2. Amatörde Zirve Kazanı Kaynıyor

2. Amatörde Zirve Kazanı Kaynıyor

2016-2017 Futbol sezonu 2. Amatör Küme müsabakalara start alması ile birlikte hafta sonu 6 müsabaka doğrultusunda 37 gol filelerle buluştu.

24 Mayıs 2017 - 16:21

İki grupta çift devreli lig şeklinde oynanacak ve 16 Takımın mücadele ettiği 2 Grupta birbirinden çekişmeli geçen karşılaşmada ön plana çıkan müsabakalarda heyecan tavan yaptı. A Grubunda Lider A Vefa olarak devam ederken B Grubunda Liderliği Ekinözü Cela Belediye Spor tekrar aldı. A grubunda 13 gol atılırken B grubunda ise 24 gol atıldı. Toplam 37 gol atıldı. En fazla gol atılan maç Maraşspor ve Elmalar maçında atıldı toplam 13 gol ile. Şampiyonluk yolunda A grubunda 5 takım B grubunda 2 takım her an şey yapabilir. Bu hafta toplam 8 karşılaşmadan 2 si oynanmadı 1 deplasman diğerleri merkezden oynandı. Seyirciler maçlara gelmeye başladılar. Kurtuluş 1920 Maraşspor Elbistan deplasmanına gitmedi ve maçlarda Kırmızı kartlar havada uçuştu.

 

2.AMATÖR’DE NABIZ ARTMAYA BAŞLADI

2.Amatör kümede son 5 haftaya girilirken heyecan da artmaya devam ediyor. A Grubu gittikçe belirginleşmek yerine alınan sonuçlardan sonra nabız daha da artıyor. As Vefa bu hafta 3 puanı alarak liderliğini korudu. Ferhuş Karacasu Spor önemli rakibi Pazarcık Sporu yenerek bir adım şampiyonluğa doğru yol alırken takipçilerden Cerit Spor 3-0 öne geçtiği maçta bir an da 2 gol yemesine rağmen sürprize izin vermedi. İddialı diğer ekip Edeler Spor ise Karamanlı ile 0-0 berabere kalmasına rağmen Karamanlı Sporun statü dışında oyuncu oynatması sonrası 3 puanı alacağa benziyor. Bu sonuçlar sonrası As Vefa, Ferhuş, Edeler, Çağlayancerit ve Pazarcık grupta art arda gelerek grubun da heyecan seviyesini artırmış oldular. A grubunda heyecan devam ederken B grubunda ise her şey belli gibi. Ekinözü Cela Belediyespor ve Andırın bir üst lige yakınken Maraş Spor ve Ekberoğlu Spor takiplerini bu hafta aldıkları sonuçla gösterdiler. B grubunda her şey 4 takım arasında devam ediyor. Ekinzözü Cela Belediyespor ve Andırın grubun güçlü ekipleri olarak aldıkları sonuçla gösteriyorlar.

 

2. AMATÖR KÜME 9. HAFTA

2016-2017 Futbol sezonu 2. Amatör Küme müsabakalara start alması ile birlikte hafta sonu 8 müsabaka doğrultusunda 37 gol filelerle buluştu. İki grupta çift devreli lig şeklinde oynanacak ve 16 Takımın mücadele ettiği 2 Grupta birbirinden çekişmeli geçen karşılaşmada şu sonuçlar alındı.

 BÜYÜKLER 2. KÜME A GRUBU

ONİKİŞUBAT İ.Y.SPOR 0-3 AS VEFA(HÜKMEN)

FERHUŞ KARACASUSPOR 4-1PAZARCIKSPOR

KARAMANLISPOR 0-0 EDELERSPOR

ÇAĞLAYAN CERİTSPOR 3-2 KIZILSEKİ GENÇLİKSPOR

BÜYÜKLER 2. KÜME B GRUBU

MARAŞSPOR 9-4 ELMALARSPOR

ERKENEZ GENÇLİKSPOR 1-3 EKBEROĞLUSPOR

EKİNÖZÜ CELASPOR 3-0 KURTULUŞ 1920 SPOR [HÜKMEN]

HARTLAP KÖYÜ ALİ DOĞAN SPOR 0- 4 ANDIRIN YEŞİLDAĞSPOR

 

ONİKİŞUBAT İ.Y.SPOR 0-3 AS VEFA(HÜKMEN)

