3 romanı basılmayı bekliyor

3 romanı basılmayı bekliyor

35 yıllık devlet memurluğunun ardından yazdığı romanlarına devam etmek için emekliye ayrılan Yüksel Bozdağ, bastırılmayı bekleyen 3 romanı olduğunu ve kafasında daha çok yazacak ve bastırılacak kitap olduğunu söyledi.

15 Şubat 2017 - 14:07

Devlet memurluğunu romanlarına devam etmek için bırakıp emekliye ayrılan Yüksel Bozdağ 35 yıllık hayalini gerçekleştireceğini söyledi. 35 yıllık memuriyettik hayatından sonra kafasındaki hayalleri gerçekleştirmek için emekli olduğunu da belirten Bozdağ; “Devlet memurluğuna ilk girdiğimde kalıcı değildim, birkaç yıl çalıştıktan sonra ayrılmayı düşünüyordum fakat aile baskısı, sonra evlilik, daha sonra çocukların yetişmesi derken 35 yıl geçmiş. Fizik olarak çalışmaya müsaidim ama hayallerimi 35 yıl sonra da olsa gerçekleştirmek için emekliye ayrıldım.” Dedi.

Yazma yeteneğinin lise yıllarında başladığına da dikkat çeken Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yazma yeteneğimi lise yıllarında kendi kendime keşfetmiştim. O dönemde kompozisyon yazılarından tam not alıyordum ve hocalarım çok beğeniyordu. Her zaman yazmayı erteledim. 2006 yılında duygularımı, araştırmalarımı kitaba dökmeye karar verdim ve roman türü yazmaya karar verdim. Her Maraş olayları yıl dönümünde özellikle dış basında Maraş’ı katil olarak lanse ederler. Biz ise sadece izlemekle yetiniriz. Dönemin Valisine de söylemiştim, bu kara propagandalara karşı bizde hamle yapmamızı önermiştim. Buradan yola çıkarak 2006 yılında, Maraş olaylarından önce başlayan Alevi bir kızla Sünni bir erkeğin aşk hikâyesini kaleme aldım.

O anda babam rahmetli oldu bu seferde babamın hayatını romanlaştırdım. Daha sonra tarihimizin önemli din alimlerinden Hafız Ali Efendi’nin bir yazısını okudum ve Hafız Ali Efendi’nin hayatıyla ilgili bir roman yazdım. Bu arada devlet memurluğu yaparken sosyoloji bölümünü de okuyarak bitirdim. Olayların sosyolojik yönlerini de romanıma ekledim.

Bunları bastırmak için birkaç teşebbüste bulundum ama olmadı, fakat yayınevleri ile görüşüyorum. Bunları mutlaka kitaplaştıracağım. Yazarlık hayatımı sadece 3 romanla değil daha kafamda yazacak çok kitap var.

Bu romanları devlet memurluğu yaparken yazdım, hafta sonları, mesaiden sonra, resmi tatillerde mesaimi yazmaya vererek bitirdim. Şimdi de emekli olarak yazarlık hayatıma devam edeceğim.

Yazarlıkla ilgili ailemden de çok destek gördüm, özellikle yazdıklarımı önce çocuklarım okuyor ve onlarda bastırılmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Yazmak bence bir birikimin sonucudur, bu topraklarda o kadar değerli yazar, şair, fikir adamı yetişiyorsa, bu toprakların taşında toprağında farklılık vardır. Tarihe de çok meraklı olduğum için araştırıyorum, Maraş geçmişte mağdur edilmiştir, hakettiği değeri görmemiştir, kenara atılmıştır. Ben bu memleketi seviyorum, okyanusta bir damla da olsun katkım olursa ne mutlu bana.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın