Afrika’ya yardım eli

Afrika'ya yardım eli

Kahramanmaraş'ta gönüllü ailelerin yardımları ve destekleri ile Afrika'ya umut eli uzatıldı. Arakan'da savaştan kaçan vatandaşlar için güvenli kamp alanı oluşturulurken, Uganda'da ise gıda yardımları ile vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.

28 Mayıs 2018 - 09:00

Türkiye geneli faaliyet gösteren Verenel Derneği, Müslümanlara umut olmak adına onlara yardım elini uzatarak, faaliyetlerini sürdürüyor. Arakan'da geçtiğimiz yıl başlayan zulüm ve katliam sonrası Verenel Derneği Müslüman kardeşlerine yardım elini uzattı.

Verenel Derneği 1000 dönümlük bir alana kamp kurarak 'Verenel Köyü' adını verdiği bölgede savaştan kaçan Müslüman Arakanlı kardeşleri için güvenli bölge oluşturdu. O bölgede çadır evler, su kuyuları, çocukların eğitimi için medrese kurdu. Ramazan öncesi gıda yardımları yapılırken, Ramazanda da gıda kolileri yardımlar devam ederken,  geçtiğimiz gün akşam ise hep birlikte iftar yapıldı.

Uganda'da da iftar yemeği verilirken, Bu bölgede Verenel Derneği'nin faaliyet göstererek, bu bölgede kamp kurulacağı öğrenilirken, Verenel Derneği Kahramanmaraş İl Temsilcisi Avukat Mehmet Özkan Uganda'da misyonerliğin fazla olduğuna değinerek şunları söyledi;

''Bölgede misyonerliğin fazla olması nedeni ile çocuklar İncil ile kandırılarak dinleri değiştiriliyor. Biz bunun önüne geçmek için Kuranı Kerim dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Buradaki Müslüman kardeşlerimize gıda yardımı başta olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak adına yardımlar yapıyoruz. Verenel Derneği olarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş'tan bir ekibimiz bu bölgeye giderek yardımlarını sürdürecek.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x