan oyuncuların tam anlamıyla hazır olmadığı ve uyum sürecinde alınan bu mağlubiyetle birlikte moraller iyice bozuldu. İkinci maçı önümüzdeki hafta sonu kendi evinde oynayacak olan temsilcimiz Kahramanmaraşspor yine güçlü bir rakibi karışlayacak.

 

İLK KONUĞUMUZ EFSANE ALTAY

2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Kahramanmaraşspor ligin 2.haftasında kendi seyircisi önünde ilk sınavına İzmir’in Köklü takımlarından Altayspor ile çıkıyor. Liglere verilen Milli Takım arasından dolayı Kahramanmaraşspor 10 Eylül Pazar günü Saat 19.00'da ligin yeni ekibi Altay ile 12 şubat stadında karşılaşacak.

 

İLK MAÇI RAHAT ATLATTILAR

İzimirin Köklü takımlarından biri olan Siyah-beyazlılar Beyaz Grup’ta sezonun ilk haftasında sahasında Zonguldak Kömür’ü farklı mağlup etti. İzmir ekibinin golleri Maksut (2), İ.Akın ve Murat’tan geldi. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Altay, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı sezonun açılış maçında Zonguldak Kömürspor'u farklı mağlup etmeyi başardı: 4-0. 6. dakikada Altay golü buldu. İbrahim Akın'ın serbest vuruştan ortasında kaleci Sinan boşa çıktı. Ceza sahasında oluşan karambolde topa son olarak Maksut kafayla dokundu. Yardımcı Hakem Nurettin Dinçer Demir, Zonguldak savunmasının meşin yuvarlağı kale içinden çıkardığı yönünde karar vererek orta alana koştu, Hakem Bilal Köseoğlu da golü verdi. İlk yarı İzmir ekibinin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 51. dakikada Altay, ikinci golü buldu. Ceza yayı üzerinden Fatih'in vuruşunda kaleci Sinan'ın çeldiği topla sol çaprazda buluşan Serkan, kale önündeki İbrahim Akın'ı gördü. İbrahim plase bir vuruşla topu filelere yolladı: 2-0. 64. dakikada ev sahibi ekip farkı 3'e çıkardı. Ani gelişen Altay atağında, İbrahim Akın'ın defansın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Murat Uluç, yerden bir vuruşla kaleci Sinan'ın altından topu ağlara gönderdi: 3-0. 88. dakikada Ozan Sol'un pasında Maksut skoru belirledi: 4-0.

 

ALTAY BEKLENENDEN KOLAY KAZANMIŞ

Bu hafta 12 Şubat stadyumunda konuk edeceğimiz Altayspor Ligin ilk haftasında kendi sahsında konuk ettiği Zonguldak Kömürspor maçında beklentiden kolay bir maç olmuş. Maçın başında Zonguldak Kalecisinin büyük hatası ile oluşan karambolde top çizgiyi geçti kararından sonra maça adeta 1-0 önde başlamışlar. 51.dk.da gelen 2.gol maçı erken bitirmiş Zonguldak takımı  oyun disiplininden kopmuş ve fark gelmiş. Altay tecrübeli ve usta ayakları ile sezona flaş bir başlangıç yapmış oldu. Muharrem Ozan Cengiz yeni geldi haliyle Hüsamettin Yener merkez forvet olarak başlamış arkalarında Murat Uluç ve İbrahim Akın gibi iki süratli usta ayak var. Kenarda da İhsan Furkan Deniz ve Ozan Sol var çok iyi  3.bölge oyuncuları Cüneyt Biçer'in oynatmak istediği önde oynamaya uygun ki ön libero Maksut Taşkıran bile hücuma katılıyor biri karambolden olsa da 2 gol atıyor. Altay'ın tek sorunu bu lig'te tecrübeli, usta oyuncular iş yapıyor olsa da kadrosunda çok sayıda yaşlı oyuncu olması. İlk 11'de Egemen Gençalp (30),Necdet Kaba (32),İbrahim Öztürk (36),Murat Türkkan (34),İbrahim Akın (33),Murat Uluç (36) 6 tane 30 yaş üstü oyuncu var. Kenarda da Halil Karataş (37),İbrahim Ferdi Coşkun (30) var,29 yaşında oyuncuları var Muharrem Ozan Cengiz, Fatih Gül, Serkan Sözmen (28) Elbette genç oyuncuları da var ama devamlı 11'de oynama şansı olan oyuncuların yaş ortalaması yüksek. Bu hem avantaj hem dezavantaj. Cüneyt Biçer antrenman teknikleri ile bu yaş ortalaması yüksek kadrodan fazla sakatlık yaşamadan verim aldığı sürece işler yürür aksi halde sıkıntı olabilir. Şu bir gerçek Altay'ın elinde bu ligin üstünde kadro var. Zonguldak takımı ilk maçta hayal kırıklığı yaşattı ama iyi oyunculara sahip son olarak Gümüşhane den Cem Sultan'ı almışlar ama kamp geçirmedi. Şu anda en büyük sorunları Stoperde Kamil İçer'in sakatlığı ve sağ bek sorunu. Maçın Altay'ın Play Off finalinde aldığı cezadan dolayı seyircisiz sadece rakip takım seyircisine açık oynandığını da hatırlatalım.

