2. Lig Beyaz Grup 20. Hafta değerlendirmesi!

2. Lig Beyaz Grup 20. Hafta değerlendirmesi!

Spor Toto 2’inci Lig Beyaz Gurup 20’inci hafta maçlarında 24 gol atıldı. 3 maçın galibi ev sahibi ekipler olurken, 3 maç berabere bitti, 3 maçı da deplasman ekipleri kazandı. Haftanın sürprizini evinde Keçiörengücü’ne bir puan veren Kocaeli Birlikspor yaparken, İstanbulspor Kahramanmaraşspor deplasmanından puansız döndü.

01 Şubat 2017 - 11:10

20’inci haftanın ardından lider yeniden değişti. Bir maçı eksik olan İstanbulspor 35 puanla liderlikten 4’üncü sıraya indi. Puanını 38’e çıkaran Amed gurupta ilk sırayı alırken, bu takımı 37 puanla Erzurumspor izledi. 36 puanlı Kocaeli Birlikspor 3’üncü sıraya yerleşti.  Önde götürdüğü Kocaeli Birlikspor maçından 2-2 beraberlikle ayrılan Keçiörengücü ise 35 puanla beşinci sırada yer aldı. Kendi sahasında İstanbulspor’u konuk eden Kahramanmaraşspor ise Eser ve Fatih golleri ile İstanbulspor’u liderlikten ederek 3 puanı kaptı. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un bulunduğu Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta yaşanan olayları Gazetemiz Spor muhabiri İlker Yiyen sizler için derledi.

HAFTANIN MAÇLARI

Anadolu Selçukspor 0 – 1 Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor

Kocaeli Birlikspor 2 – 2 Keçiörengücü

Pendikspor 2 – 2 Zonguldak Kömürspor

Hacettepe Spor 0 – 1 Büyükçekmece Tepecikspor

Bucaspor 2 – 1 Fatih Karagümrük

Kahramanmaraşspor 2 – 1 İstanbulspor

Amed Sportif Faaliyetler 2 – 1 Nazilli Belediyespor

Ofspor 1 – 2 Fethiyespor

Sivas Belediyespor 1 – 1 Anadolu Üsküdar

21.HAFTA MAÇ PROGRAMI

Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor - Bucaspor

Anadolu Üsküdar - Pendikspor

Büyükçekmece Tepecik Spor A.Ş.- Kahramanmaraşspor

İstanbulspor A.Ş.- Amed Sportif Faaliyetler

Zonguldak Kömürspor - Hacettepe Spor

Fatih Karagümrük - Ofspor A.Ş.

Keçiörengücü - Sivas Belediye Spor

Fethiyespor - Kocaeli Birlik Spor

Nazilli Belediyespor -  Anadolu Selçukspor

MAÇLARIN DEĞERLENDİRMESİ

KAHRAMANMARAŞSPOR 2 – 1 İSTANBULSPOR

Kendi evinde Lider İstanbulspor’u konuk eden Temsilcimiz Kahramanmaraşspor Eser ve Fatih’in golleri il İstanbulspor’u Liderlikten etti. Spor Toto 2 Beyaz Grup’un Lig’in 21. Haftasında Temsilcimiz Kahramanmaraşspor ile Lider İstanbulspor, Kahramanmaraş’ta karşı karşıya geldi. 12 Şubat Stadı’nda oynanan mücadelede gol perdesi, 6. dakikada İstanbulspor’lu Yunus Emre Yalçın’ın golüyle açıldı. Golün ardından gelişen pozisyonda Eser’in içeri gönderdiği top filelerle buluşarak 1-1’lik eşitliği buldu. İlk yarısı 1-1 biten karşılaşmanın 85. Dakikasında Fatih ile skor değişti ve Aslan kükreyerek Lider istnabulspor’u liderlikten etti. ikinci yarıda her iki takımda baskısını artırdı ve gole çok yaklaştı. Skoru bozmak isteyen 2 takımda çekişmeli sahneler yaşadı. Bu ataklara karşılık ise Kahramanmaraşspor son dakikalara doğru baskısını artırdı ve 85. dakikada skor tabelasına üstünlüğünü yazdırdı. Karşılaşmanın 85. dakikasında Kahramanmaraşspor sol kanattan yüklendi. 10 kişi sahada mücadele eden Kahramanmaraşspor da ortayı açan Serbay içeri gönderdiği topta Fatih şık bir plase ile topu filelerle buluşturdu ve maçın tabelasını 2-1’e çevirdi. Kalan sürede başka gol sesi çıkmadı. Müsabakanın 90 dakikası 2-1 olarak belirlenirken maçın hakemi oynanmayan süre olarak 7 dakika ilave etse de 7 dakikada gol sesi çıkmadı ve Kahramanmaraşspor maçı 2-1 kazandı. Kahramanmaraşspor, evinde Lider İstanbulspor’u 2-1 mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı.

