2. Amatör Şekilleniyor

2. Amatör Şekilleniyor

2016-2017 Futbol sezonu 2. Amatör Küme müsabakalara start alması ile birlikte hafta sonu 8 müsabaka doğrultusunda 33 gol filelerle buluştu.

12 Nisan 2017 - 15:57

İki grupta çift devreli lig şeklinde oynanan ve 16 Takımın mücadele ettiği 2 Grupta birbirinden çekişmeli geçen karşılaşmada ön plana çıktı. Futbolda 2. Küme A ve B grubu takımlar ligi müsabakaları her hafta farklı sonuçlarla amatöre renk katmaya başladı. İki grupta çift devreli lig şeklinde oynanacak olan müsabakalarda 4. hafta heyecanı tamamlandı. 8 karşılaşmada 33 golün atıldığı 2. Küme takımları liginde B Grubunda ortaya çıkan sonuçlar beğeni topladı. Futbolda 2. Küme A takımlar ligi müsabakaları her hafta farklı sonuçlarla amatöre renk katmaya başladı. İki grupta çift devreli lig şeklinde oynanacak olan müsabakalarda 4. hafta heyecanı tamamlandı. 8 karşılaşmada 33 golün atıldığı 2. Küme takımları liginde B Grubunda ortaya çıkan sonuçlar beğeni topladı. Kulüplerarası 2. Küme takımlar liginde A grubunda 14 gol atılırken B Grubunda ise 19 gol atıldı. Her iki grupta da beraberlik çıkmadı. Liginde A grubunda, Kızılseki Gençlikspor, Onikişubat İdmanyurduspor, Ferhuş Karacasuspor, Amatör Spor Vefa, Çağlayanceritspor, Karamanlıspor, Edelerspor ve Pazarcıkspor, B grubunda Maraşspor, Ekberoğluspor, Ekinözü Celaspor, Erkenez Gençlikspor, Elmalarspor, Hartlap Köyü Ali Doğanspor, Andırın Yeşildağspor ve Kurtuluş 1920 spor ekipleri mücadele ediyor. 16 takımın mücadele ettiği ve sezon sonu şampiyon bitiren takımın 1. Amatör Lige yükseleceği yerel lig de heyecan tavan yaptı. Dördüncü hafta da Grup Liderleri A Grubunda Deplasmanda rakibi karşısında 2 gol bularak 3 puanı alan As Vefa Liderliği sürdürürken,  B Grubunda yine 2 gol kayıt eden Andırın Yeşildağ oldu. Hafta sonu oynanan 8 müsabaka doğrultusunda 2’si ilçede olmak üzere 6 maç ise şehir merkezinde oynandı. Haftanın en farklı skoruna ise evinde Erkenez Gençlikspor’u ağırlayan Ligin yeni takımı Kurtuluş 1920 spor (6-3) aldı.

 

ONİKİŞUBAT İDMAN YURDU 2 - 3 KARAMANLISPOR

Kahramanmaraş 2. Amatör Kümede Ligin heyecanını yaşandığı ilk müsabakalarda taraftarların futbol sahalarına hücum etmesi ve Yeni kurulan takımların heyecan yaşadığı 2. Amatör kümede Ligin iddialı ekiplerinden Karamanlıspor ve Onikişubat İdmanyurduspor Batıpark futbol sahasında karşılaştı.  

Geçen hafta Çağlayancerit deplasmanında dağılan ve 15 sporcu ile yollarını ayıran ve hafta içinde kadrosuna yeni sporcu takviyesi yapan Onikişubat İdmanyurdu sahaya Dumlupınarspor forması ile çıkarak maddi imkansızlığın amatöre yansımasını gözler önüne sergilediği müsabakada rakibi Karamanlıspor’a karşı iyi oyun sergiledi. 1-0 öne çıktığı karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 bittiği mücadelenin 2. Yarısında 2-3 Karamanlıspor galibiyete ulaşarak 3 puanı kaptı. Zorlu mücadelede konuk ekipten Resul, Bedri ve Mustafa Demirci kayıt etti.   

