82 Günde bitecek Elbistan Kent Meydanı’na start veriliyor

82 Günde bitecek Elbistan Kent Meydanı'na start veriliyor

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan Kent Meydanı projesini hayata geçirdiklerini belirterek, projenin yaklaşık 50 bin metrekare alana sahip olacağını ve içerisinde Kültürhan’ın da yer alacağını ifade etti.

18 Haziran 2020 - 02:59 - Güncelleme: 18 Haziran 2020 - 03:01

Belediye Hizmet Binası, Müze ve Mehmet İnan Parkı’nı kapsayacak Kent Meydanı Projesi için geri sayım başladı. Projenin detayları hakkında bilgi veren Başkan Gürbüz, çalışmanın sahada başladığı günden itibaren 82 gün gibi bir sürede projeyi tamamlayacaklarını söyledi.

Özellikle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın da büyük önem verdiği Kültürhan ile birleşen projenin 60 Milyon TL’lik bir yatırım olacağını açıklayan Gürbüz, Mahir Ünal’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

82 gunde bitecek elbistan kent meydani na start veriliyor

Kısa bir süre içerisinde projenin inşasına başlayacaklarını söyleyen Başkan Mehmet Gürbüz, “Elbistan'ımızın tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmaya devam ediyoruz. Kentin önemli güzergâhlarından biri üzerinde ve Ceyhan Nehri kenarında bulunan, belediye hizmet binası, kültür merkezi, müze gibi fonksiyonların içerisinde bulunduğu proje sınırları içerisinde; daha ferah, etrafında bulunan öğelerle ilişkili, tarihi dokuyu yok saymayan, Ceyhan Nehri ile bağlantılı yeni bir kent meydanı oluşturulması için start verdik.

WhatsApp Image 2020 06 17 at 11.37.40

İnsanların her alanda daha güzel vakit geçireceği projemiz içerisinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal’ın da çok önem verdiği Kültürhan, müze, her türlü toplantı, miting, ve konser gibi ihtiyaçları karşılayacak meydan, ahşap seyir ve oturma terasları, seyir cumbaları, kafe, belediye binası, yürüyüş alanlar, dinlenme ve oturma alanları, sinema, tiyatro ve anfi salonu gibi bir çok alan yer alacak. Mehmet İnan Parkı’nın doğu tarafından Ceyhan Nehri’nin bir kolunu girdirerek aynı kolu tekrar Ceyhan Nehri’ne akıtacağız. Böylelikle bir ada oluşturmuş olacağız.”

WhatsApp Image 2020 06 17 at 11.37.41

60 MİLYON TL’LİK BİR YATIRIM

Başkan Gürbüz, bu büyük projenin 60 milyon TL’yi bulan bir yatırım olduğunu belirterek, “Ayrıca bu büyük projenin içerisinde Kültürhan da bulunmaktadır. Kültürhan yaklaşık 50 Milyon TL bütçeye sahip bir projemiz. Kent Meydanı ise yaklaşık 10 Milyon TL. Her ikisi ile birlikte 60 Milyon TL’lik bir yatırımdan bahsediyoruz. İnşallah projeler tamamlandığında Elbistan’ın çehresi değişecek. Bize her zaman destek veren AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal’a çok teşekkür ederim.

WhatsApp Image 2020 06 17 at 13.06.45

82 GÜNDE BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ

Elbistan için gecemizi gündüzümüze katıp çalışmaya devam ediyoruz. Bu devasa proje için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah sahada çalışmaya başladığımız günden itibaren 82 gün gibi kısa bir sürede bitirmiş olacağız. Her zaman dediğimiz gibi biz insanların suya dokunabileceği bir şehir oluşturmayı hedefliyoruz. İnsanlarımızın Elbistan Kent Meydanı’na girdiği zaman hoşça vakit geçirmelerini, akşam eve giderken mutlu bir şekilde dönmelerini istiyoruz” dedi.

WhatsApp Image 2020 06 17 at 13.06.45 1

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...