2.Lig Beyaz Grup 26.Hafta Değerlendirmesi!

2.Lig Beyaz Grup 26.Hafta Değerlendirmesi!

Spor Toto 2’inci Lig Beyaz Gurupta 26’ıncı hafta maçlarında 19 gol atıldı. 4 maçı ev sahibi ekipler kazanırken, 4 maç beraberlikle sonuçlandı.

15 Mart 2017 - 13:16

Haftanın deplasmanda kazanan tek ekibi Tepecikspor’u 2-1 mağlup etme başarısı gösteren Erzurumspor oldu. Haftanın en tartışmalı maçı ise İstanbul’da oynanan İstanbulsppor- Zonguldak Kömürspor arasında oynandı.  Kömürspor karşılaşmayı 9 kişi tamamlayınca, maçın galibi İstanbulspor oldu. 26’ıncı haftanın ardından, 9 kişi kalan rakibini 2-0 yenerek puanını 34’e çıkaran İstanbulspor  liderliğini sürdürdü(!).  49 puanlı Erzurumspor ikinci sırayı alırken, mavibeyazlı ekibi 48 puanla Amed, 45 puanla Kocaeli Birlikspor takip etti. 44 puanlı Keçiörengücü 5’inci sırayı alırken, play of için iddiasını sürdüren Sivas Belediyespor 42 puanla 6’ıncı sırada kaldı. Son 5 maçta kazanamayan Kahramanmaraşspor, ligin 26. Haftasında Fatih Karagümrükspor'u 12 Şubat stadında 10 kişi kaldığı maçta 1-0 mağlup etmesini bildi. 10 kişi ile Fatih Karagümrük’ü mağlup eden Kahramanmaraşspor’un bulunduğu Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta yaşanan olayları Gazetemiz Spor muhabiri İlker Yiyen sizler için derledi.

26. HAFTA MAÇ SONUÇLARI

Anadolu Selçukspor – Keçiörengücü : 1-1

Büyükçekmece Tepecik Spor – Büyükşehir Belediye Erzurumspor : 1-2

Amed Sportif Faaliyetler – Fethiyespor : 1-0

Pendikspor - Ofspor A.Ş. : 1-1

Nazilli Belediyespor - Anadolu Üsküdar : 2-2

Kahramanmaraşspor A.Ş. - Fatih Karagümrük A.Ş. : 1-0

Hacettepe Spor – Bucaspor : 2-0

İstanbulspor A.Ş. – Zonguldak Kömürspor : 2-0

Sivas Belediye Spor -  Kocaelibirlik Spor :  1-1

27.HAFTA PROGRAMI

Fatih Karagümrük A.Ş. – Amed Sportif Faaliyetler

Zonguldak Kömürspor – Büyükçekmece Tepecik Spor A.Ş.

Keçiörengücü - Nazilli Belediyespor

Bucaspor – Kahramanmaraşspor A.Ş.

Fethiyespor - Anadolu Selçukspor

Ofspor A.Ş. - Hacettepe Spor

Kocaelibirlik Spor - Pendikspor

Anadolu Üsküdar - İstanbulspor A.Ş.

Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor -  Sivas Belediye Spor

MAÇLARIN DEĞERLENDİRMESİ

KAHRAMANMARAŞSPOR A.Ş. - FATİH KARAGÜMRÜK A.Ş. : 1-0

Son 5 maçta kazanamayan Kahramanmaraşspor, ligin 26. Haftasında Fatih Karagümrükspor'u 12 Şubat stadında 10 kişi kaldığı maçta 1-0 mağlup etmesini bildi.

2.Lig Beyaz grupta oynadığı son 5 maçta kazanamayan Kahramanmaraşspor, ligin 26. Haftasında Fatih Karagümrükspor ile karşı karşıya geldi. Kahramanmaraşspor, en yakın takipçisi Fatih Karagümrükspor'u 1-0 yenerek büyük moral buldu. Maça iyi başlayan temsilcimiz daha dakikalar 3'ü gösterirken Devrim Taşkaya'nın golü ile öne geçti. Rakibinin cılız atakları kolayca öteleyen temsilcimiz ilk yarı net 6 gol pozisyonu buldu. Puanları bir birine çok yakın olan iki takımın mücadelesi küme düşme hattı için çok büyük öneme sahipti. Temsilcimiz bu fırsatı çok iyi değerlendirdi. İkinci yarının başlarında hakemin peş peşe iki sarı kart göstererek Fatih Şen'i oyundan atmasının ardından biraz zorlanan temsilcimiz eksik olmasına rağmen yine rakibine korku yaşatmaya devam etti. Maçta başka gol olmadı ve temsilcimiz altın değerinde 3 puanı hanesine yazdırdı.

