Ailecek FETÖ’cü çıktılar

Ailecek FETÖ’cü çıktılar

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Fetullahçı Terör örgütü/PDY soruşturması kapsamında yapılan operasyonda evinde 1 dolar çıkan Bylock’cu diş hekimi 65 yaşındaki Y.D.’nin kızı ve oğlunun ihraç olduğu, aynı soruşturma kapsamında eşinin ise arandığı ortaya çıktı.

23 Ocak 2017 - 07:49

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinde gerçekleştirilen operasyonda, silahlı Fetö terör örgütüne üye olmak iddiasıyla 65 Yaşındaki Diş Hekimi Y.D. ilçe merkezindeki muayenehanesinde gözaltına alındı.

Afşin Terörle Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen soruşturma kapsamında Diş Hekimi Y.D.’nin evinde yapılan aramada 1 adet F serisi dolar ele geçirildi. Aynı zamanda Fötö’nün kriptolu haberleşme programı ByLock’u da kullandığı belirlenen Diş Hekimi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Yapılan araştırmada Y.D.’nin doktor olan kızı ile damadının da bir süre önce Fetullahçı Terör Örgütü Üyesi olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edildiği öğrenildi. Ayrıca Diş Hekimi Y.D.’nin eşinin ise KHK ile kapatılan derneklerden birinin kuruculuğunu yaptığı ve hakkında arama kararı olduğu belirtildi.

1 Doların anlamı neydi?

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan darbecilerin üzerinden ve evlerinden yapılan aramada çıkan 1 dolarların ne anlama geldiği Kahramanmaraş’taki örgüt üyeleriyle ilgili hazırlanan iddianame de yer aldı. İddianameye göre; örgüt lideri Fetullah Gülen’in yıllar önce yaptığı bir konuşmada; ‘Hepiniz 0’sınız. 1’den önce olursanız bir anlam ifade etmezsiniz. Ancak 1 olursanız değer kazanırsınız. Ben 1’im’ dedi. Örgüt üyeleri kendilerine verilen bu para ile örgüt lideri Gülen gibi ‘1’ olduklarına inandılar. Örgüt içerisinde 1 varlık anlamına gelirken, 0’ın ise yokluk anlamı taşıdığı belirlendi.

Bu bağlamda üzerinde bu tür paralar bulunan örgüt üyelerinin Fetö/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyesi oldukları belirlenmekle beraber ele geçirilen dolarların seri numaralarının örgüt üyeliği hiyerarşisi bakımından anlam ifade ettiği değerlendirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...