2023 Türkiye Vizyonu ve Gençlik Paneli KSÜ’de yapıldı

2023 Türkiye Vizyonu ve Gençlik Paneli KSÜ'de yapıldı

T.C. İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, PRODES Programı kapsamında BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği tarafından uygulanan “Gelecek için Gençlik Vizyonu” projesinin 2023 Türkiye Vizyonu ve Gençlik Paneli, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

26 Aralık 2019 - 01:43 - Güncelleme: 26 Aralık 2019 - 01:58

Panele, Kahramanmaraş Milletvekili , TBMM, İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mehtap Özalp, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve gençler katıldı.

23 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 11.00’de başlayan panelde açılış konuşmasını BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Sinan El yaptı.Başkan Sinan El, KSÜ, İş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarına projeye ve proje kapsamında düzenlenen panele katılımlarından dolayı teşekkür etti. Sinan El, BİLSEK olarak toplumdan aldıkları güçle 2006 yılından bu yana gençlerin gelişimi için çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalara bundan sonra da devam edileceğini söyledi.

KÖŞK:“DEĞİŞİM SAHAYA İNİP OYUNU KURALLARINA GÖRE OYNAMAKTAN GEÇİYOR”

Proje koordinatörü Mehmet Köşk proje hakkında kısa bir bilgilendirme sunumu yaptı. Köşk, eğitim ve atölye çalışmalarının başlıklarının daha önce uygulanan BİLSEK Gençlik Gelişim Akademisi projesinin sonucu olarak ortaya çıktığını ve  gençlerin gelişimi için seçilen on ayrı eğitim başlığının 21. Yüzyıl becerileri kapsamında özellikle seçildiğini belirtti. Mehmet Köşk, büyük bir değişimin yaşandığı, tarihi kırılmaların olduğu günümüzde olaylara seyirci kalmanın mümkün olmadığını, değişime ayak uydurmanın ancak sahaya inip, oyunu kurallarına göre oynayarak mümkün olacağını söyledi.

GENÇLERİN GELİŞİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ

Programda konuşma yapan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, üniversitenin toplumun bütün beklentilerine cevap vermeye çalıştığını, bu kapsamda iş dünyasından ve sivil toplum kuruluşlarından gelen işbirliği tekliflerine hep sıcak baktıklarını vurguladı. Prof. Dr. Niyazi Can, BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini, derneğin çalışma ve amaçlarının Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi amaçlarıyla örtüştüğünü, gençlerin gelişimi için çalışan dernek temsilcilerine teşekkür ettiğini dile getirdi.

GENÇLERİN REKABET KABİLİYETİ ARTMALIDIR

Kahramanmaraş Milletvekili, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ise gençlerin geleceğe hazırlanmaları konusunda iletişim becerileri, zaman yönetimi ve yabancı dil öğrenmenin önemi üzerinde durdu. Celalettin Güvenç dünyanın artık küresel bir köy olduğunu Türkiye’deki, dolayısıyla Kahramanmaraş’taki bir gencin veya öğrencinin aslında Amerikalı, Çinli, Japonyalı bir öğrenci ile rekabet halinde olduğunu, bu nedenle günümüzde gençlerin vakitlerini daha verimli ve etkili geçirmeleri gerektiğini söyledi. Güvenç, eskiden ideolojik çatışmalar nedeniyle ülkemizde birçok değerin  kaybolduğunu bu nedenle 2023 Türkiye gençliğinin ideolojik çatışmalardan uzak, sadece ve sadece kendisinin, çevresinin ve ülkenin gelişimi için çaba sarf etmeleri gerektiğini ifade etti.

Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç daha sonra panele katılan gençlerin soru ve sorunlarını dinlemek üzere program içerisinde samimi bir havada geçen ayrı bir soru-cevap oturumu gerçekleştirdi.

GENÇLİK MERKEZLERİ ARTIK 7/24 GENÇLERİN HİZMETİNDE

Soru cevap oturumu içinde gençlerden gelen bir soruya karşılık olarak, Kahramanmaraş İl Gençlik ve Spor Müdürü  Ali İhsan Kabakçı, Müdürlüğünün gençlere sunduğu çok geniş hizmetleri olduğunu, gençler için açılan çeşitli kurslar bulunduğunu ve sunulan spor imkanlarını anlatarak özellikle  gençlik merkezlerinin artık 7/24 kesintisiz bir şekilde gençlerin kullanımına açık olduğunu belirtti.

PANELİSTLER GENÇLERİN VİZYONUNA KATKI SUNDULAR.