BÜYÜKÇEKMECE TEPECİK SPOR A.Ş. – BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR : 1-2

Sezonun 24 ve 25’inci haftalarını puansız kapatan, İstanbulspor ve Kocaeli Birlikspor’a yenilerek liderlik koltuğunu devreden Erzurumspor, mağlubiyet serisini sonlandırdı. Kaptan Mehmet Albayrak ve Erhan Çelenk’in attığı gollerle İstanbul deplasmanından 3 puan kazanan mavibeyazlı ekip puanını 49’a çıkararak 2’inci sıradaki yerini korudu. Erzurumspor’un lider İstanbulspor ile arasındaki puan parkı 5’te kalırken, Amed ile olan puan farkı 1, Kocaeli Birlikspor ile olan puan farkı 4, 5’inci sıradaki Keçiörengücü ile olan puan farkı ise 5 olarak kaydedildi. Mavibeyazlı ekibin puan sıralamasında ikinci olması iç sahada kaybettiği 14 puandan kaynaklanırken, sahasında İstanbulspor 5, Amed 7,  Kocaeli Birlikspor ve Keçiörengücü 12 puan kaybetti. Erzurumspor Tepecikspor’u 2-1 yenerek, toplamda 14, dış sahada ise 7’inci galibiyetini elde etti. 7 beraberliği, 5 mağlubiyeti olan ekip attığı gol sayısını 47’ye çıkarırken, yediği son dakika golüyle kalesinde gördüğü gol sayısı da 24’e çıktı. Mavibeyazlı ekip 26’ıncı hafta sonunda iç saha gurup sıralamasında 9, dış saha gurup başarı sıralamasında ise birinci sırada yer aldı.

ANADOLU SELÇUKSPOR – KEÇİÖRENGÜCÜ : 1-1

Yeşil-beyazlılar uzunca bir süre önde götürdüğü karşılaşmadan 1-1’lik beraberlikle ayrılsa da, ortaya koyduğu mücadele ile beğenileri topladı. Atiker Konyaspor’un Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden pilot takımı Konya Anadolu Selçukspor, ligin 26.haftasında Ankara temsilcisi Keçiörengücü’nü konuk etti. Yeşil-beyazlılar karşılaşmanın 34.dakikada Berat Çetinkaya ile penaltı kazanırken, topun başına geçen Gökhan Öztürk düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Karşılaşmanın geri kalan kısmı Yavru Kartal’ın atakları ile geçerken, yeşil-beyazlılar bunları gole çevirmekte zorlandı. Karşılaşmanın 87.dakikasında gelişen Keçiörengücü atağında ise Timur Kosovalı karambol anında topu ağlara göndererek takımı adına beraberliği sağladı. Karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sona ererken Anadolu Selçukspor puanını 32’ye çıkardı. Ligde şu ana kadar 26 karşılaşmaya çıkan Anadolu Selçukspor, bunlardan 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 12 mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Yeşil-beyazlılar rakiplerine 21 gol atarken, kalesinde ise 30 gol gördü. Yavru Kartal, bu süreçte topladığı 32 puan ile ligde 12.sırada yer aldı. Anadolu Selçukspor ile Keçiörengücü dün oynanan karşılaşma ile birlikte ilk beraberliklerini aldı. Atatürk Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada 1-1’lik skor alındı. Geride kalan 5 maçta Anadolu Selçukspor 2, Keçiörengücü de 3 galibiyet alırken, taraftar arasında oynanan maçlardan beraberlik çıkmaması dikkatlerden kaçmamıştı.

AMED SPORTİF FAALİYETLER – FETHİYESPOR : 1-0

Spor Toto 2.lig Beyaz gurubunda Diyarbakır’da oynanan maçta Amed Sportif Faaliyetler - Fethiyespor  ile  karşılaştı. Karşılıklı geçen akınlar 45 dakika gol getiremeyince maçın ilk yarısı 0 – 0 sona erdi, Maçın ikinci yarısının 66. dakikasında Denizin vuruşunda top Fetiyespor’lu  Hakkı’ya çarpıp filelere gitti. Böylece   Amed Sf’yi 1 – 0 öne geçirdi. Maçta başka gol olmayınca maçı  Amed Sf rakibinin kendi kalesine attığı golle sahadan 1 – 0 galibiyetle ayrıldı.

