Aile Okulu Eğitimleri Muhtarlar için de yapılıyor
Reklam

Aile Okulu Eğitimleri Muhtarlar için de yapılıyor

Millî Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimiz genelinde görev yapan bütün mahalle muhtarları, Aile Okulu Projesi’ne dâhil edilerek eğitim almaları sağlanıyor.

27 Ocak 2023 - 03:58

Anne ve babaların sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi, teknoloji kullanımı, ahlâkî gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre ve ilk yardımın aralarında bulunduğu 14 farklı konuda eğitim almasını sağlayan Aile Okulu Projesi'ne mahalle muhtarları da dâhil edildi. Bu doğrultuda ilimiz genelindeki tüm Halk Eğitimi Merkezlerinde eğitimler devam ediyor.

Bu kapsamda Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda muhtarlara yönelik gerçekleştirilen “Aile Okulu” kursunda eğitici olarak görev yapan Şaban Konuş, aileleri farklı eğitimlerle çok yönlü desteklemek için çabaladıklarını belirterek, “Aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan ‘Aile Okulu’  projesinin amacı geleceğimiz olan çocuklarımızı her türlü tehlike ve bağımlılığa karşı korumaktır. Bu kapsamda velilerimizin ağırlıklı olarak almasını arzuladığımız eğitimlerden, okullarımızın önemli bir stratejik ortağı olan siz mahalle ve köy muhtarlarımızın da faydalanması için gayret sarf ediyoruz." diye konuştu.

İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ise çocukların eğitim gördüğü okulların daha sağlıklı bir ortama kavuşmasında mahalle muhtarlarının da önemli bir rolünün olduğuna dikkat çekerek, “Eğitim ve öğretimin yapıldığı okullarımızı, tüm paydaşlarımızın iş birliği ile daha ileriye taşımayı amaçlıyoruz. Bunun için Aile Okulu Projesi kapsamında tüm ilçelerimizdeki Halk Eğitimi Merkezlerimizde muhtarlarımıza kurs vermeye devam ediyoruz. Sonuç olarak eğitimi daha güçlü bir hâle getireceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x