Ahmet Özkömeç Berberler Odası Başkanlığına Adaylığını...

Ahmet Özkömeç Berberler Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Kahramanmaraş’ta berberlik yapan Ahmet Özkömeç, Berberler Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

25 Haziran 2021 - 13:42

Bir tesiste düzenlediği kahvaltı programında basın mensupları ve meslektaşlarıyla bir araya gelen Ahmet Özkömeç, Kahramanmaraş Berberler Odası Başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

Her zaman eğitim seminerleri düzenlemeyi hedeflediklerini aktaran Özkömeç,  ancak bu güne kadar yapılan klasik eğitim ve seminerleri üst seviyeye çıkararak Türkiye geneline ve yurt dışına taşımak istediklerini söyledi.

Talep eden esnaflara salon eğitimleri vereceklerine vurgu yapan Özkömeç, yılda bir defa bay bayan ve güzellik salonlarına birlik beraberlik gecesi düzenleyeceklerini ifade etti.

01

Özkömeç, gençlere yönelik yarışmalar düzenleyeceklerini ve ülke genelinde sahne aldırarak, değerleri ön plana çıkaracaklarını belirtti.

Programda konuşan Özkömeç şunları dile getirdi: “Mensubu olduğum, mutfağında yetiştiğim, 8 yıl çıraklık ve kalfalığını yaptığım, 16 yıldır kendi işletmeciliğini yaptığım, aynı zamanda 8 yıldır esnafımızın ihtiyacı olan malzeme ve dekorasyon işlerini yapmakta ve hizmet vermekteyim.

Esnafımızın sorunlarını ve ihtiyaçlarını bildiğim, tanık olduğum ve bu sorunları ve sıkıntıları çözeceğime, ihtiyaçlarını gidereceğime inandığım, her zaman mensubu ve üyesi olmaktan gurur duyduğum, Berber Kuaför ve Güzellik Salonları Odası başkanlığına aday olduğumu esnafımız ve kamuoyuna arz ederim.”

02

“BİRİNCİ VE EN BÜYÜK HEDEFİM BİR HAVUZ OLUŞTURMAK”

Esnafların içinde bulunduğu durumu pandemi süreci dahil olmakla birlikte çok iyi bildiğini belirten Özkemeç şunları konuştu: “Birinci ve en büyük hedefim bir havuz oluşturmak, bu havuza şahsım çevrem, durumu iyi esnaflarımız ve bazı üst kurum ve kuruluşlardan elde edilecek maddi destek ile bir birikim yapıp, bu birikimle krizde ve normal süreçte durumu zayıf esnafımızı maddi anlamda destekleyeceğiz.

İş yerini kapatmak zorunda kalan ve mesleğini terk eden esnaflarımızın yasa gereği vefat etse dahi mirasçılarının ödemesi gereken aidat borcunu bu havuzdan karşılayacağız. Durumu olmayan, çocuklarını üniversitede okutan ve askere gönderen esnaflarımıza destek vereceğiz.

Yani kısacası iyi günde kötü günde esnafımızın her zaman yanında olacağız.”

03

“DİBİ DİBİNE BERBER KUAFÖR AÇILMASINA SON VERECEĞİZ”

Bayan kuaförleriyle ilgili gelir dağılımında düzenleme yapacaklarını kaydeden Özkemeç şu şekilde konuştu: “Düğün salonu ve gelinlikçilerle oda olarak görüşüp, bütün esnafımızın faydalanmasını sağlayacağız. Yıllardır mesleğini icra eden, ikinci, üçüncü nesil mesleğimize devam eden esnafımızı haksız rekabete uğratmayacağız.

04

İş yeri açılımında odamız üst kuruluşundan, KMESOB, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerimiz ve Valilik nezdinde bir komisyon kurarak ihtiyaç olan yerlere iş yeri açılmasını sağlayacağız.

Yani dibi dibine berber kuaför açılmasına son vereceğiz.”

Özel günlerde düzenleyecekleri etkinlikler düzenleyerek, şehri ve odayı Türkiye’ye tanıtıp örnek alınacak seviyeye getireceklerini söyleyen Özkömeç, esnafların her konuda yanında olacaklarına söz verdi.

05
06

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı