Tüm Türkiye’de Fetullahçı terör örgütüyle bağlantıları olduğu gerekçesiyle açığa alınmalar devam ederken Kahramanmaraş’ta ise dün saat 18.00 itibarıyla açığa alınanların sayısı 1.636 kişi oldu. Açığa alınanlardan sorgusu tamamlanıp hâkim karşısın çıkarılan 274 kişiden 173’ü tutuklandı, 101’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen soruşturma Kahramanmaraş’ta açığa alınan 1 vali yardımcısı ve iki kaymakam önceki hafta sorgusu tamamlandıktan sonra serbest bırakıldı.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde ise açığa alınan 99 akademik ve idari personelden 20’si tutuklandı, 58’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 11 personelin ise sorgusu sürüyor.
İlk dalgada Kahramanmaraş Emniyetinde açığa alınan polise iki kişi da eklendi. Emniyette açığa alınan 213 personelden 114’ü tutuklanırken, 39’u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 60 personelin ise sorgusu sürüyor.
İlk dalgada Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğünde 784 öğretmen açığa alınmıştı. İstihbarat kaynakları ve idareden gelen bilgilere göre 237 öğretmen ve idareci daha açığa alınarak Milli Eğitim personellerinde açığa alınanların sayısı 1.021 kişi oldu. Açığa alınan öğretmenler cumhuriyet savcıları tarafından sorguları tamamlandıktan sonra nöbetçi mahkemelere çıkarılacak.
Son bilgilere göre; Kahramanmaraş İl jandarma Komutanlığında açığa alınan 7 subay ve astsubaydan 5’i tutuklandı, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adliyede ise geçen hafta başlatılan soruşturmada açığa alınan 43 hâkim ve savcıdan 34’ü tutuklanmış 2’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Milli Eğitimde 1021 kişi, Gençlik Spor İl Müdürlüğünde 7 kişi, Vergi Dairesi Başkanlığında 17 kişi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 6 Kişi, DSİ’de 9 kişi, TEİAŞ’ta 1 kişi, Sağlıkta 127 kişi, SGK’da 9 kişi, Tapu Müdürlüğünde 2 kişi, Büyükşehir Belediyesinde 6 kişi, Orman Bölge Müdürlüğünde 11 kişi, Müftülük’te 13 kişi, İş-Kur’da 5 kişi, Kültür ve Turizm Müdürlüğünde 1 kişi, Tarım Araştırma Enstitüsünde 2 Kişi, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde 19 kişi, EÜAŞ’ta 12 kişi, Meteorolojide 1 kişi açığa alındı.



YORUMLAR