Ligden ihracı gerçekleşen Onikişubat İdmanyurdu Spor ile oynayacak olan As vefa Spor oynamadan 3 puanı kaptı. Liderliği haftalardan bu yana taşıyan As Vefa Spor bu sonuçla hem oynamadan puan aldı hem de ligde şampiyonluk için motive olmuş oldu. Kahramanmaraş Amatöründe geçtiğimiz yıllarda şaşalı dönemler geçiren Onikişubat İdmanyurdu Spor Kulübü Ligden ihraç edildi. Kahramanmaraş Büyükler Ligi 2. Amatör Küme takımlarından Onikişubat İdmanyurdu Spor Kulübü Zorunlu Teknik Kadro sistemine uymadığı için Kahramanmaraş İl Tertip Komitesi tarafından ligden ihraç edildi. Geçtiğimiz yıllarda adından sıkça söz ettiren ve şampiyon adayı olarak her yıl rakiplerine gözdağı veren Onikişubat İdmanyurdu Spor Kulübü 2016-2017 sezonunda ligden ihraç edilerek sezona veda etti. 2016-2017 sezonuna bomba gibi giriş yapan ve ilk hafta aldığı sonuca karşılık takımda ayrılık rüzgârının estiği ve 15 futbolcunun takımdan ayrıldığı buna rağmen yönetimin içerisinde değişikliklerle takımı ayakta tutmaya çalışılırken Çağlayancerit deplasmanında dağılan ve 15 sporcu ile yollarını ayıran ve hafta içinde kadrosuna yeni sporcu takviyesi yapan Onikişubat İdmanyurdu sahaya Dumlupınarspor forması ile çıkarak maddi imkânsızlığın amatöre yansımasını gözler önüne sergilemesi ile dikkatleri çekmişti. Sezon başından bu yana genç kategorisinin maçlarında bile uyarılara dikkate almayan 2. Amatör Küme maçlarında ise İl Tertip Komitesi tarafından verilen süreler içerisinde Antrenör sözleşmesini yapmayan Onikişubat İdman Yurdu Spor Kulübünün 2016-2017 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar Kitapçığının 37. Sayfası madde 11) Amatör Takımlarda Zorunlu Teknik Kadrolar ve Vize-Referans Bedelleri gereği Onikişubat İdmanyurdu spor Kulübünün 2. Küme Liginden ihracına karar verildi. Bu karşılaşma 12 Şubat idmanyurdu Spor un ligden ihraç edilmesi nedeniyle hükmen As Vefa Spor lehine sonuçlandı ve bu nedenle AS Vefa 3-0 galip sayıldı.

 

FERHUŞ KARACASUSPOR 4-1PAZARCIKSPOR
Haftanın belki de en güzel maçlarından birine ev sahipliği yapan Ferhuş Karacasu Spor ile Pazarcık Spor maçı oldu. Seyir zevkinin olduğu karşılaşmayı iki iddialı takımdan biri olan Ferhuş Karacasu Spor oldu. Belediye stadında oynanan ve 500 dolayında seyircinin izlediği maç Ferhuş Karacasu Spor adına güzel bir sonuçla sonuçlandı. Devamlı saldıran Ferhuş Karacasu Spor adına gollerden 3 ünü Hasan Bolat atarken diğer golü ise adaşı Hasan Bardak atarken Pazarcık Sporun tek golünü ise Serkan Can attı. Bu sonuçlar sonrası Ferhuş Karacasu ben varım derken Pazarcık yara almış oldu. Belediye Stadında oynanan Ferhuş Karacasu Spor-Pazarcık Spor arasında oynanan karşılamayı izleyen Ferhuş Karacasu Spor tarafı haftanın en güzel anlarından birini maçı izleyenlere yaşattı. Maç boyunca takımlarını destekleyen Ferhuş Karacasu Spor tarafı maçın devre arasında çektikleri halay ile futbolun sadece sahada oynanan bir gösteri olmadığını aksine bir birlik kurmak sosyal yaşama örnekler vermeyi tribünlerin eğlenceli olacağını göstermeleri nedeniyle haftanın en örnek hareketi olmaya değer kazandı. 9.Haftanın sonuçlarından sonra aldığı önemli puan ile dikkat çeken Ferhuş Karacasu Spor oynadığı oyun ile de dikkatleri üzerine çekti. Bu başarının pay sahiplerinden biri Ferhuş Karacasu Spor Teknik Adamı Hasan Ateştemur Büyükşehir Belediye Stadında oynanan Pazarcık Spor karşılaşmasında güçlü rakibine 4 gol atmayı başaran takımı Ferhuş Sporu doğru oyunla oynatarak önemli bir başarıyı tüm takımla beraber elde etmiş oldu. Seyircilerinde zevkle izlediği karşılama sonunda Ferhuş Karacasu Spor önemli bir puan alarak üst sıraya kendisi atarken rakibi Pazarcık Sporun umutlarını da azaltmış oldu.

