13 Bin Polis Alım Başvuru Sonuçları Bekleniyor

13 Bin Polis Alım Başvuru Sonuçları Bekleniyor

Polis Akademisi Başkanlığı 13 bin polis alımı başvurularını Online olarak topladı. Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak bekleniyor.

11 Ekim 2017 - 19:18

21. Dönem POMEM Lisans ve Önlisans mezunlarının başvurduğu ve bu alımların bin 200 alımı bayan olarak yapılmıştır. Bu alımlara 25 Eylül ile 06 Ekim tarikleri arasında yapılan başvurular internet üzerinden online olarak yapıldı.

POMEM başvuran adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacağı ve internet ilanı tebligat niteliğinde olacağı kılavuzda yer almıştı. Başvuruların kabulünün ardından halen başvuru sonuçları açıklanmadı.

Adaylar sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemeyeceği bildirilmiştir. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara kendisine aittir.

Başvuru ve Sınav Merkezine gelirken adayların yapması gerekenler: Cep telefonu, ses, görüntü, kayıt cihazı veya değişik benzeri elektronik eşya bulundurmaları gerekmektedir.

Sınavlarda başarılı olacak adaylar Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adaylar polis memuru olarak alımları gerçekleşecektir.

Alınacakların genel dağılımı şöyle: Lisans mezunu (10.000) erkek, (1.000) kadın, Önlisans mezunu (1.800) erkek, (200) kadın olmak üzere toplam (13.000) alım yapılacağı açıklanmıştır. Başvuru sonuçları açıklandığı zaman takipçilerimiz ile paylaşılacaktır.

POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x