ANADOLU SELÇUKSPOR 0 – 1 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR

19’uncu haftada evinde Fatih Karagümrük’e yenilerek 4’üncü sıraya inen Erzurumspor, Konya’da Anadolu Selçukspor’u yenerek hem moral kazandı, hem de iki sıra birden yükselerek 2’inci sıraya yerleşti. Golcü Mert Nobre’nin attığı golle 3 puanı alan mavibeyazlı ekip, rakibinin on kişi kalmasından sonra rahatlayarak, skoru garantide tutan bir oyun sergiledi.Karşılaşmaya ideal kadroyla çıkan mavibeyazlı ekipte yeni transferlerden Kemal Tokak 90 dakika, Mustafa Kayabaşı ve Ailşan Ural ise ikinci yarıda forma şansı buldu. Kaptan Mehmet Albayrak ve Mert Nobre ikilisinin sahada yer alması galibiyette etken oldu. Rakibe hava topu bırakmayan ikili, defansı da üzerlerine çekerek, Konya Anadolu Selçukspor oyun düzenini bozdu. Erzurumspor 20’inci maçında 10’uncu galibiyetini aldı. 7 beraberlik ve 3 yenilgisi bulunan ekip attığı gol sayısını 36’ya çıkarırken, en fazla sayıda gol atma unvanını Keçiörengücüne devretti. Mavibeyazlı ekip dış sahada ise 5’İnci kez galip geldi. Deplasmanların lider takımı Erzurumspor Anadolu Selçukspor galibiyeti ile deplasmanda topladığı puanı 21’e, gol sayısını da 17’ye çıkardı.

KOCAELİ BİRLİKSPOR 2 – 2 KEÇİÖRENGÜCÜ

Kocaeli Birlikspor, Keçiörengücü ile 90.dakikada yediği golle 2-2 berabere kaldı. Birlikspor’un gollerini 59’da penaltıdan Umut Kaya ve 83’te Onur Garip attı. Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Kocaeli Birlikspor, Alparslan Türkeş Stadı’nda Keçiörengücü’nü ağırladı. Kendisi gibi zirveyi hedefleyen rakibi karşısında pozisyon bulmakta zorlanan temsilcimiz, 22.dakikada Yıldıray Koçal’ın golüne engel olamadı ve ilk yarı konuk Keçiörengücü’nün 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda beraberlik golü için rakip kaleye yüklenen Kocaeli Birlikspor, 59.dakikada penaltı kazandı. Penaltı atışında beyaz noktanın başına geçen Umut Kaya, topu ağlara göndererek, skorda dengeyi sağladı. 83.dakikada ise Onur Garip Kocaeli Birlikspor’u öne geçiren golü kaydetti. Tam maç 2-1 biteccek derken, Keçiörengücü, 90.dakikada Ahmet Güven ile topu ağlara gönderdi ve mücadele 2-2 sona erdi. Bu sonuçla birlikte Kocaeli Birlikspor, puanını 37 yaptı. Kırmızı-Beyazlılar, önümüzdeki hafta Fethiyespor’la deplasmanda karşı karşıya gelecek.

PENDİKSPOR 2 – 2 ZONGULDAK KÖMÜRSPOR

Zonguldak Kömürspor, Pendikspor deplasmanında beraberliği son dakikada kurtardı. 45’te Onur’un penaltı golüyle 1-0 öne geçen Kömürspor, 71 ve 75’inci dakikalarda Mehmet Aleddinoğlu’nun gollerine engel olamadı. 4 dakika arayla yenilen goller Zonguldak cephesinde buz gibi hava oluşturdu. Umutların tükendiği bu anlarda sahne alan Onur, attığı kritik frikik golüyle beraberliği getiren isim oldu. Pendik İlçe Stadı’nda Veli Karakaya’nın yönettiği maçta karşılıklı 4 gol çıktı. Geçen hafta Sivas Belediyespor’la oynanan maçta 3 asist yapan, bu hafta da 2 gol birden atarak beraberliği getiren Onur, karşılaşma sonrası hem takım arkadaşları, hem de taraftarlar tarafından tebrik yağmuruna tutuldu. Zonguldak Kömürspor, bu beraberlikle puanını 27’ye çıkarırken, 8’inci sıradaki yerini korudu.

