2. Ligde Alt-Üst Heyecanı

2. Ligde Alt-Üst Heyecanı

Sezona Şampiyonluk parolası ile başlayan ve ligde oynadığı iki maçta da güzel bir oyun sergilemesine rağmen puanla tanışamayan Kahramanmaraşspor’un grubunda alt ve zirve heyecanı erken başladı.

14 Eylül 2017 - 20:04

Sezona büyük umutlarla başlayan Kahramanmaraşspor, ligde oynadığı iki maçı da kaybederek hayal kırıklığı yaşadı. 2. Lig Beyaz Grupta yer alan temsilcimiz bu sezon Şampiyonluk parolası ile başlarken Şampiyonluk parolasına paralel olarak ise işadamları, Milletvekilleri ve kentin ileri gelenleri geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek takıma destek anlamında oluşum yapmışlardı. İç ve dış transferden sonra yeni sezona 3 aşamalı bir kamp dönemi ile giren Temsilcimiz Kahramanmaraşspor, sezonun ilk maçını deplasmanda Nazilli Belediyespor ile yapmış ve karşılaşmayı 1-0 kaybetmişti. Ligin 2. Haftasında Altay’ı konuk eden Kahramanmaraşspor, maçın ilkyarısını 0-0 tamamlamasına karşın ikinci yarıda kalesinde gördüğü iki golle rakibine mağlup oldu. Ligin ilk iki haftasında istediği sonuçları elde edemeyen Kahramanmaraşspor, oynadığı futbolla gelecek haftalar için umut verirken grupta alt ve üst heyecanı erken yaşanmaya başladı.

 

GRUPTA 7 TAKIMIN MAĞLUBİYETİ BULUNMUYOR

2. Lig Beyaz grupta 2. Hafta maçları geride kalırken grupta 7 takımın mağlubiyeti bulunmuyor. Grupta ilk 7 sırayı alan takımlara baktığımızda 4 takım 2 haftayı kayıpsız tamamladı.

Altay, Bandırmaspor, Şanlıurfaspor ve Gümüşhanespor’un mağlubiyeti bulunmuyor. 5. Sırada SBS İnşaat Kırıklarelispor, 6. Sırada Karşıyakaspor ve 7. Sırada bulunan Fethiyespsor’un mağlubiyeti bulunmuyor.

 

4 TAKIM PUANLA TANIŞAMADI

Grupta en altına baktığımızda temsilcimizde dahil 4 takım 2 hafta sonunda puanla tanışamadı. 15. Sırada Fatihkaragümrük, 16. Sırada Kahramanmaraş, 17. Sırada Silivri ve 18. Sırada yer alan Niğde Belediyespor puana hasret kaldı. Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta ikinci hafta toplu sonuçlar şöyle: Gümüşhanespor-Konya Anadolu Selçukspor: 2-1, Şanlıurfaspor-Nazilli Belediyespor: 2-0, Zonguldak Kömürspor-Fatih Karagümrük: 1-0, BUGSAŞ Spor-Sakaryaspor: 1-1, Bandırmaspor-Niğde Belediyespor: 2-0, Pendikspor-Fethiyespor: 0-0, Karşıyaka-Silivrispor: 2-1, Kahramanmaraşspor-Altay: 1-2 olarak netleşti.

 

ALTAY'IN ZİRVE KEYFİ

İkinci Lig Beyaz Grup'ta ilk hafta Zonguldak Kömürspor'u 4-0 yendikten sonra pazar günü de deplasmanda Kahramanmaraşspor'u 2-1 mağlup ederek 2'de 2 yapan Altay, liderlik koltuğunu korumanın sevincini yaşadı.

Rakibini ikinci yarıda İbrahim Akın ve yeni transfer Ozan Sol'un ayağından bulduğu gollerle dize getiren siyah beyazlılar, kendisi gibi 6 puanlı Şanlıurfaspor'la cumartesi günü evinde yapacağı karşılaşma için moral kazandı. Zonguldak Kömürspor müsabakasını geçen sezondan kalan cezası nedeniyle boş tribünler önünde oynayan Altay, Şanlıurfaspor karşısında taraftarına kavuşacak.

