Ahırdağ’ında yangın büyümeden söndürüldü!

Ahırdağ'ında yangın büyümeden söndürüldü!

Kahramanmaraş'ta Ahirdağ bölgesinde çıkan orman yangını, yetkililerin kısa süre içerisinde müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.

23 Haziran 2018 - 01:22

Kahramanmaraş Ahirdağ ormanlarından Muhsin Yazıcıoğlu parkının üst tarafında bir bağ evinin yan tarafında çıkan orman yangınına Kahramanmaraş Orman İşletme müdürlüğü kısa sürede müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü.

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ormanlarımızın geleceğini tehlikeye sokan etkenlerin başında gelen yangınlar için önceden önlem alınması durumunda büyük facialarında önüne geçilebiliyor. Hava sıcaklıkları, yıldırım düşmesi veya ihmaller sonucunda sıkça yaşanan orman yangınları, önleme ve zararlarını azaltmak hususunda modern ve profesyonel ormancılık anlayışı devreye giriyor. Yaz ayının gelmesi ile birlikte vatandaşların bazı konularda daha hassas davranarak bu yangınların önüne geçmesi gerekiyor.

Bununla ilgili olarak alınabilecek bazı önlemleri Bugün Gazetesi olarak sizler için derledik. Ormanda ateş yakılmamalı ve sigara izmaritleri yanık olarak atılmamalıdır. Vatandaşların bu konularda göstereceği hassasiyet yangın riskini azaltacaktır. Ormanlara cam ve cam kırıkları atılmamalıdır. Özellikle yangına hassas bölgelerdeki yerleşim birimlerinde oturan halka eğitici ve uyarıcı bilgiler verilirken, bir yangın durumunda 177 yangın ihbar hattına zaman kaybetmeden haber verilmelidir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol Açıyor
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol...