3 bin 839 TL dolandırıldı, şimdi parasını geri istiyor

3 bin 839 TL dolandırıldı, şimdi parasını geri istiyor

Hızlıal.com adlı bir internet sitesinden cep telefonu aldığını ve ücreti olan “3 bin 839” TL’yi kredi kartından satış esnasında ödediğini iddia eden Ebru Toy, yaklaşık bir ay önce satışı gerçekleşen telefonun henüz gelmediğini belirterek, parasının iade edilmesini istedi.

04 Kasım 2017 - 03:02

10 gün içerisinde teslim edileceği belirtilen İphone 7 Plus marka telefonu hızlıal.com adlı internet sitesinden 17 Ekim Salı günü alan ve yine aynı internet sitesinde belirtilen hesap numarasına ücretini kredi kartından ödeyen Ebru Toy, telefonunun hala teslim edilmediğini ileri sürerken yaşadığı mağduriyeti gazetemizle paylaştı.

‘CİDDİYETSİZ İNSANLARLA MUHATAP OLDUM’

Telefon için 3 bin 839 TL’yi ödeyerek büyük mağduriyet yaşadığını söyleyerek,başkalarının da kendisi gibi mağdur olmaması için gerekli her şeyi yapacağını ifade eden Toy yaşadığı mağduriyeti şu şekilde anlattı: “İphone 7 Plus 32 gb telefon 10 gün boyunca “Temin ediliyor yazdı” Bu süreçte “444 5 495” mutlu müşteri hizmetleri yazan numarayı aradım. Yaklaşık 40, 50 dakika bekledikten sonra ulaşıyordum bu süreçte defalarca sıra bana geldiği zaman telefon tak diye kapandı.  Ulaştığım zamanda ise ciddiyetsiz kişilerle muhatap oldum sürekli. Bana bir hafta daha bekleyin denildi ve bir hafta daha bekledik. 15 gün sonra ise sipariş iptal edildi. Kafalarına göre ödediğim “3 bin 839” TL ücreti hesaptan çektiler ve aldıkları parayı2-3 ay gibi bir sürede iade edeceklerini söylediler. Hızlıol.com şikayet kısmında 2-3 ay bekleyip hala iade alan yok sitede. Ben çok ciddi bir şekilde mağdur edildim. Sitede benim gibi mağdur olan yüzlerce insan var parayı 3-4 ay hesaplarında tutmaları ve kendilerine ulaşamamız büyük bir suç. Ben tüm bütçemi bu telefona yatırdım ve mağdur oldum. Bu gibi siteler bu işi hakkı ile yapan sitelere yapılan bir güvensizliktir bence. Sitede yapılan şikayetleri okuduğum zaman bir bayana kargo yırtık poşet içinde gitmiş ve poşetin içerisinde ürün dahi yok. Yapılan ödene Ziraat Bankası aracılığıyla ama faturada yazan başka bir banka yok bu nasıl bir dolandırıcılıktır. İyi ki telefonu temin edemediler, şimdi buna seviniyorum açıkçası gelen ürün ise nasıl olurdu merak ediyorum. Şimdi istediğim tek şey paramın tarafıma iadesidir. Bu site yüzüne benim gibi mağdur olmalarını istemiyorum. Hiç kimsenin 20 günden bu yana yaşadığım stres ve sıkıntıyı anlayamaz bunu da geçmiş üstelik birde gebeyim. O kişilerin bana bu yaşattıklarının cezasını çekmesini istiyorum.

TÜKETİCİ HAKLARINDAN HALEN CEVAP GELMEDİ

Süreç içerisinde tüketici haklarına başvurdum. Ankara bile bana cevap vermiyor hala sitede İphone 7 Plus satış yerinde duruyor. Ellerinde olmayan ürünün reklamını hala yapmaya devam ediyorlar. Aradığımda satış departmanına bağlıyorum diyor 5 dakika bekliyorum sonra tak diye kapanıyor. Telefon sitelerinde yazan adrese İstanbul’dan kuzenimi gönderdim ve kapı duvar ne öyle bir yer var ne de öyle bir ofis her şeyleri yalan, güvensiz, dolandırıcı, resmen sitenin kapanması için elimden geleni yapmaya hazırım çünkü kimsenin mağdur olmasını istemiyorum.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı