Ahmet Davutoğlu: “Ne kadar Konyalıysam o kadar...
Reklam

Ahmet Davutoğlu: “Ne kadar Konyalıysam o kadar Kahramanmaraşlıyım”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Kahramanmaraş 1. Olağan İl Danışma Kurulu toplantısında, “Ne kadar Konyalıysam o kadar Kahramanmaraşlıyım” dedi.

08 Nisan 2021 - 04:58

Konuşmasına Kahramanmaraş’a olan sevgisini anlatarak başlayan Ahmet Davutoğlu, “Kahramanmaraş özel bir yer, özel bir mekan. Anadolu’nun İslamlaşmasına, Türkleşmesine ve bir medeniyet olarak yeniden inşa edilmesine öncülük etmiş bir şehir. Şairleriyle edebiyatımızın, kahramanlarıyla İstiklalimizin, verdiği mücadeleyle TBMM’nin açılmasının habercisi olmuş bir şehir. Ben Kahramanmaraş ne zaman anılsa yüreği titreyen bir hemşerinizim. Burada yaptığım bütün mitinglerde bütün konuşmalarda söylediğimiz bir hususu tekrar zikrederim, ‘Ne kadar Konyalıysam o kadar Kahramanmaraşlıyım’ dedi.

Toplantı için Kahramanmaraş’ta salon verilmediği iddialarına değinen Davutoğlu, şunları kaydetti: “İl başkanımız, ‘Kahramanmaraş’ta uygun bir salon daha iyi bir salon tutmak istedik, salon vermediler’ dedi. Otobüsümüzün dolaşmasına engel olmak istediler, otobüsümüzü hatta bağlamak istediler dün itibariyle. Bendeki kendisine söyledim, hiç üzülmeyin.  Salon vermeyebilirler, kapatabilirler ama Kahramanmaraş’ın sokağını Sütçü İmam’ın, Rıdvan Hoca’nın, Senem Ayşe’nin dolaştığı sokakları bize kapatabilirler mi? Otobüsümüzün gezmesine, dolaşmasını engelleyebilirler ama bizim Kahramanmaraşlılarla buluşmamızı engelleyebilirler mi?  Edelerle, buluşmamızı, görüşmemizi engelleyebilirler mi?  Gönülleri, yürekleri, gözleri bağlananlar, otobüsümüzü de bağlayabilirler ama Maraşlının yüreğini, gönlünü bağlayabilirler mi? İşte bağlayamadılar. Boydan boya Kahramanmaraş’ı dolaştık. Bilsinler ki nerede olursak olalım, dünyanın herhangi bir köşesinde dahi yüreğimiz Kahramanmaraş ile atar.”

Çin Büyükelçisinin twitter üzerinden yaptığı açıklamasına eleştiren Davutoğlu, “Belki bazılarının fark etmedi, belki haberlere tam yansımadı ama dün Ankara’da Çin Büyükelçisi bir twitter atarak, Türkiye Cumhuriyetinin başkenti, istiklal savaşımızın karargahında bir twitter atarak Doğu Türkistan konusunda haklı kaygılarını dile getiren, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti genel Başkanına açıktan tehditler savurarak, açık söyleyeyim Ankara’da Türkiye’yi yönetenlere bir ayar vermeye kalkıştı. Bu bütün diplomatik tahammüllere aykırıdır. Bu bizim izzet yüklü tarihimize, tam bir hakarettir. Bu istiklalimize hakarettir, müdahaledir. Ankara’daki büyükelçiler Türkiye Cumhuriyetinin ve milletinin misafiri olarak her zaman saygı görürler. Ama birisi eğer Türkiye’de şu veya bu gerekçeyle parmak sallamaya kalkar, ayar vermeye kalkarsa ona verilecek cevapta en iyi Kahramanmaraş’tan söylenir. Haddinizi bilin, burası Kahramanmaraş, burası Ankara” diye konuştu.

Her türlü darbenin karşısında olduklarını söyleyen Davutoğlu, “Kim hangi maske altında olursa olsun imalı yada açık, örtülü yada aşikar darbe girişiminde veya darbe planlamasında bulunursa bilsinler ki, öyle bir darbe girişimin karşısında en önce duracak olan başı dik bir şekilde duracak olan Gelecek Partisi kadrolarıdır” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x