 

KIZILSEKİ GENÇLİKSPOR 1 - 4 EDELERSPOR

Ligin yeni ekiplerinden biri olan ve puanla tanışamayan ekiplerden Kızılseki Gençlikspor Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye sahasında Ligin iddialı ekiplerinden biri olan Edelerspor ile karşı karşıya geldi. Zorlu karşılaşmada Edelerspor’da diş geçiremeyen Kızılseki Gençlikspor 1-4 mağlup olarak 4. Haftadan bu yana galibiyete ulaşamadı. Çekişmeli geçen karşılaşmada Edelerspor’da Tuncay 2 gol bulurken, İbrahim 1, Kadir 1 gol bularak karşılaşmayı 1-4 kazanarak puanını 9’a çıkarttı. 

                 

FERHUŞ KARACASUSPOR 1 - 0 ÇAĞLAYANCERİTSPOR

İki grupta çift devreli lig şeklinde oynanan müsabakalarda 4. hafta heyecanı tamamlandığı karşılaşmada sahasında Çağlayanceritspor’u konuk eden Ferhuş Karacasuspor 1-0 kapatarak çekişmeli geçen mücadelede gülen taraf oldu. Belediye Futbol sahasında zorlu müsabakaya çıkan her iki iddialı takımda 3 puan parolası ile çıktığı mücadelenin 85. dakikasında Hasan Bardak’ın attığı golle 1-0 mağlup ederek 7 puanla üst sıralara çıkan Ferhuş ekibi 4. Sırada yer aldı. Maça iyi konsantre olan ve Ligin güçlü Kuzey Doğu ilçesi ekibi Çağlayanceritspor’u 1-0 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı. 

 

PAZARCIKSPOR                1 - 2 AS VEFA

Kahramanmaraş 2. Amatör Küme de AS Vefa, deplasmanda Pazarcıkspor’a konuk oldu. AS Vefa rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. Kahramanmaraş 2. Amatör Küme de AS Vefa, deplasmanda Pazarcıkspor’a konuk oldu. AS Vefa rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. Liderliği devir alan ve bırakmayan AS Vefa, oynadığı futbol ve golcüleri ile gülmeye devam ediyor. Zorlu deplasmanda Pazarcıkspor’a konuk olan Vefa’lılar yine sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı. AS Vefa da golleri Derviş Keskin ve Sedat Tufan kaydetti. Maça tempolu ve baskılı başlayan Pazarcık ekibi As vefa kalesinde tehlikeli pozisyonlar yaratmaya çalıştı. 15 dakikadan sonra oyunun kontrolü ele Alan As vefa çok net pozisyonlardan faydalanamadı ve ilk yarı 0-0 bitti. İkinci yarıya da baskılı başlayan Pazarcık ekibi pozisyon buldu yalnız bu dakikalarda kaleci Fethi’nin müthiş performansıyla gole izin vermedi. Bu dakikadan sonra tekrar kontrolü ele alan Vefa 71 de Derviş’le 1-0 yaptı. 84 de Sedat’ın golüyle farkı ikiye çıkaran Vefa iyice Rahatladı. 90+1 De hakem penaltı verdi ama günün Kahramanı Kaleci Feti penaltıyı kurtardı. Kaleciden seken topta Pehlül’ün vuruşunda golü kalesinde gördü. Çekişmeli geçen müsabaka 1-2 tamamlandı.