HACETTEPE SPOR 0 – 1 BÜYÜKÇEKMECE TEPECİKSPOR

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta Büyükçekmece Tepecikspor, deplasmanda Hacettepe’yi Rıdvan çelik’in 34. dakikada attığı tek golle 1-0 mağlup etti. Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Gençlerbirliği Kulüp Başkanı, Hacettepespor Onursal Başkanı İlhan Cavcav’ın Hacettepe maçlarını izlediği protokol tribündeki koltuğuna, karanfil ve efsane başkanın fotoğrafı konuldu. Hacettepespor ve Büyükçekmece Tepecikspor’lu futbolcuları seremoniye birlikte, “Kalbimizdesin Büyük Başkan” yazılı pankart ile çıktılar. Karşılaşma öncesi İlhan Cavcav’ın anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından müsabaka başladı. Ankara Cebeci İnönü Stadında oynanan müsabakaya mutlak galibiyet için çıkan Büyükçekmece Tepecikspor, inancın zaferini 1-0’lık skorla tabelaya yansıtmasını bildi. Başa baş, koro kor bir mücadele örneği sergileyen iki takımdan Büyükçekmece Tepecikspor takımı 90 dakika sonunda sahadan gülen taraf olarak ayrılmasını bildi. Ligde kalma ardında önemli bir adım daha atan Büyükçekmece Tepecikspor, sıralamada 19 puan ve averaj ile 16. sırada yer aldı.

BUCASPOR 2 – 1 FATİH KARAGÜMRÜK

2. Lig Beyaz Grup'ta geçen hafta deplasmanda Fethiyespor'a 4-0 yenilen Bucaspor, Karagümrük'ü 2-1 yenerek hem taraftarının gönlünü aldı, hem de tehlikeli bölgeden uzaklaşma adına önemli bir adım attı. Maça iki takımda temkinli başladı. 23'te Zafer'in pasında topla buluşan Abdullah'ın şutu üstten az farkla dışarıya çıktı. 27'de Kemal, ceza sahası önünde Zafer'i düşürdü. Serbest atışı kullanan Zafer, güzel bir vuruşla topa ağlara gönderdi: 1-0. 34'te Yavuzhan'ın sağdan arka direğe kullandığı serbest atışta Ömercan kafayla topu ağlara gönderdi: 1-1. Bu maçı kırılma noktası olarak gören Bucaspor, ikinci yarı 3 puan için çok çabaladı.Ancak ikinci yarının başlarında Bucaspor pozisyon üretmekte zorlandı. Son yarım saatte ise tempo yükseldi. 60'ta Erkan'ın sağdan kullandığı serbest atışta Alpay'ın kafasında top üstten dışarıya gitti. 70'te Deniz'in kullandığı serbest atışta kaleci Hüseyin gole izin vermedi. 78'de Murat'ın düşürülmesiyle kazanılan serbest atışta Erkan'ın şutu yan direkten geri geldi. Sancar ağlara gönderemedi. 90 artı 2'de Erkan'ın soldan ortasında Alpay kafayı çaktı: 2-1. Maçı Bucaspor 2-1 kazandı.

AMED SPORTİF FAALİYETLER 2 – 1 NAZİLLİ BELEDİYESPOR

Spor toto 2.lig beyaz gurubu takımlarından, Amed Sportif Faaliyetler takımı Nazilli Belediyespor’u 2 - 1 mağlup edince yine liderlik koltuğuna oturdu. Haftalar önce kaybettiği liderlik koltuguna yeniden oturdu. Yeşil-Kırmızılı ekip, karşılaşmanın ilk yarısında 38. dakikada penaltıdan gelen golle ilk yarıyı 1 – 0 mağlup kapattı. İkinci yarıda toparlanan Amedsportif  taraftarınında büyük desteğini arkasına alarak son 15 dakikada iki gol atıp 38 puanla 2.lig beyaz grubu liderliğine yükseldi. En yakın rakibi BB Erzurumspor’a 1 Kocaeli Birlikspor’a 2,İstanbulspor ile Keçiörengücü’ne 3 puan taktı. Büyük zorluklarla zirve yarışını sürdüren Yeşil-Kırmızılı ekip, gelen cezalar, taraftarına uygulanan yasaklar, kupa derken hafta sonu evinde zor ve stresli bir karşılaşmada  kazanan taraf oldu.

OFSPOR 1 – 2 FETHİYESPOR

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Ofspor, Akçaabat Fatih Stadında oynanan karşılaşmada Fethiyespor’a 2-1 mağlup oldu. Ofspor, kar nedeniyle Akçaabat Fatih Stadında oynanan karşılaşmada Fethiyespor’a 2-1 yenildi. Ligin ikinci yarısına Anadolu Üsküdar galibiyeti ile başlayan Ofspor, geçen hafta Keçiörengücü’ne 5-0 mağlup olmuştu. Of İlçe Stadının karla kaplı olması nedeniyle Akçaabat Fatih Stadında oynanan karşılaşmada Fethiyespor’a da mağlup olan Ofspor, ligin dibine demirledi.

SİVAS BELEDİYESPOR 1 – 1 ANADOLU ÜSKÜDAR

Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Sivas Belediyespor, ligin 20'inci haftasında oynadığı Anadolu Üsküdar 1908 Spor ile 1-1 berabere kaldı. 36'ıncı dakikada sol kanattan hızlı gelişen Sivas Belediyespor atağında, rakiplerini çalımlayarak ceza sahası içine giren Emrah topu altı pas içindeki Mehmet Uğur'u aktardı. Mehmet Uğur düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

75'inci dakikada Recep Berk'in sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada topla buluşan Seyit Ali'nin plase vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1.

GRUBUN ”EN LERİ ”

– En Fazla Galibiyet: İstanbul, Kocaeli Birlik, Amed (11)

– En Az Galibiyet: Üsküdar, Of, Hacettepe (4)

– En Fazla Mağlubiyet: Of, (13)

– En Az Mağlubiyet: Erzurum (3)

– En Fazla Beraberlik: Üsküdar (8)

– En Az Beraberlik: İstanbul, Konya Selçuk (2)

– En Çok Gol Atan Takım: Keçiörengücü (37)

– En Az Gol Atan Takım: Anadolu Üsküdar, Of (16)

– En Çok Gol Yiyen Takım: Tepecik (31)

– En Az Gol Yiyen Takım: İstanbul (13)

SARI KARTLAR:

FATİH ŞEN 42.dk (Kahramanmaraş)

EVREN KİLARCİ 81.dk (Kahramanmaraş)

YALÇIN KILINÇ 82.dk (İstanbul)

ZAFER ŞENSOY 42.dk (İstanbul)

ONUR ERGÜN 82.dk (İstanbul)

İBRAHİM YILMAZ 77.dk(İstanbul)

MEHMET ZEKİ ÇELİK 70.dk (İstanbul)

MERT ER ESTİK 65.dk (Fethiye)

EMİR GÖKÇE 22.dk (Fethiye)

HÜSEYİN CİHAN AVCU 17.dk (Fethiye)

ADEM SAĞLAM 75.dk (Of)

SELİM ŞAHİN 23.dk (Of)

ONUR RAMAZAN TOPRAK 30.dk (Of)

SEYİD AHMET HAN 52.dk (Sivas Belediye)

HASAN TÜRK 37.dk (Anadolu Üsküdar)

MURAT AKGÜL 50.dk (Anadolu Üsküdar)

KARAHAN YASİR SUBAŞI 54.dk (Anadolu Üsküdar)

ZAFER ÖZDEN 36.dk (Nazilli Belediye)

GÖKHAN DİNCER 34.dk (Nazilli Belediye)

METİN UÇAR 40.dk (Nazilli Belediye)

YÜKSEL KAYAALP 70.dk (Nazilli Belediye)

FATİH ÜGE 86.dk (Nazilli Belediye)

ABDULLAH ÇETİN 86.dk (Amed Sportif)

BERTUĞ BAYAR 90+2.dk (Amed Sportif)

OKAN DERNEK 83.dk (Amed Sportif)

DENİZ NAKİ 40.dk (Amed Sportif)

EMRE ÖZKAN 68.dk (Buca)

MUHAMMED AKARSLAN 66.dk (Fatih Karagümrük)

YAVUZHAN KELEŞOĞLU 83.dk (Fatih Karagümrük)

SELÇUK VURAL 85.dk (Zonguldak Kömür)

ERDİNÇ PEKGÖZ 49.dk (Zonguldak Kömür)

TURAN YILMAZ 89.dk (Zonguldak Kömür)

HAKAN AKBAŞ 44.dk (Pendik)

UMUT ESKİKÖY 83.dk (Pendik)

AZAD FİLİZ 59.dk (Pendik)

MEHMET CİNPİR 84.dk (Pendik)

MERT NOBRE 58.dk (Erzurum)

MEHMET ALBAYRAK 77.dk (Erzurum)

SİNAN MORGİL 90.dk (Erzurum)

RAGIP BAŞDAĞ 70.dk (Konya Selçuk)

BERAT ÇETİNKAYA 23.dk (Konya Selçuk)

MEHMET BESLER 71.dk (Keçiörengücü)

UĞUR UTLU 90+4.dk (Keçiörengücü)

BERAT SATILMIŞ 90+2.dk (Keçiörengücü)

ALP ERGİN 59.dk (Kocaeli Birlik)

ONUR GARİP 35.dk (Kocaeli Birlik)

UMUT KAYA 44.dk (Kocaeli Birlik)

TAYLAN ANTALYALI 80.dk (Hacettepe)

KIRMIZI KARTLAR:

KEMAL AKBABA 82.dk (Kahramanmaraş)

RAGIP BAŞDAĞ 70.dk (Konya Selçuk)

(DERLEYEN: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
KSÜ Öğrencilerinden Gazze Nöbeti:
KSÜ Öğrencilerinden Gazze Nöbeti: "Yaşasın Küresel...