KSÜ, İİBF Dekanı ve aynı zamanda  proje danışmanı da olan Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan moderatörlüğünde yapılan panelde KSÜ, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi iş insanı Fatih Dinçer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür, Spor, Turizm Daire Başkanı Duran Doğan,  KSÜ Eğitim Fakültesi, Öğretim Üyesi ve aynı zamanda BİLSEK üyesi olan Prof. Dr. Mehmet Tekerek sunumlarını yaparak gençlerin vizyonlarına katkı sundular.

İNSAN KENDİ YAŞAMININ ÖZNESİ OLMALI

KSÜ, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, sunumunda gençlerin sorumluluk almalarını , kendi yaşamlarının öznesi olmalarını, yaptıkları tercihlerle yaşamlarının öznesi mi? yoksa nesnesi mi  olup olmadıklarını sorgulamaları gerektiğini, özü harekete geçirerek öz disiplinli olmalarının önemine vurgu yaptı. Yıldırım: “Okur-yazar olmak, bilgiyi almak ve yaşamına geçirmek demektir. Gençleri  bilgiyi alan ve kullanan, yaşamda karşılığı olan özgüveni yüksek özgün insanlar olarak yetiştirmeliyiz” dedi.

YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER ÜRETMELİ VE TANITIMINI YAPMALIYIZ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi iş insanı Fatih Dinçer  panelde yaptığı konuşmada yüksek katma değerli ürünleri üretmenin ve satmanın ülke gelişimine katkıda bulunacağını aksi halde boşa yük taşınacağına, yüksek katma değerli ürünler üretip dünyaya tanıtırsanız bunun devamının geldiğine ve başarının kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı. Yüksek katma değerli ürünlerin de ancak yüksek katma değere sahip insanlarla üretilebileceğini, insanların iş piyasasına hazırlanırken kendilerini iyi yetiştirip yetiştirememe durumunu sorgulaması gerektiğini ifade etti.

DÜNYA GİTTİKÇE KÜÇÜLMEYE, KÜLTÜRLER BİRBİRİNE BENZEMEYE BAŞLADI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür, Spor ve Turizm Daire Başkanı Duran Doğan da yaptığı konuşmada özetle şunları  söyledi “Dünya, ulaşım ve iletişim araçları sayesinde coğrafi mesafe bakımından zaman ve mekan anlamında küçülmüş; insanlar, devletler ve kültürler arası ilişkiler dünya ölçeğinde giderek yoğunlaşmıştır. Yerel ve milli kültürel değerlerimiz korumanın telaşı içindeyken artık dünya biri birine benzeyen ortak bir kültüre doğru gitmektedir. Biz bu durum karşısında kendimizi nasıl ve ne kadar koruyabiliriz, ve küçülen, gittikçe birbirine benzeyen bu ortak kültere biz kendimizden ne katabiliriz, kişisel olarak biz bulunduğumuz ortama, kuruma nasıl bir katkı sağlayabiliriz.”  dedi.

BİLDİKLERİMİZİ UNUTALIM. ARTIK NEWTON DEĞİL, QUANTUM YASASI GEÇERLİ

KSÜ Eğitim Fakültesi, Öğretim Üyesi ve aynı zamanda BİLSEK üyesi olan Prof. Dr. Mehmet Tekerek ise panelin son konuşmacısı olarak insan yerden bilgi gokten temasıyla insan bilgi ilişkisinde gençliğin yeri, insanın ve bilginin şekillenmesi ile bunlarin arasinda teknolojinin rolu konularına değinerek özetle, “Bugüne kadar bildiklerimizi unutmamızı, artık Newton değil, quantum yasalarının geçerli olduğunu, kuantum bilgisayarların veri işleme kapasitelerini binlerce defa daha hızlandırdığını ve bunun da hayata bir yansımasının olacağını anlatarak, kendimizi bu hıza göre hazırlamamız gerektiğini vurguladı

GELECEĞE UMUTLA BAKMALIYIZ

Panel moderatörü, İİBF Dekanı ve aynı zamanda “Gelecek İçin Gençlik Vizyonu” projesi danışmanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan, ilimizde çok güzel çalışmaların yapıldığını, gençler için büyük fırsatlar oluştuğunu, gençlerin arayışa devam etmelerini, kendilerini geleceğin Türkiye’sine hazırlamalarını, olumsuz yorum ve algılardan uzak, umutla çalışmaya devam etmelerini söyleyerek, katkı sağlayan panelistlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Panel BİLSEK yönetim kurulu üyesi proje rehberi Abdulgaffar Polat’ın katılımcılara teşekkürü ile son erdi.

00a2aa4f d08a 4c74 ac8e ac711de51137

1

2

3

4

5

6

7

8

10

11

AFİŞ ÇALIŞMASI 1

GGV logo

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x