2018’de taşeron sorunu bitecek!

2018’de taşeron sorunu bitecek!

Hak-İş konfederasyonu Kahramanmaraş İl Başkanı ve Hizmet-İş Şube Başkanı Ömer Çınar, yapılan yeni toplu sözleşmelerde işçi maaşlarına 200 TL’ye kadar zam yapıldığını söyledi.

02 Kasım 2017 - 01:58

Taşeron işçilerinin kadro beklentisine de değinen Başkan Çınar, “Taşerona kadro ile ilgili bir çalışma yapılmıştı. Şuan için ismi hala konulamadı ama 2018 yılı itibarıyla bu işin biteceğini Çalışma bakanından bizzat duyduk. Çözüm konusunda hala bir karar alınamadığı belirtiliyor ama kadrolu işçinin bütün haklarına sahip olunacağı konuşuluyor” dedi.

 

“İŞÇİ MUTLU OLURSA TÜRKİYE MUTLU OLUR”

Yapılan toplu sözleşmelerde işçinin yüzünün güldüğünü belirten Çınar şunları söyledi: “Sözleşmesi biten taşeron işçilerimizin sözleşmelerini yeniliyoruz. Yeni olarak üniversitemiz taşeron işçilerin sözleşmesini ve Kahramanmaraş Büyükşehir belediyemizin bazı bölümlerde işçilerimizin sözleşmeleri yeniledik. İşçilerimizin Geriye dönük sözleşmelerle ilgili çalışmamız devam ediyor. Bununla ilgili çalışmamızı sürdürüyoruz. Şuanda sözleşmesi devam eden yerlerimiz var. Bu sözleşmelerimizi de en kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz.  Kişinin maaş zamları 100 TL ile 200 TL arasında değişiyor, yani bu evli, bekâr ve çocuk sayısına göre yapılan mesai oranına göre değişiyor.Şuan için yapılan sözleşmelerden işçilerimiz çok memnun. Onların yüzleri gülüyor.”

 

“BAKAN HANIM BİZZAT SÖYLEDİ”

İşçilerin sendikalara güven duyduğunu kaydeden Ömer Çınar konuşmasını şöyle sürdürdü: “İşçiler sendikalı oldukları için mutlu oluyorlar. Artık bizlere sahip çıkan kişiler oldu diyorlar. Taşeron işçilerin bir kadro beklentisi var. Kadro ile ilgili bir çalışma yapılmıştı. Şuan için ismi hala konulamadı ama bizzat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sağıroğlu’ndan2018 yılı itibarıyla bu işin biteceğini duyduk. Çözüm konusunda hala bir karar alınamadığı belirtiliyor. Kadro işçinin hakkı ne ise bizimde haklarımız o olacak.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x