15 Temmuz marka oldu!

15 Temmuz marka oldu!

Kahramanmaraş’ta Selçuk Sitesi esnaflarından Mustafa Araboğa, yeni açtığı işyerinin adını 15 Temmuz Ayakkabı, koydu.

31 Aralık 2016 - 08:07

Tarihe kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz, Türk milletinin hafızalarında kapanmaz yaralara yol açtı. Bunun bir örneği de Kahramanmaraş’ta yaşandı. Acı dolu benzer olayların bir daha yaşanmaması için işyerinin adını 15 Temmuz Ayakkabı koyan Selçuk Sitesi esnaflarından Mustafa Araboğa, gelecek nesillere ayakkabı üretmeye başladı. İlk olarak çocuk ayakkabısı imalatına başladığını belirten Araboğa, “İstedim ki gelecek nesillerimiz de bu tarihi unutmasın ve bir daha böyle hainliklere müsaade etmesinler” dedi.

İş yerinin adını 15 Temmuz koyduğu için tebrikler de eleştiriler de aldığını ifade eden Mustafa Araboğa, takdir edenlere teşekkür ettiğini, eleştiride bulunanları da kafasına takmadığını söyledi.

Araboğa, “İşyerimi, Ağustos ayında açtım. Daha önce işçilik yapıyordum. Ramazan ayı içinde kendime ait bir işyeri açmayı kafama koydum. Sonra bu hain darbe girişimi oldu. Demokrasi nöbetlerindeyken işyerinin adını ne koyacağımı düşünüyordum. Sonra niye ‘15 Temmuz’ olmasın, dedim. Ve işyerimin adını, 15 Temmuz koymaya karar verdim. İşte burayı kiraladım ortalık durulunca da fiilen çalışmaya başladım” dedi.

15 Temmuz’un kendisini çok derinden etkilediğini ifade eden Araboğa, şöyle konuştu: “İsimden dolayı gayet olumlu tepkiler alıyorum. Bazen ticarete siyaset karışmaz, diyenler oluyor. Onları da çok takmıyorum. Çünkü bunun siyaset olmadığına inanıyorum. Bu, ülkemizdeki her ferdin ortak sorunu. Vatanın, toprağın, değerlerimiz zaten siyasete alet edilmez. Bu kara tarih beni çok derinden etkiledi. Ben bu tarihi hiç unutmayacağım. Aynı şeylerin bir daha yaşanmaması için de bu tarihi unutturmamamız lazım.” (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
KSÜ Öğrencilerinden Gazze Nöbeti:
KSÜ Öğrencilerinden Gazze Nöbeti: "Yaşasın Küresel...