“19 yılda Kahramanmaraş’a 38 katrilyon lira tutarında...
Reklam

“19 yılda Kahramanmaraş'a 38 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiği toplu açılış töreninde yaptığı açıklamasında; “Son 19 yılda Kahramanmaraş'a 38 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık” dedi.

10 Eylül 2021 - 18:58

Kahramanmaraş’a bir dizi ziyaretle ve incelemeler için gelen ve partisinin Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli İrade Meydanında toplu açılış töreninde; 1 milyar 734 milyon lirayı bulan 105 eserin açılışını gerçekleştirdi.

Toplu açılış töreni; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün kendi alanlarında yapmış olduğu çalışmaları değerlendirmesiyle başladı.

WhatsApp Image 2021 09 10 at 18.43.24 (1)

“Kahramanmaraşlı verdiğimiz sözümüzü tuttuk”

Yapılan konuşmaların ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş ziyareti için verdiği sözü tuttuğunu ifade ederek, “Gençlerimizle buluştuğumuz programda Kahramanmaraşlı bir evladımızın daveti üzerine en kısa sürede sizlerle bir araya gelme sözü vermiştim. İşte sözümüzü tuttuk ve bugün bir kez daha burada kahramanlığın kitabını yazan bu Kahramanmaraş’tayız” dedi.

WhatsApp Image 2021 09 10 at 18.43.24 (2)

“Enflasyonu da en kısa sürede kontrol altına alacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında enflasyonu kısa sürede kontrol altına alacaklarını belirterek, “İnşallah enflasyonu da en kısa sürede kontrol altına alarak, raflardaki tezgahlardaki etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının da önüne geçeceğiz. Hem maliyetlerdeki yükselişler, hem fırsatçılarla mücadele ederek, milletimizin refah seviyesini daha da yukarılara taşıyacağız. Türkiye’yi yokların ve yoksulların ülkesi olmaktan biz kurtardık. Bugünkü sıkıntıları da yine biz çözeceğiz” diye konuştu. Her bir insanımızın derdiyle dertlenmek boynumuzun borcudur. Emin olun bizden başka da sizlerin dertleriyle dertlenip, bunlara çareler üretecek, çözümler getirecek başka kimse yok. Çünkü biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu yolda eksiğimiz varsa tamamlarız. Hatamız varsa düzeltiriz. Ama Allah'ın izniyle Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmadan, son nefesimizi vermeyiz. Büyük güçlü Türkiye'yi adım adım inşa etme vakti” diye konuştu.

WhatsApp Image 2021 09 10 at 18.43.24

“Son 19 yılda Kahramanmaraş'a 38 katrilyon lira yatırım yaptık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda ise, Kahramanmaraş’a son yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Erdoğan, “Kahramanmaraşlıların 19 yıldır girdiğimiz her mücadelede olduğu gibi, 2023 imkanından da yanımızda yer alacağına yürekten inanıyorum. Türkiye'nin en önemli özelliği, farklı alanlardaki mücadeleleri aynı anda yürütebilme kabiliyetidir. Biliyorsunuz Dünya bir süredir korona virüs salgınının yol açtığı sıkıntılarla boğuşuyor. Pek çok ülkede bu kriz karşısında ne yapacağını bilemez halde sağa sola yal kollarken biz hem sağlık alanında hem de diğer alanlarda başarılı bir yönetim sergiledik. Kahramanmaraş'a kazandırdığımız toplam yatırım bedeli ne biliyor musunuz? 1 Milyar 734 Milyon lirayı bulan 105 eserin toplu açılış töreni ile yapıyoruz. Eğitimde toplam 156 dersliğe sahip  6 okulun 560 yatak kapasiteli pansiyonun ve bir spor salonunun resmi açılışını bugün buradan gerçekleştiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın inşa ettiği bin 500 kişilik yurdu da bu vesileyle resmen hizmete açıyoruz. TOKİ'nin inşa ettiği Dulkadiroğlu'ndaki 624 konutun, ticaret merkezinin, caminin, altyapı ve çevre düzenlemelerinin açılışını da buradan yapıyoruz. Aynı şekilde yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca tamamlanan Millet Bahçesi’ni, 56 kilometrelik kanalizasyon inşaatının, çeşitli hizmet binalarınım, İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin, yolların asfaltlanması işlerine de resmen hizmete alıyoruz. DSİ'nin yaptığı Beşdervişli Göleti ve sulamasının açılışını da buradan gerçekleştiriyoruz. Adalet Bakanlığımızca yapılan Elbistan Adalet Sarayı’nı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca yapılan Engelsiz Yaşam Bakım Gündüz Bakım ve Aile Danışma Merkezlerini hizmete sunuyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın desteğiyle yapılan Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi Altın ve Mücevher Merkezi ile Tasarım ve Modelleme Merkezini de hizmete açıyoruz. Tüm kapasiteye ulaştığında 7 bin kişi istihdam edecek bu sanayi sitesi Kahramanmaraş'ı altın işlemeciliğinde ülkemizin en önemli merkezlerinden biri haline getirecektir. Bugün Afşin Eshab-ı Kehf Camii Külliyesi ve merkez Mağralı Camii'nin restorasyon işleriyle, Zekeriya Tanrıverdi Camii Külliyesi'nin de açılışlarını yapıyoruz. Özel sektörümüzün şehrimize kazandırdığı 100'ü yoğun bakımdan oluşan 300 yataklı hastaneyle ile 3 adet sanayi tesisinin resmi açılışlarını da buradan gerçekleştiriyoruz. Bunların yanı sıra büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz tarafından şehrimize kazandırılan 466 milyon lira yatırım bedeline sahip pek çok eser ve hizmet var. Kardeşlerim bunların resmi açılışlarını burada yapıyoruz. Tüm bu eser ve hizmetlerin Kahramanmaraş'ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Son 19 yılda Kahramanmaraş'a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 38 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık. Tüm eserler Kahramanmaraş'ımıza, kahramanlarımıza hayırlı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, 1 Milyar 734 Milyon TL’lik, 105 yatırımının toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

WhatsApp Image 2021 09 10 at 18.43.25

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x