12 Şubat’tan 15 Temmuz’a belgeseli yayında

12 Şubat’tan 15 Temmuz’a belgeseli yayında

Kahramanmaraş’ta video tanıtım alanında yaptığı faaliyetlerde sık sık gündeme gelen Filozof Medya, 12 Şubat’tan 15 Temmuz’a Türk İstiklal Mücadelesi adlı yeni bir belgesele imza attı.

10 Şubat 2017 - 12:39

Daha önce Kahramanmaraş’ın geniş çaplı ilk belgeselini hazırlayan Filozof Medya, bu sefer Türk kurtuluş mücadelesinde Kahramanmaraş’ın rolünü anlatan yeni bir belgeseli izleyiciyle buluşturdu.

Belgeselin galasında konuşan Yapımcı Selim Işık, “12 Şubattan 15 Temmuza Türk İstiklal Mücadelesi adlı belgeseli hazırlamaktaki amacımız, Sütçü İmam nezdinde Maraş’ın ve bu vesileyle Türkiye’nin kurtuluşuna vesile olan kahramanlarımızı, 15 Temmuzda ülkemizin hainler tarafından işgaline karşı canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi, Ömer Halisdemir’in, Niyazi Ergüven’in ve daha nice yiğitlerin kutlu duruşlarını sonraki nesillere aktarmaktır” dedi.

Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne ve huzuruna kastedenlere karşı 15 Temmuz’da Türk milletinin verdiği onurlu, anlamlı cevabın her geçen gün daha bir coşkuyla verilmesi ve gelecek nesillere hakkıyla aktarılması gerektiğine inandıklarını belirten Işık, “Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi teröre karşı milli seferberliğin hayata geçirilmesinden başka çaremiz yok. Benim milli seferberlikten anladığım, teröre karşı mücadelenin sadece güvenlik güçlerinin işi olmadığıdır. Bizlerde birey olarak sorumluluklarımızın hakkını verdiğimizde, milletimizin hizmetinde olduğumuzda milli seferberlik anlamlı hale gelir” ifadelerine yer verdi. Herkesin devletin ve milletin kendilerine verdiği vazifeyi hakkıyla yerine getirmeleri gerektiğini kaydeden 12 Şubat’tan 15 Temmuz’a Türk İstiklal Mücadelesi adlı belgeselin yapımcısı Selim Işık, şöyle konuştu: “Daha iyi bir öğrenci, daha iyi bir memur, esnaf, tüccar ve siyasetçi olmak bizim vatan borcumuzdur. 12 Şubattan 15 Temmuza Türk İstiklal Mücadelesi adlı bu belgesel çalışması da bu anlayışın sonucunda ortaya çıkmıştır.”

12 Şubat’tan 15 Temmuz’a Milli Mücadele Belgesel fikir olarak kendisine geldiğinde büyük bir sevinçle karşıladığını ifade eden belgeselin Senaristi Mehmet Işık, şunları söyledi: “Bu fikir olarak Selim Bey tarafından bize getirilip Hocam bununla ilgili bir çalışma yapar mısınız dendiğinde gurur duyarak sevinç içerisinde bu teklifi hemen kabul eyledim. Çünkü bu memleketin bir evladı olarak ülkemize karşı dâhili ve harici her türlü terör saldırısına her türlü hain girişime karşı bir tarihçi olarak şahsi ve milletim adına sorumluluklarım vardı. Dolayısıyla bu güzel projede bize de çalışma fırsatı veren Selim Bey’e ve İbrahim Bey’e çok teşekkür ediyorum. Kendileri benim kahrımı çok çektiler. Umarım izleyenlerimiz bu belgeselden gerekli faydayı görürler. Şunun için söylüyorum. Ben tarihçiyim tarihçilerin belli sorumlulukları vardır. Yaşanmış olayları günün şartlarına göre bugünün şartlarına değerlendirip insanları aydınlatmak bizim vazifemizdir. Dolayısıyla 12 Şubat’ı biliyoruz. 15 Temmuz’u da unutmamalıyız. Her ikisinin ortak noktası bu milletin ayağa kalkması, bu milletin yeniden diriliş ruhuyla tekrar dünyaya adaleti, huzuru ve güvenliği tesis edecek bir yapıya kavuşması temennimizdir. Bu vesileyle hem 12 Şubat’ta hem Kurtuluş Savaşı’nda daha sonrasında da 15 Temmuz’da şehit düşmüş bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Belgeselin yönetmeni İbrahim Baykut ise belgeselle ilgili şunları kaydetti: “12 Şubattan 15 Temmuza Türk İstiklal Mücadelesi adlı belgeselin fikrini ilk Selim Bey attı ortaya. 12 Şubat’tan 15 Temmuz’a nasıl bakabiliriz diye bir başlık altında bir çalışma yaptık. Belgeselimiz, yaklaşık 30 dakika sürdü. Hem Sütçü İmam’ı hem Fethi Sekin’i hem Ömer Halis Demir’i anlatan bir belgesel oldu. Milli mücadeleyi ön plana çıkardık. Milli kahramanlarımızı ön plana çıkardık. Umarım milletimize ışık tutacak bir kaynak olur.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x