 

KARAMANLISPOR 0-0 EDELERSPOR

Bu karşılaşma aslında başlamadan bitti. Formalite oynanmış bir maç olan bu karşılaşma Karamanlı Sporun 2.Küme statüsüne uymayan yaş ta oyuncu oynatması nedeniyle Edeler Spor adına başlamadan bitti denebilir. Komiteye verilen dilekçe ile Edeler Spor adına yapılan başvuru komite tarafından disipline gönderildi. Edeler Spor şuan olmasa da alacağına emin olduğu bu sonuçla Karamanlı Spor karşılaşmasına hazırlıklarına şimdiden başladı.

 

ÇAĞLAYAN CERİTSPOR 3-2 KIZILSEKİ GENÇLİKSPOR

9.hafta ilçede oynanan tek karşılama Çağlayancerit’te oynanan Çağlayancerit Spor ile Kızılseki Gençlik Spor arasındaki karşılaşma idi. Maçı baştan sona önde götüren Çağlayancerit Spor seyircisi önünde önemli bir puan almak için sahaya çıkmıştı. Maçı da 3-0 öne geçmesine rağmen bir an da 3-2 olunca maçın rengi değişmiş ancak Kızılseki Gençlik Sporun sürprizine izin vermeyen Çağlayancerit Spor adına maçın golleri Cebrail Çetinkaya, İzzet Kekil ve Tuncay Berker attı ve Çağlayancerit Spor maçı kazanarak üst lige çıkma umutlarını sürdürdü.

 

MARAŞSPOR 9-4 ELMALARSPOR

Haftanın en gollü maçı gençlerin en fazla olduğu ekiplerin başında Maraşspor ile ligde iddiasını önceki maçlarda bitiren Elmalar Spor arasında oynandı. Maçta toplam 13 gol atılırken gollerin 9 tanesini Maraşspor atarak maçı kazanmasını bildi. 9.Haftanın takımı da olan Maraşspor takımına golleri 5 gol atan ve Haftanın da futbolcusu seçilen Güven Özbay atarken 3 gol Mücahit Gögüs ten gelirken tek golü ise Mustafa Fındık atarken Elmalar Spor adına golleri ise Enes Işık, Selçuk Akpınar, Muhammed Karabörk ve Dursun Kuzu attı. 2. Amatör B grubunda üst sıralara doğru yol alan ve 13 gol atılan Maraşspor-Elmalar Spor maçında 9 gol atarak maçı 9-4 kazanarak bol gollü bir maça da eşlik etmiş oldular. Gençlerin çoğunlukta olduğu ekip üst sıralara doğru yol alacağa benziyor. Hüseyin Eralp yönetiminde çıktığı son iki maçı kazanan Maraş Spor B grubunda 4.sırada yer almasına karşın oynadığı oyun ve gençlere verdiği önemle dikkat çekiyor. Önemli futbolcular yetiştirecek bir kulüp görüntüsü veren Maraşspor son dönemde konuşulan ekiplerin de başında geliyor. Kalan 5 Maç kaderlerini çizmeye yetecek maçlara gebe olan B grubunda son düzlüğe girilirken Maraşspor izlenmesi gereken ekiplerden biri. 5 Gol 2 Asist ile oynayan toplam 13 golün atıldığı Maraş spor – Elmalar Spor arasında oynanan karşılaşma gol yağmuruna döndüğü karşılaşmada attığı goller ile ön plana çıkan genç yetenek Güven Özbay oldu.

 

ERKENEZ GENÇLİKSPOR 1-3 EKBEROĞLUSPOR

Üst sıralara doğru yol almak isteyen Ekberoğlu Spor bu hafta istediği sonucu alarak hanesine 3 puanı yazdırdı. Maça iyi başlayan Ekberoğlu Spor tecrübeli oyuncularının fazlalığı ile maçı kazanmasını bildi. Galibiyeti getiren golleri Ekberoğlu Spor adına Volkan Dalyan(2)ve Fatih Karakulak attı. Bu sonuç sonrası Erkenez Gençlik Spor zaten bir üst sıralara çıkma umutlarını çok önce bitirmişti ancak Ekberoğlu Spor hala bu umudunu sürdüren takımlardan birisi.