 

MARAŞSPOR 1-2 ANDIRIN YEŞİLDAĞ

Kahramanmaraş 2. Amatör Küme de lider Andırın Yeşildağspor, deplasmanda karşılaştığı Maraşspor’u Ozan Kürtül ve Ziya Ayvalı’nın golleri ile 2-1 mağlup etti. Kahramanmaraş 2. Amatör Küme de lider Andırın Yeşildağspor, deplasmanda karşılaştığı Maraşspor’u Ozan Kürtül ve Ziya Ayvalı’nın golleri ile 2-1 mağlup etti. Genç ve dinamik rakibi karşısında zaman zaman zorluk yaşayan Andırın ekibi kalecisi İrfan’ın yıldızlaştığı maçta galibiyete uzanan taraf oldu. Kaleci İrfan yaptığı kritik kurtarışlara bir de penaltı kurtarışı ekledi. Rakibine geçit vermeyen Andırın Yeşildağ, liderliği sürdürdü. Müsabakada rüzgârın ve genç ekibin baskılı oyunu sahada yer alırken Andırın Yeşildağspor Kalecisi İrfan ise şık kurtarışlarla maçın yıldızı oldu.

 

EKBEROĞLUSPOR 3 - 1 HARTLAP KÖYÜ ALİ DOĞAN      

2. Amatör Küme’nin iddialı takımlarından bir iolan ve geçen sezon Şampiyonluğu kıl payı kaçıran Ekberoğluspor yeni bir oluşumla lige heyecanlı bir giriş yaparken Batıpark futbol sahasında 4. Hafta karşılşamasında ligin iddialı ekiplerindn biri olan rakibi Hartlap Köyü Ali Doğanspor’u 3-1 mağlup ederek zirve yarışını sürdürdü. Batıpark Futbol sahasında oynanan maçın ilk yarısını Hartlap Ali Doğanspor 1-0 önde tamamlarken, ikinci yarıda Ekberoğluspor, 3 gol birden bularak 90 dakika sonunda sahadan 3-1 galibiyetle ayrılmasını bildi. Ekberoğluspor, aldığı bu sonuçla yenilmezlik serisini sürdürürken, puanını ise 10 yükselterek grupta ikinci sarıdaki yerini korudu. Maçı ilk yarısını 1 - 0 geride kapatılan maçın 2. yarısında Fatih Karakulak 2 ve Ayhan Alıcı 1 gölü ile maçı 3-1 kazanmayı başardı.

 

EKİNÖZÜ CELASPOR 3 - 0 ELMALARSPOR

Kahramanmaraş 2. Amatör Küme B grubunda lige heyecan katan takımlardan biri olan Ekinözü Cela Belediyespor, Ligin iddialı takımlarından biri olan Elmalarspor’u 3-0 mağlup etti. Bu sezon hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Ekinözü Cela Belediyespor, ortaya koyduğu futbol ile rakiplerin korkulu rüyası olmayı başardı. Ligin 4. Hafta maçında Elbistan Stadında grubun İdialı ekiplerinden biri olan Elmalarspor’u konuk etti. Maçın ilk yarısında her iki takımda kontrollü oyunu tercih ederken ilk yarısı 0-0 golsüz berabere kapandı. İkinci yarıda ise Ekinözü ekibi kar üstünde oynanan müsabakada seyirci desteğini de arkasına alarak maçın Halil (2), Mustafa 1’in ayağından bulduğu gollerle rakibini 3-0 mağlup etmesini bildi.

 

KURTULUŞ 1920 SPOR 6 - 3 ERKENEZ GENÇLİK

Lige bu sezon merhaba diyen ve Ligde aldığı sonuçlarla iyi bir görüntü vermeyen Kurtuluş 1920 spor bu hafta ligin sürprizini yaptı. 2. Amatör Büyükler Ligi B Grubunda Erkenez ekibi ligin yeni ekibi karşısında oyuna moral bozukluğu ile başladı. Maçın başlangıç düdüğü ile kalesinde golü gören Erkenez ekibi maçı 6-3 kayıp etti. Çekişmeli geçen mücadele de ligin yeni ekibi Kurtuluş 1920 spor Soner Değirmenci, Hacı Abdullah Koz, Hasan Hüseyin Hekimoğlu, Yasin Işık, Gökhan kavak, Nurullah Karabacak kayıt ederek 3 puana ulaşan ekip oldu. (HABER VE FOTOĞRAFLAR: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın