4.6 Milyarlık dev proje Mahir Ünal imzasıyla açılıyor

4.6 Milyarlık dev proje Mahir Ünal imzasıyla açılıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal’ın sıkı takibi ve yoğun mesai harcamasıyla yapımı tamamlanan Kahramanmaraş-Göksun tünelleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle hizmete sunulacak.

05 Kasım 2020 - 16:10 - Güncelleme: 05 Kasım 2020 - 16:15

AK Parti’nin ‘Durmak Yok Yola Devam’ anlayışıyla yaptığı çalışmalar kapsamında Kahramanmaraş’ta da dağlar delinip uzaklar yakın edildi.

Kahramanmaraşlılar ülkenin dört tarafını adeta birbirine bağlayacak tünellere kavuşmanın heyecanını yaşıyor.

Kayseri yolu üzerindeki 11 çift tüplü tünel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinin çalışmalarıyla tamamlanarak, 7 Kasım’da hizmete açılacak.


Özellikle Hatay, Gaziantep, Kayseri, Malatya Adana gibi ekonomi şehirleri için önemli bir hinterlant görevi gören Kahramanmaraş, Kayseri yolu üzerindeki dağlık bölgede inşa edilen toplam 16,5 kilometre uzunluğundaki tüneller, köprüler, köprülü kavşaklar ve viyadükler ile doğuyu batıya, kuzeyi de güneye bağlayacak.

Tüneller, ulaşımda konfor ve güvenliği beraberinde getirirken mesafeyi kısaltması bakımından da önemli ekonomik kazanç sağlayacak.

Tünellerin hizmete girmesiyle birlikte Kahramanmaraş ulaşım kavşaklarından biri haline gelirken, şehir aynı zamanda büyük bir hizmete daha kavuşmuş olacak.

Daha önce sık sık gündemde yer aldığı gibi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Göksun yolundaki tünellere ağırlık veriyor, ilgili bakanlar ve bürokratlarla bir araya gelerek çalışmaların bir an önce bitirilmesi için yoğun mesai harcıyordu.

Bu kapsamda Kahramanmaraş ziyaretlerinde de tünellerdeki çalışmaları AK Parti Teşkilatı ve Milletvekilleriyle yerinde inceleyerek, projeyi yakından takip ediyordu.

Toplam uzunluğu 16,5 kilometre olan çift tüplü 11 tünel, 3 tek köprü, 734 metre uzunluğunda 6 köprülü kavşaktan oluşan dev projenin toplam maliyeti 4.6 milyar TL.

Daha önce 80 kilometre olan Kahramanmaraş-Göksun yolu 71 kilometreye düşüyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Medya ve Tanıtım Başkanı Mahir Ünal ve Milletvekillerinin çabalarıyla tamamlanan tüneller 7 Kasım Cumartesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacağı törenle hizmete açılacak.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...