 

EKİNÖZÜ CELASPOR 3-0 KURTULUŞ 1920 SPOR [HÜKMEN]

Kurtuluş 1920 Spor Kulübünün İl Komitesine vermiş olduğu 18.05.2017 dilekçelerinde 21.05.2017 tarihinde Elbistan Stadında Saat:14.00’te oynanacak olan müsabakaya çıkmayacaklarını belirtmiş ve 3-0 hükmen Ekinözü Cela Belediyespor lehine verildi. Bunun Yanı sıra 2. Amatör Kümenin erteleme maçı olarak görülen e Maraşspor- Ekinözü Cela Belediyespor maçından karlı çıkan taraf Deplasman ekibi Ekinözü oldu. 2. Amatör Küme Büyükler Ligi B Grubunda erteleme maçında Ekinözü Cela Belediyesi 1-2 galibiyetle 3 puanı aldı. Maraşspor- Ekinözü Cela Belediyespor müsabakası ertelemeli olarak 19 Mayıs Cuma günü oynandı. Batıpark Stadyumunda oynanan ve çekişmeli geçen karşılaşmada Maraşspor Şampiyonluk için savaşan Ekinözü Cela Belediyespor ile karşı karşıya geldiği karşılaşmadan 1-2 mağlubiyetle ayrıldı. İlk yarısı 1-1 biten karşılaşmanın 2. Yarısında Ekinözü Cela Belediyespor 1 gol daha bularak rakibine sahayı dar etti. İlk yarıya göre 2. yarı daha sert bir oyun sergileyen Ekinözü Cela Belediyespor İlk yarıda iyi oyun sergiledi. 2. yarıda ise oyunu her iki tarafta sertliğe döktü. Ekinözü Cela Belediyespor Şampiyonluk iddiasını sürdürmek için çıktığı Maraşspor maçından da galibiyetle ayrılması ile zirve yürüyüşünden sapmadan yoluna devam edeceğe benziyor. Ligde liderlik koltuğunu sağlamlaştıran Ekinözü Celaspor, ligin yeni ve genç ekibi olan Maraşspor'u batıpark stadında 1-2 yenerek 1.amatöre yükselme adına önemli bir avantaj elde etti. Ekinözü Celaspor Cemal Eren golü ile 1-0 öne geçse de, Maraşspor Onurhan Çokkeser'in golü ile eşitliği sağladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi. Ekinözü Celaspor ikinci yarıda Halil Yılmaz ile bulduğu golle durumu 2-1 yaptı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca Ekinözü Celaspor, Maraşspor'u 2-1 yenerek puanını 22'e çıkarttı. İlk 2 takımın 1.amatör kümeye çıkacağı 2.küme B grubunda 3.sıradaki Ekberoğluspor'un 7 puan önünde bulunan Ekinözü Celaspor 1.amatör kümeye göz kırptı.

 

HARTLAP KÖYÜ ALİ DOĞAN SPOR 0- 4 ANDIRIN YEŞİLDAĞSPOR

B grubunda artık takımlar belirginleşti işte onlardan birisi de Andırın Yeşildağ Spor…

Kahramanmaraş 2.amatör küme B grubunun 9.haftasında Andırın Yeşildağspor, Batıpark stadında Hartlap Ali Doğanspor'u 4-0 yenerek zirve yarışına devam etti. Hafta sonu oynadığı Hartlap Köyü Ali Doğan Spor ile oynadığı ve attığı 4 golle evet bir üst lige hazırım mesajını da vermiş oldu. Andırın Yeşildağ Spor adına golleri Emrah Kültür(2),Ziya Ayvalı ve İlhan Akçakaya attı. Andırın Yeşildağspor bu galibiyetle puanını 22'e çıkarttı ve 2.sıradaki yerini korudu. Andırın Yeşildağ Spor aldığı sonuçlardan sonra zirvede kalıcı olurken Hartlap Köyü Ali Doğan Spor bir türlü ligde istediği sonuçları alamayarak ligin son sırasında yer almaktan kurtulamadı. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...