PENDİKSPOR - OFSPOR A.Ş. : 1-1

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta 26. hafta maçında İstanbul’da Pendikspor ile berabere kalan Ofspor, Cuma maçından bir puanla ayrılmayı başardı. Ligde kalabilme mücadelesi veren ve son maçlarda yeniden tırmanışa geçen Ofspor, Pendikspor ile 1-1 berabere kaldı. 26.hafta maçında Cuma günü İstanbul’da İstanbul’da Pendikspor ile karşılaşan Ofspor, maçın 21.dakikasında Mehmet’in attığı golle 1-0 yenik duruma düştü. Maçın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya etkili başlayan taraf Ofspor oldu. 50.dakikada kazanılan penaltı atışını Nevzat kullandı. Topu filelere gönderen Nevzat Ofspor’a beraberliği getiren gole imzayı attı. Maçın 90 dakikası 1-1’lik eşitlikle sona ererken puanını 20’ye yükselten Ofspor, ligde son sırada kalmaya devam ederken en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını 3’e indirdi. Ofspor 27.hafta maçında 15 Mart Çarşamba günü sahasında ligde 29 puanla 14.sırada bulunan Hacettepespor ile karşılaşacak.

NAZİLLİ BELEDİYESPOR - ANADOLU ÜSKÜDAR : 2-2

Spor Toto 2. Lig Beyaz grup 26. hafta mücadelesinde sahasında Anadolu Üsküdar’ı konuk eden Nazili Belediyespor karşılaşmadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Nazilli Şehir stadyumunda oynanan karşılaşmada Nazilli Belediyespor 9. dakikada Abdülkadir’in golüyle 1-0 öne geçti. 12. dakikada kazandığı penaltı vuruşunu gole çeviren Anadolu Üsküdar skoru 1-1’e getirdi. İlk yarısı 1-1 biten mücadelenin 53. dakikasında Abdülkadir Kaplan’ın golüyle 2-1 öne geçen Nazilli Belediyespor 86. dakikada Bertuğ Başdemir’in golüne engel olamayınca sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Bu sonucun ardından Nazilli Belediyespor 35 puanla 8. sırada kendine yer bulurken, Anadolu Üsküdar ise 25 puanla 16. sırada yer aldı.

HACETTEPE SPOR – BUCASPOR : 2-0

Hacettepe deplasmanından eli boş dönen Fırtına’nın Play-Off potasıyla arasındaki puan farkı 10’a yükseldi. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta geçen maçta Pendikspor'u yenerek Play-Off umutlarını sürdüren Bucaspor, dün deplasmanda karşılaştığı Ankara ekibi Hacettepe'ye 2-0 yenilerek işini zora soktu. Sarılacivertli ekip, aldığı bu yenilgi ile Play-Off hattının 5. basamağında yer alan Keçiörengücü ile arasındaki puan farkı 10'a çıktı. Maça Bucaspor tutuk başladı. 14. dakikada Taylan'ın ara pasında Noyan'ın sert şutu kaleci Hüseyin'de kaldı. 25'te ani gelişen Hacettepe atağında Kadir'in ara pasına hareketlenen Fethi, takımını 1-0 öne geçirdi. 51'de Barış'ın uzaktan sert şutunda kaleci Yasin topa iki hamlede sahip oldu. 62'de Berat, ceza alanı içinde kaleci Hüseyin'i avladı: 2-0. 90+1'de ani gelişen Hacettepe atağında Mahmut topu auta attı. Bucaspor maçı 2-0 kaybetti.

İSTANBULSPOR A.Ş. – ZONGULDAK KÖMÜRSPOR : 2-0

Spor Toto 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, deplasmanda İstanbulspor’a 2-0 yenildi. Son 2 maçta yaşadığı puan kayıplarını telafi etmek için grup lideri İstanbulspor’un karşısına çıkan Zonguldak Kömürsor, güçlü rakibine boyun eğdi.

12 Mart 2017 Pazar günü oynanması gereken, ancak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) nedeniyle Cuma günü oynanan maçın henüz başında ev sahibi takım İstanbulspor golü buldu. 4’üncü dakikada Yunus Emre Yalçın’ın golüne engel olamayan Zonguldak Kömürspor, erken golün şokunu üzerinden bir türlü atamadı. Oyunun kontrolünü de eline alamayan kırmızı-lacivertli takım, ne rakip savunmayı, ne de maçın İzmirli hakemi Yaşar Can Temizel’i geçemedi. Çaldığı ve çalmadığı düdüklerle Zonguldak Kömürsporlu futbolcuları adeta sindiren, takdir haklarını rakipten yana kullanan Temizel, 43’üncü dakikada Okan Eken’e ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Kırmızı-lacivertli takım, böylelikle ikinci yarıya hem 1-0 mağlup, hem de bir kişi eksik başladı. Bir kişi eksik oynamasına rağmen, beraberlik golünü arayan kırmızı-lacivertli takım, 53’üncü dakikada Ercan Coşkun’un da kırmızı kart görmesiyle sahada 9 kişi kaldı. 72'nci dakikada İstanbulspor penaltı kaçırdı. Muhammed Demirci'nin kullandığı penaltı atışını, kaleci Osman Kurtuldu kurtardı. İki kişi eksik oynayan kırmızı-lacivertli takım, 90’ncı dakikada İbrahim Yılmaz’ın golüne engel olamadı: 2-0.

SİVAS BELEDİYE SPOR -  KOCAELİ BİRLİKSPOR : 1-1

Sivas’ta ilginç bir maç vardı. Erzurum deplasmanından 1-0’lık galibiyetle dönen Kocaeli Birlikspor, fikstür gereği yine Doğu deplasmanında, bu kez Sivas Belediye’ye konuk oldu. Maçın başında öne geçen Birlik herkesi şaşırttı. Umut Kaya henüz 6. dakikada golü atarak takımını deplasmanda öne geçirdi. Ancak ilk yarının bitimine 10 dakika kala Sivas Belediye, Seyid Ahmet ile eşitliği sağladı. Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi. 2.yarı baskılı oynayan yine Birlikspor’du. Zirve mücadelesi yapan takım, birçok pozisyonu harcarken, Sivas da toparlandı ve son anlarda baskılarını iyice artırdı. Buna rağmen direnen Birlikspor sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı ve zirveye çıkma şansını kaybetti. Yine de deplasmandan gelen iki maçta 4 puan moralleri yükseltti.

GRUBUN ”EN LERİ ”

– En Fazla Galibiyet: İstanbul (17)

– İç Sahada En Fazla Galibiyet: İstanbul (11)

– Deplasmanda En Fazla Galibiyet: Erzurum (7)

– En Az Galibiyet: Of, Anadolu Üsküdar (5)

– En Fazla Mağlubiyet: Of (16)

– En Az Mağlubiyet: Erzurum (5)

– En Fazla Beraberlik: Anadolu Üsküdar (11)

– En Az Beraberlik: İstanbul (3)

– En Çok Gol Atan Takım: Erzurum (47)

– En Az Gol Atan Takım:  Konya Selçuklu (21)

– En Çok Gol Yiyen Takım: Tepecik (41)

– En Az Gol Yiyen Takım: İstanbul (16)

SARI KARTLAR:

FATİH ŞEN 50.dk (Kahramanmaraşspor)

YAVUZHAN KELEŞOĞLU 21.dk (Fatih Karagümrük)

EMRE TEKİN PINAR 78.dk (Amed Faaliyetler)

EMRE BALKI 41.dk (Fethiyespor)

MERT CAYMAZ 48.dk (Zonguldak Kömür)

OKAN EKEN 42.dk (Zonguldak Kömür)

TURAN YILMAZ 34.dk (Zonguldak Kömür)

OĞUZHAN YAZICI 75.dk (İstanbulspor)

YALÇIN KILINÇ 32.dk (İstanbulspor)

YUNUS EMRE YALÇIN 38.dk (İstanbulspor)

MUHAMMED DEMİRCİ 72.dk (İstanbulspor)

MEHMET ZEKİ ÇELİK 30.dk (İstanbulspor)

VELİ KIZILKAYA 65.dk (Buca)

EMRE TORAMAN 44.dk (Buca)

MEHMET İNCEBACAK 55.dk (Buca)

FETHİ ÖZER 90+4.dk (Hacettepe)

MUSTAFA KAYABAŞI 51.dk (Erzurumspor)

SAVAŞ TAĞA 87.dk (Erzurumspor)

GÖKHAN ÇAKIR 39.dk (Tepecik)

CANER BULUT 20.dk (Tepecik)

BURAK SARI 83.dk (Tepecik)

RECEP METİN 65.dk (Tepecik)

KIRMIZI KARTLAR:

FATİH ŞEN 50.dk (Kahramanmaraşspor)

ERCAN COŞKUN 58.dk (Zonguldak Kömür)

OKAN EKEN 42.dk (Zonguldak Kömür)

GÖKHAN ÇAKIR 39.dk (Tepecik)

(DERLEYEN: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...