2 Bin 226 yıllık taktiği uyguladılar!

2 Bin 226 yıllık taktiği uyguladılar!

Kuzey Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı yakınlarında devam eden askeri tatbikatta, tanklar 2 bin 226 yıllık Türk ordu tarihinin en eski taktiği olan "Hilal Taktiği"ni uyguladı.

26 Eylül 2017 - 04:33

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Kuzey Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı yakınlarında 18 Eylül'de başlattığı tatbikat sürüyor. Öğle saatlerinde hareketlenen tatbikat alanında tank ve diğer zırhlı araçlar Hilal Taktiği çalıştı. Hilal tatktiği 2 bin 226 yıllık Türk ordu tarihinin en ünlü taktiği olarak biliniyor.

TSK'nın, Türkiye'nin Irak sınırında bulunan Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınlarında tank, obüs ve personel taşıyıcı zırhlı araçların katılımıyla başlattığı tatbikat 8'inci gününde devam ediyor. Sabah saatlerinde sessizliğini koruyan tatbikat alanı öğle saatlerinde hareketlendi.

Daha önce iş makineleriyle hazırlanan mevzilerinden çıkan tank ve diğer zırhlı araçlar, boş bir alana gelerek manevra yaptı. Zırhlı araçlar, daha sonra ise aldıkları talimat doğrultusunda Hilal Taktiği çalıştı. Araçlar, yaklaşık 2 saat süren tatbikatın ardından mevzilerine döndü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Konut ve İş Yerleri Etaplar Halinde Hak Sahiplerine Teslim Edilecek”
Başkan Görgel: “Konut ve İş Yerleri Etaplar Halinde Hak...
Kahramanmaraş'ta Motosiklet ile Otomobil Çarpıştı: Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Kahramanmaraş'ta Motosiklet ile Otomobil Çarpıştı: Motosiklet...