19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşku ile...
Reklam

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşku ile kutlandı

Gençlerin; sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak, milli ve manevi değerlere saygılı, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla 15-21 Mayıs tarihlerini içine alan hafta Gençlik Haftası, 19 Mayıs ise Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.

20 Mayıs 2022 - 02:32

81 İlde ve KKTC’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından koordine edilmektedir. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bizlerde bu yıl 15-21 Mayıs Gençlik haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını bir çok Sosyal Kültürel ve Sportif etkinlikler ile kutladık.

15 21 Mayıs Gençlik Haftasında Spor Müsabakaları, Sergiler ve Geziler düzenledik. 18 Mayıs 2022 Günü Milli İrade Meydanından başlayıp Atatürk Meydanında tamamlanan ve İl Protokolümüz, Personellerimiz, Sporcularımız, Gençlerimiz, Antrenörlerimiz, 3 ten 93'e her yaştan vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla meşaleli, 150mt Şanlı bayrağımızın omuzlarda taşındığı Gençlik yürüyüşünü gerçekleştirdik.

19 Mayıs günü kutlama etkinlikleri Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz’un Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başladı. Akabinde. Kahramanmaraş Valisi Sayın Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör, Siyasi Partilerin temsilcileri , Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın temsilcileri ve salonu dolduran binlerce vatandaşımızın katılımıyla  Merkez Spor Salonunda Kutlama Programı düzenlendi.

Kutlama Programı; Saygı duruş ve İstiklal Marşı ile başladı. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi. İl Müdürümüz konuşmasında” Bugün, Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının yıldönümü. O gün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla, gençlerimizi selamlıyorum.

19 Mayıs, gençlik; gençlik ise gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

Unutmayınız ki, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden, Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 103. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz.

Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bugünü gençlerimize armağan etmiştir.

Sevgili gençler;

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen sorumluluğunuz olmalıdır.

Sevgi, saygı ve kardeşlik ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç kimsenin, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” Dedi.

Açılış konuşmasının ardından sırasıyla;

Gençlik Merkezi Gönüllümüz Abdullah Serdar AKPINAR’I  Şair Halim Yağcıoğluna  ait ‘Atatürk ten Son Mektup’ adlı şiirini okuması

İl Jandarma Komutanlığı Komando Bölüğü gösteri ekibini Tüfekli Hareketler gösterileri

Kahramanmaraş Gençlik Merkezi Gönüllüsü Yağmur Ezgi EMİROĞLU’ndan  ezgiler.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl müdürlüğü cimnastik ve parkur dalı Sporcularını gösterileri

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl müdürlüğü Boks dalı Sporcularını gösterisi

Gençlik Merkezi Gönüllüsü Oguzhan ERSOY Mehmet Akif ERSOY a ait YE’S adlı şiirini okuması

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl müdürlüğü Wushu dalı Sporcularını gösterileri

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl müdürlüğü Halk Oyunları ekibini gösterileri

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl müdürlüğü güreş Sporcuları gösterileri

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl müdürlüğü Taekwondo dalı Sporcularının gösterileri

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl müdürlüğü Taekwondo Antrenörü Cemal TOMAN mermer kırma gösterisi

İle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Programı Tamamlandı.

Program sonunda gösteri yapan gençler ile İl Protokolü günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi