Aile Danışmanı Cesur; “Önceliğimiz Kendimiz Olmalı”

Aile Danışmanı Cesur; “Önceliğimiz Kendimiz Olmalı”

Büyükşehir Belediyesi, Ekim Kültür Sanat Sezonu’nda Aile Danışmanı Dilek Cesur’un katılımıyla ‘Sabırlı Aileler Merhametli Çocuklar Yetiştirir’ konulu söyleşi düzenledi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen söyleşide Cesur, aile ve çocuk ilişkisini anlattı.

21 Ekim 2023 - 22:45

Sosyal belediyecilik çerçevesinde farklı yaş gruplarına yönelik kültür sanat etkinliklerini sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi; kaleme aldığı ‘Bu Kitap Annelere Çok İyi Gelecek’, ‘Seni Anlıyorum Çocuk’, ‘Küçük Mutluluklar Kulübü’ ve ‘Seni Anlıyorum Anne’ gibi kitaplarla binlerce ailenin hayatına dokunan Aile Danışmanı Dilek Cesur’un katılımıyla ‘Sabırlı Aileler Merhametli Çocuklar Yetiştirir’ konulu söyleşi düzenledi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye özellikle ebeveynler yoğun ilgi gösterdi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen söyleşide Eğitimci – Yazar Dilek Cesur; aile kavramı, mutlu ailenin temelleri, çocukların pedagojik gelişimi, ebeveyn davranışlarının çocuklara etkisi, geçmişten günümüze çocuk yetiştirmek gibi pek çok konuya ışık tuttu. Etkinlikte katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektiren Aile Danışmanı Dilek Cesur, kitaplarını da okurlar için imzaladı. Etkinliğin çok faydalı olduğunu belirten vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesine ve Dilek Cesur’a teşekkür etti.

Biz Değişirken Özümüz Değişmemeli

Eğitimci – Yazar Dilek Cesur, “Biz maalesef farkında olmadan başkalarının hayatını yaşamaya çalışırken kendi hayatımızı ıskalıyoruz. Dünde kalıyoruz, bugünü kaçırıyoruz. Başkalarını takdir ederken, kendimizi ve çevremizdekileri motive etmeyi unutuyoruz. Çünkü biz hep başkaları için büyütüldük. El âlem ne der baskısı altında büyüdük. Bir şey yapacak zaman önceliğimiz kendi mutluluğumuz olmalı. El âlemi memnun ederken maalesef kendimizi kahrediyoruz. Bugünün ebeveynlerinin yapmış olduğu hata ise; ben yaşamadım çocuğum yaşayın, ben görmedim çocuğum görsün gibi anlayışlar oluyor. Günümüzde evliliklerin kısa sürede boşanmayla sonuçlanmasının temelinde de bu yatıyor. Çünkü her şey yenisiyle değiştirilebilir anlayışı var. Oysaki biz, inanç ve kültür olarak değerlerine önem veren bir milletiz. Ne yazık ki bu değerlerimizi günden güne kaybediyoruz. Günümüz şartlarına göre elbette değişiyoruz ama biz değişirken özümüz değişmemeli” cümlelerini kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x