 

ASLAN KOLAY LOKMA OLMAYACAK

Kendi sahasında ilk maçı kazanan Altayspor bu hafta sonu Kahramanmaraşspor ile karşı karşıya gelecek. Ligin ilk haftasında Temsilcimiz Kahramanmaraşspor Nazilli deplasmanındaki ligin ilk maçında penaltı golü ile mağlup olmuştu ve ilk haftayı puansız kapatmıştı. Sahasında ligin ilk maçında tek golle rakibini geçen Siyah İnciler, oynadığı futbol ile taraftarına umut ve moral verirken Temsilcimiz Kahramanmarşspor ise Nazilli’ye karşı karabulutları üzerinden dağıtamadı. Nazilli karşılaşmaya etkili başlayan taraf olurken, ilk yarıda her iki takımda sayısız gol pozisyonundan yararlanamadı. 10'da Kahramanmaraşsporlu Serbay, sakatlandı ve maça devam edemedi. Yerine Devrim girdi. 45'te ataklarını artıran Nazilli Belediyespor'un ceza sahasında bulduğu pozisyonda top Kahramanmaraşsporlu savunmaya çarptı ve Nazilli penaltı kazandı. Penaltıyı Nazilli, Fatih Üge ile gole çevirdi ve ilk yarı bu golle sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Kahramanmaraşspor biraz daha etkili olsa da gol yollarında aradığını bulamadı. İlk maçını kayıplarla kapatan Kahramanmaraşspopr ikinci maçını evinde Altayspor ile yapacak. 3 günlük izinin ardından tempoyu yükselten Kahramanmaraşspor Altay karşısında taraftarının desteği ile çıkıp 3 puana odaklanacak.

 

İZİN BİTTİ, ÇALIŞMAYA DEVAM!

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Temsilcimiz Kahramanmaraşspor Kurban Bayramı nedeni ile ayrılan 3 günlük izin sonrası Lig maratonuna kaldığı yerden devam ediyor.

2.beyaz grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor'da 31 Ağustosta sabah yapılan antrenmanla oyunculara Bayram izni verilmişti.  31 Ağustos perşembe günü başlayan 3 günlük Bayram izninin ardından oyuncular 3 Eylül pazar günü Kahramanmaraşspor tesislerinde toplanıp 4 Eylül Pazartesi günü Altay maçı hazırlıkları başladı.

 

TEMPO ARTIRILDI

Kendi sahasında 10 Eylül Pazargünü Altayspor’u konuk edecek olan temsilcimiz Kahramanmaraşspor, Hanefi Mahçiçek Stadyumunda yeni sezon hazırlıklarını günde yaptığı çift idmanla sürdürürken Altay maçının hazırlıklarınında temposunu yükseltti. Kahramanmaraşspor’da takım içindeki uyum ve arkadaşlığın yüksek seviyede olması ve idmanlarda gösterilen performans teknik patron Cafer Aydın sevindirdi. Günde çift idmanla sezona hazırlanan takımda ilk günlerin zorluğunu atlatan oyuncular yoğun tempoya alıştı. Yeni sezonda hedefleri doğrultusunda çalışan Kahramanmaraşspor 3 günlük Kurban Bayramı izni ardından çalışmalarına başladı ve tempoyu artırdı.  

 

ASLAN ALTAY MAÇINI BEKLİYOR

2.lig Beyaz grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor, Ligin 2’inci haftasında Altayspor'u konuk edecek.  Temsilcimiz Kahramanmaraşspor, 2017 - 2018 Futbol Sezonunda Beyaz grubundaki, 2. Hafta karşılaşması olan Altayspor Kulübü müsabakası her iki takımında rotası 3 puan olurken ev sahibi Kahramanmaraşspor için zor bir maç olacak. 2017-2018 sezonunda Beyaz Grup'ta yer alan 2. Lig temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un, 17 takımla mücadele ediyor. Ligin 2. Haftasında kendi sahasında İzmir Temsilcisi Altayspor’u konuk edecek. Mücadele 10 Eylül pazar günü saat 19.00’de 12 Şubat stadında oynanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın