2. Amatör Kümede Heyecan Başladı

2. Amatör Kümede Heyecan Başladı

2016-2017 Futbol Sezonu 2. Amatör Küme Ligi müsabakaları 19 Mart 2017 Pazar günü oynanan müsabakalar ile başladı.

21 Mart 2017 - 14:38

16 takımın 2 grupta mücadele ettiği ligde heyecan başladı. Renkli görüntülere sahne olan müsabakalarda 2 maç beraberlikle sonuçlanırken 6 müsabaka ise farklı sonuçlarla noktalandı.

Kahramanmaraş’ta Büyükler Liginde futbolun tabanı olarak bilinen ve ilk kurulan takımların mücadele etmesi gereken 2. Amatör Lig hafta sonu oynanan müsabakalarla başladı. 16 takımın iki grupta heyecana sahne olduğu 3puan almak isteyen ekipler kıyasıya mücadele etti.

A ve B Grubu olmak üzere 16 takımın kıyasıya mücadele ettiği 3 puan için sahaya çıkan 16 takım 8 müsabaka sonucunda 4 takım 1 puan alırken 6 takım 3 puanı hanesine yazdırdı.  İlk hafta sonunda A grubunda Deplasmanda kazanan Edelerspor, B Grubunda ise Deplasmanda kazanan Andırın Yeşildağspor ilk haftayı lider bitirdi. 32 golün atıldığı 2. Amatör’de A Grubunda 16 gol atılırken B Grubunda ise 16 gol kayıt edildi. A Grubunda beraberlik yaşanmazken B grubunda ise 2 maçtan beraberlik sonucu çıktı. 2 gurupta en farklı sonuca ise Çağlayancerit deplasmanına giden Edelerspor’dan (1-4) geldi.

A GRUBU

2016/2017 Futbol Sezonu Kahramanmaraş 2. Küme Büyükler Ligi ilk hafta maçları oynandı. Büyükler Ligi 2.Amatör küme A grubunda, Kızılseki Gençlikspor, Onikişubat İdmanyurduspor, Ferhuş Karacasuspor, Amatör Spor Vefa, Çağlayanceritspor, Karamanlıspor, Edelerspor ve Pazarcıkspor mücadele ediyor. Kahramanmaraş 2.Amatör Küme A Grubu’nda oynanan ilk hafta karşılaşmalarında Deplasmana Çağlayanceritspor ile karşılaşan Edeler Spor Kulübü farklı skor ile maçı 1-4 kazanarak lige galibiyetle başladı. As Vefaspor ise sahasında Ligin yeni takımı Kızılsekispor’u 3-0 mağlup etmesini bildi. Belediye Futbol sahasındaki olaylı karşılaşmada ise Ferhuşspor Onikişubat İdmanyurdu Spor Kulübünü 3-2 mağlup etmesini bildi. Gruptaki başka maçta ise deplasman takımı Pazarcıkspor Belediye sahasındaki maçta Karamanlıspor’u 1-2 mağlup etmesini bildi.    

ÇAĞLAYANCERİTSPOR 1-4 EDELERSPOR

Kahramanmaraş 2. Amatör küme maçında Edelerspor, deplasmanda Çağlayanceritspor'u 4-1 mağlup etti. Kahramanmaraş 2. Amatör Küme de Çağlayancerit'te oynanan maça ilgi yoğundu. Yaklaşık 1.000 Çağlayancerit'li Çağlayancerit-Edelerspor maçını izledi. Çağlayancerit Sahasında oynanan maçı Edelerspor 4-1 kazandı. Hakan (2), Alparslan ve İbrahim'in attıkları gollerle galibiyete uzanan kırmızı beyazlı ekip lige farklı bir galibiyetle başladı.

FERHUŞ KARACASU 3-2 ONİKİŞUBAT İY.

Kahramanmaraş 2. Amatör Küme de haftanın en çok dikkat çeken maçlarından Ferhuş Karacasu – 12 Şubat İdman Yurdu maçında gülen taraf Ferhuş ekibi oldu. Tecrübeli oyuncular ve genç yetenekleri harmanlayan tecrübeli antrenör Hasan Ateştemur, kimse destek olmamasına rağmen takımı yeiden lige çıkaran Ateştemur, galibiyet sonrası duygulu anlar yaşadı. Tecrübeli forvet Hasan Bardak’ın uzun zaman sonra futbola dönmesinin ardından ilk resmi maçında 2 gol kaydetti. Ferhuş Karacasu’nun diğer golünü ise Abdulkadir İnce kaydetti. Ferhuş Karacasu, 12 Şubat İdman Yurdu’nu 3-2 mağlup etti.

KARAMANLISPOR 1-2 PAZARCIKSPOR

Kahramanmaraş 2. Amatör Küme ilk haftası maçında Pazarcıkspor, deplasmanda Karamanlıspor’u 2-1 mağlup etti. Büyük bir heyecanla başlayan Kahramanmaraş 2. Amatör Küme de ilk hafta maçları nefes kesti. Tempolu ve bol gollü geçen hafta da ilk maçlarda hedefe oynayan birçok takım karşı karşıya geldi. Lige yeniden dönen ve yeni bir ivme ile güçlü bir kadro kuran Pazarcıkspor, Karamanlıspor’u Mehmet Demircan ve Serkan Can’ın golleri ile 2-1 mağlup etti.

AS VEFASPOR 3-0 KIZILSEKİ SPOR

Kahramanmaraş 2. Amatör ligde As Vefaspor, Kızılsekispor'u 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti.

Kahramanmaraş 2. Amatör lig ilk hafta maçında As Vefaspor, Kızılsekispor ile karşı karşıya geldi. Güzel bir havada oynanan müsabakayı ligin güçlü ekiplerinden As Vefaspor 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti. As Vefaspor'un gollerini Serdar Ergen, İbrahim Dinç ve Veysel Yılmaz kaydetti. Maçın genelinde oyuna hakim olan As Vefaspor, lige moralli başladı.

B GRUBU

2. Amatör Büyükler Ligi B grubunda Maraşspor, Ekberoğluspor, Ekinözü Celaspor, Erkenez Gençlikspor, Elmalarspor, Hartlap Köyü Ali Doğanspor, Andırın Yeşildağspor ve Kurtuluş 1920 spor mücadele ediyor. B Grubu’nda ilk hafta müsabakalarında Elbistan İlçe sahasındaki maçta Ekinözü Celaspor Ekberoğluspor ile 1-1 kalırken, Batıpark futbol sahasında Hartlap Köyü Ali Doğanspor ile ligin yeni takımlarından Kurtuluş 1920 Spor 2 -2 berabere kalarak 1’er puanları paylaştılar. B Grubunda Erkenez Gençlik Saim Çotur Futbol sahasında Ligin yeni takımı MAraşspor’u 3-2 mağlup etmesini bilirken geçen sezon 1. Amatör kümeden düşen Andırın Yeşildağspor Kulübü ise Saim Çotur Futbol sahasında Elmalarspor’u 2-3 mağlup ederek puanla tanışan ekipler oldu.

ERKENEZ GENÇLİKSPOR 3-2 MARAŞSPOR

Kahramanmaraş 2. Amatör Küme 1. Hafta maçında Erkenez Gençlikspor, Maraşspor’u 3-2 mağlup etti. Heyecanla beklenen Kahramanmaraş 2. Amatör Ligi bugün oynanan maçlarla start aldı. Günün ve sezonun ilk maçlarından biri olan Erkenez Gençlikspor, Maraşspor maçı nefes kesti. İlk yarısını Erkenez Gençlikspor’un 2-1 önde bitirdiği zorlu mücadele de toplamda 5 gol çıktı. Sezona büyük umutlarla hazırlanan ve arkasına büyük bir taraftar desteği alan Erkenez Gençlikspor, sahadan da 3-2 galip ayrıldı. Erkenez Gençlikspor’un gollerini Mehmet Küsmüş (2) ve Çetin Akıllı kaydetti.

ELMALARSPOR 2-3 ANDIRIN YEŞİLDAĞ

Kahramanmaraş 2. Amatör Küme 1. Hafta maçında Andırın Yeşildağspor, Elmalarspor’u 3-2 mağlup etti. Kahramanmaraş 2. Amatör Ligde Saim Çotur Stadyumunda oynanan maçta Andırın Yeşildağspor, grubun güçlü takımı Elmalarspor’u Abdullah Kürtül (2), İlhan Akçakaya (1)’nın golleri ile 3-2 mağlup etti. Kahramanmaraş 2. Amatör Lig kırana kırana başladı. Neredeyse bütün takımların ciddi yatırım yaptığı Kahramanmaraş 2. Amatör Küme de bütün maçlar ciddi bir taraftar sayısına da ulaştı. Şampiyonluk hedefi ile yola çıkan ilçe takımlarından Andırın Yeşildağspor ve yine şampiyonluk hedefleyen Elmalarspor karşı karşıya geldi. Zorlu maçta gülen taraf Andırın Yeşildağspor oldu. Andırın Yeşildağspor, grubun güçlü takımı Elmalarspor’u Abdullah Kürtül (2), İlhan Akçakaya (1)’nın golleri ile 3-2 mağlup etti.

1920 KURTULUŞ 2-2 HARTLAP ALİDOĞAN SPOR

Son yıllarda ciddi bir ivme kazanan yeni spor kulüplerinin kurulumu Kahramanmaraş sporuna ciddi katkılar sağlarken 2. Amatör kümede maçlar başlarken İki ay önce kurulmasına rağmen herkesin dikkatini çekmeyi başaran Kurtuluş 1920 Spor ilk maçına çıktı. Ligin yeni takımlarından Hartlap Ali Doğanspora konuk olan Kurtuluş 1920 Spor ilk maçında 2-2 berabere kaldı. Genç ve gelecek vaat eden kadrosunu tecrübeli oyuncularla birleştiren Kurtuluş 1920 gelecek için umut verdi.

EKİNÖZÜ CELASPOR 1-1 EKBEROĞLUSPOR

Kahramanmaraş 2. Amatör ligde Ekberoğluspor deplasmanda Ekinözü Celaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Bu sezon deplasmanlı oynanmaya başlayan Kahramanmaraş 2. Amatör lig maçları çok ciddi bir izleyici kitlesine ulaştı. Deplasmanlı oynanan Ekinözü Celaspor - Ekberoğluspor maçı Elbistan da oynandı. Tribünlerin tamamen dolduğu maç çok güzel bir havada ve hareketli başladı. Maçın hemen başında Hacı Ökkeş Öztürk ile golü bulan Ekberoğluspor, kazanmak için yoğun çaba harcadı ama takımını güçlendiren Ekinözü Celaspor, rakibine geçit vermedi. Maç karşılıklı atılan 2 gol ile 1-1 berabere tamamlandı. (HABER VE FOTOĞRAFLAR: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x