30 Ağustos azim ve inancın sembolüdür

30 Ağustos azim ve inancın sembolüdür

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sınav: “30 Ağustos; yüce Türk Milleti’nin en zor koşullarda azim ve inançla yazdığı kahramanlığın sembolüdür”

29 Ağustos 2015 - 00:31

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, 30 Ağustos büyük zaferin 93. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Sınav, “Tarihimizin en şanlı zaferi” olarak tanımladığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin, bir milletin bağımsızlık uğruna neler yapabileceğinin göstergesi olduğunu belirterek, “30 Ağustos; yüce Türk Milleti’nin en zor koşullarda azim ve inançla yazdığı kahramanlığın sembolüdür” dedi.

30 Ağustos’un, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen ve sadece düşman işgalinden kurtulmanın değil, Türk Ulusunun yeniden doğuşunun temellerinin atıldığı gün olduğuna işaret eden Prof. Dr. Sınav, “Genç bir üniversite olarak, böylesine büyük tarihlerler yazan ecdadın evlatlarını yetiştiriyor olmaktan gurur ve onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.   

Prof. Dr. Sınav, mesajında, “Büyük Kumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde Zafer Bayramımızı kutluyorum” görüşlerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KSÜ’nün Yeni Rektörü Tokatlı Prof. Dr. Mahmut Ak Oldu
KSÜ’nün Yeni Rektörü Tokatlı Prof. Dr. Mahmut Ak Oldu