81 ilin valiliğine gönderildi: Maske takmamanın cezası 900 lira
Reklam

81 ilin valiliğine gönderildi: Maske takmamanın cezası 900 lira

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine maske kullanımıyla ilgili yazı gönderdi. Buna göre maske takma kuralını ihlal edenlere yarından idari para cezası uygulanacak.

21 Haziran 2020 - 23:59

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği talimat doğrultusunda, maske takma zorunluluğuna uymayanlara yarından itibaren 900 lira ceza kesilecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinden maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin 81 il valiliğine 18 Haziran'da talimat gönderen Bakanlık, 22 Haziran Pazartesi gününe kadar bu kuralı ihlal edenlerin uyarılıp bilgilendirilmesini, o tarihten itibaren de 900 lira idari para cezası uygulanmasını istemişti.

Bu kapsamda, kolluk kuvvetleri 4 gün boyunca ülke genelinde yaptıkları denetimlerde maske takmayanları uyarıp bilgilendirdi.

Yarın itibarıyla maske takma zorunluluğuna uymayanlara ülke genelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası kesilecek.

Maskenin, 48 ilde hayatın tüm alanlarında, 33 ilde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu halde bulunduğu iş yerlerinde takılması zorunluluğu bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs vakalarının artması üzerine bazı illerde maske takma zorunluluğu getirilmişti.

Özellikle İstanbul'da maske takma kuralına uymayanlar için farklı ilçelerde farklı cezai işlemler uygulandı.

Bunun üzerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, il genelinde toplu alanlarda maske takma kuralına uymayanlara 900 lira ceza kesileceğini açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı da bu kapsamda bu kuralın ülke genelinde uygulanmasını istedi. Maske takma takmayanlara kesilecek caza miktarını da gönderdiği talimatla belirtmiş oldu. (AA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”