Kahramanmaraş deplasmanının bekledikleri gibi zor geçtiğini dile getiren teknik direktör Cüneyt Biçer, şunları söyledi: "Kalabalık bir seyirci topluluğu önünde ilk maçını kaybetmiş bir takımla karşılaştık. İlk yarıda iyi mücadele ettik, 1-2 pozisyonumuz vardı ama oyun anlamında istediklerimizi tam olarak yapamadık. İkinci devrede daha düzenli futbolla 2-0'lık skoru yakaladık. Rahatladığımız dakikalarda rakip farkı 1'e indirse de yine fırsatlar yakaladık, skor 4-5 olabilirdi. 15 günlük aradan sonra tekrar kazanmak önemliydi. Daha iyi olacağız. Mutluyuz, galip gelmek ve zirvede yer almak keyifli."

 

ALTAY TRANSFERDE SINIRI AŞTI

İkinci Lig Beyaz Grup'ta ilk 2 haftada 6 puan toplayarak liderlik koltuğuna oturan Altay'ın transfer hesabı tutmadı. Geçen sezon 3'üncü Lig'de play off birincisi olarak kupa kaldıran siyah beyazlılarda yönetim ve teknik heyet, yeni sezon öncesi en az 5, en fazla 7 takviye yapmayı planladı. Ancak Altay, dış transferde 11 futbolcuyla anlaşıp 12 oyuncuyla yollarını ayırdı. İlk 2 maçta yeni transferlerden 5'i ilk 11'de yer alırken, 3 yeni transfer de sonradan oyuna girerek takıma katkı sağladı. Altay'da kaleci Egemen, sol bek Serkan, stoper İbrahim Öztürk, ön libero Maksut ve orta saha oyuncusu Fatih, 11'in vazgeçilmezi oldu. 4-0'lık Zonguldak Kömürspor galibiyetinde son 5 dakikada şans bulmasına rağmen son golün asistini yapan, Kahramanmaraş deplasmanında ikinci yarıda oyuna girip 60'ıncı dakikada rakip fileleri sarsan Ozan Sol ise ilk 11'e göz kırptı. Son transferler forvet Doğan ve ön libero Ferhat da Kahramanmaraş'ta ikinci yarıda görev alarak ilk defa forma giydi. Özellikle hücumda alternatifli bir kadroya sahip olduklarını dile getiren Sportif Direktör Özden Töraydın, "Aldığımız tüm futbolculara kefilim. Önümüzde kupada ve ligde art arda oynayacağımız kritik karşılaşmalar var. Teknik ekibimiz rotosyona gidecek ve herkese şans gelecek" dedi.

 

ŞANLIURFASPOR’UN GÖZÜ ZİRVEDE!

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Şanlıurfaspor ligde oynadığı iki maçı da kazanarak gözünü zirveye dikti. Şanlıurfaspor bu hafta lider Altayspor ile oynayacak. 5 sezon TFF 1. Liginde mücadele ettikten sonra 2.lige düşen Şanlıurfaspor takım kadrosunu koruyarak tekrar 1. Lige çıkmak için kolları sıvadı. 2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Şanlıurfaspor sezona Niğde Belediyespor’u deplasmanda 2-0 mağlup ederek merhaba dedi. Ligin ikinci haftasında ise Şanlıurfaspor bu kez kendi evinde oynayacağı Nazilli Belediyespor maçı Mardin’de oynandı. Mardin’de oynanan Nazilli Belediyespor karşısında tecrübesini sahaya ansıtan Şanlıurfaspor her iki yarıda bulduğu gollerle maçı 2-0 kazanarak adın adım zirveye doğru çıkmaya başladı.

 

ADIM ADIM ZİRVEYE!

2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Şanlıurfaspor bu hafta deplasmanda oynayacağı Altay maçına kenetlenmeye başladı. Ligde Şanlıurfaspor gibi iki maçını kazanan Altay bu hafta da deplasmanda Kahramanmaraşspor’u 2-1 mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Ligin 3. Haftasında Şanlıurfaspor deplasmanda Cumartesi günü Altayspor ile zorlu bir maça çıkacak. Ligde her iki takımın mağlubiyeti bulunmazken, Altayspor gol averajıyla liderliğe yükseldi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü