“15 Temmuz, nesilden nesile aktarılması gereken bir destandır”
Reklam

“15 Temmuz, nesilden nesile aktarılması gereken bir destandır”

İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “15 Temmuz, nesilden nesille aktarılması gereken bir destandır” ifadelerini kullandı.

14 Temmuz 2019 - 13:51

Rektör Özgül, Fetö terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz kalkışmasının, bir darbe girişiminden öte Türkiye Cumhuriyeti’nin işgal edilme projesi olduğuna dikkat çekti. Rektör Özgül, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz 2016’da, tarihinin en önemli badirelerinden birini atlattı. Asil Türk ordusu içerisine sızan vatan hainleri, idareyi ele almak adına darbe girişiminde bulundular. Esasında bu kalkışma, bir darbeden öte; ülkemizin düşman işgaline zemin hazırlanması amacını güden bir projeydi.

Ancak bu terör hareketi, demokrasiye inanan, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyen aziz milletimiz ile devlet ve milletine sadakatle bağlı güvenlik güçlerimizin cansiperane direnişi ile durduruldu. 251 vatan evladının, ülkesi ve milleti için hayatını feda ettiği 15 Temmuz, belleklerimizde ise çok acı hatıralarla birlikte, milletimizin kanı ile yazdığı bir destan olarak yer edindi.

Milletimizin demokrasiye ve hukuk devletine gönülden bağlı olduğunun tüm dünyaya kanıtlandığı 15 Temmuz Destanı, bu nedenle nesilden nesile aktarılmalı; dimağlarımızda her zaman canlı tutulmalıdır. Türkiye tarihi için dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz Destanının yıl dönümünde, hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x