AK Parti İl Başkanlığı’ndan Partililere ’Vefa’ Yemeği

AK Parti İl Başkanlığı'ndan Partililere 'Vefa' Yemeği

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından partililere vefa yemeği düzenlendi. Arsan Center’da düzenlenen organizasyona AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Erol Kaya ile Mustafa Ataş, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir katıldı.

14 Şubat 2018 - 07:13 - Güncelleme: 14 Şubat 2018 - 07:31

AK Parti Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya Kahramanmaraşlı partililer ile bir araya geldi.


Programda konuşan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Genel Başkanlarını Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek şunları dile getirdi: “Bu programın hem zaman olarak hem de içerik olarak bizim için çok önemli bir yeri var. Zaman olarak önemi şu; pazartesi günü bizim şehrimizin kurtuluşunun 98’inci yıl dönümü. Dolayısıyla biz bunu sadece bir gün olarak kutlamıyoruz. Şehrimizde bir hafta kurtuluş etkinlikleri, heyecanı ve coşkusu olur.


Bu anlamda bizim için bu önemli günlerde bir araya gelmiş olmak çok önemli. Ama bir önemi daha var. Diğer önemi şu; Ak Parti kurulduğu günden beri omuz omuza vermiş, davamızı bizim adımıza sırtlamış, ne kadar dava mensubu kardeşimiz, ağabeyimiz, başkanımız, belediye başkanımız varsa bugün hepsi burada. Onlarla bir arada olmak bizim için çok önemliydi. Bu ilk defa yaptığımız bir organizasyon değil ama istedik ki onların bu dava için yaptıkları hizmetleri bizde biliyoruz ve takdir ediyoruz.


Bunun için bu organizasyonun bizim için ayrı bir önemi vardı. Arkadaşlarıma hep şunu söyledim; kim olursa olsun bu davaya geçmişte hizmet etmiş kim varsa sadece bu davaya hizmet etmiş olması onu başımızın üstünde taşımak için yeterli bir sebep. Onun için kimseyi dışarıda bırakmayacağız. Kimsenin kabini kırmayacağız. Eksik yâda hatalı yönlerimiz varsa onu yok sayacağız. Çünkü çok önemli bir özellikleri var. Bun davanın en zor günlerinde onlar bu davayı sırtladılar. Bu şuurla hareket ettik ve bugün geldiğimiz noktada bu arkadaşlarımızı bir arada görmüş olmak bizi ziyadesiyle memnun ediyor.”


‘Cesaret Sahibiyiz’

Özdemir’in ardından kürsüye gelen AK Parti Genel Başkanı Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Recep Tayyip Erdoğan siyasetinin temelinde cesaretin olduğunu dile getirdi. Tuzak kurma olayının AK Parti’de olmadığının altını çizen Ünal, şöyle konuştu: “Bulunduğu mevkiyi bir makam olarak değil, bir sorumluluk olarak görmüş ve bu görev ve sorumluluğu kendini yüceltmek için bir yer olarak değil de o makamı taşımak için daha çok çalışması gerektiğini düşünmüş, o yüzden Türkiye’nin bugününde alın teri bulunan her bir teşkilat mensubumuzu bugün bu vefa gününde en kalbi duygularımla selamlıyorum.


İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız, iyi ki beraberiz. Biz gerçekten büyük bir aileyiz. Bizim siyasetimizin temelini samimiyet ve cesaret oluşturuyor. Recep Tayyip Erdoğan siyasetinin temelini samimiyet ve cesaret oluşturuyor. Samimiyet ve cesaret diyorum, çünkü samimi olmak cesur olmayı gerektirir. O yüzden Cumhurbaşkanımız, “korkaklar zafer anıtı dikemez” der. Samimi olmak korkak olmamayı gerektirir, çünkü bizim tanımımızda dürüstlük kalbinde ve zihninde olanı söyleyebilme cesaretidir.


Hesap yapma, tuzak kurma AK Parti’de olmaz. AK Parti’de hesabilik değil hasbilik vardır. Hasbilik olduğu için bugün hepimiz bir çatının altında, bir masanın etrafında kalplerimizi kardeş kılan Allah’a hamt ediyoruz. O yüzden biz hasbiyiz, o yüzden biz samimi ve cesaret sahibiyiz. Ben bu aileye mensup olmaktan dolayı onur duyuyorum. Gurur duyuyorum hele hele Kahramanmaraşlı olmaktan, Kahramanmaraş’ta siyaset yapmaktan ayrı bir onur ve gurur duyuyorum. 2017 yılında 17 Şubat’ta Cumhurbaşkanımız buraya gelmişti, 12 Şubat’tan beş gün sonraydı. Fethi Sekin yeni şehit düşmüş, Ömer Halisdemir’in acısı kalbimize işlemişti.


O gün bir şey söylemiştik hatırlayalım. O gün demiştik Sütçü İmam’ın, Rıdvan Hoca’nın, Aslan Bey’in ruhu yeri gelir Ankara’da Ömer Halisdemir olur, yeri gelir İzmir’de Fethi Sekin olur demiştik. Şimdi o ruh Afrin’de kardeşlerim, kahramanların kalbinde teröre karşı büyük bir mücadele veriyor. Biz aynı ruhun aynı ocağın evlatlarıyız. Kahramanmaraş’ı da kıymetli kılan o ruhun ocağı olmasıdır. O yüzden Kahramanmaraş kıymetlidir ve güzeldir. Gelirken Cumhurbaşkanımıza MKYK toplantısında, “Efendim biz Kahramanmaraş’a gidiyoruz, toplantı devam ediyor ama biz müsaadenizi istiyoruz, Kahramanmaraş’ta il başkanlığımız bir vefa yemeği düzenledi, o yüzden gidiyoruz” dedim. Bendende selam söyleyin o zaman dedi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kalbi selamlarını iletiyorum.”


‘AK Parti Dünyanın En Büyük Siyasi Örgütüdür’

Kahramanmaraş’ta olmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Kimi insanlar siyaset kurumunu çıkar elde etmek için bir araç olarak görür. Bunlar var ülkemizde. Dün vardı bugün de var. Kimileri de siyasi partileri kendi statüsünde değişiklik elde etmenin vasıtası olarak görür, onun için girer” dedi. Siyasetin halka hizmet etmek olduğunu belirten Yazıcı, “Bu tipler dün vardı, bugün de var yarın da olacak. Ama kimileri siyaseti, siyaset kurumunu, millete, halka hizmet etmek, halkın hayat standardını yükseltmek, önündeki engelleri kaldırmak, daha müreffeh bir ülke oluşturmak için birlikte yola koyulurlar. İşte bunlar AK Parti'lilerdir. AK Parti budur. AK Parti Türkiye'nin değil dünyanın en büyük siyasi örgütüdür, siyasi teşkilatıdır." AK Parti'nin de bir darbe önlemesi var. AK Parti 2007'de Cumhurbaşkanlığı seçimine karşı elektronik ortamda icra edilmiş darbe teşebbüsüne karşı dik durmuş, şapkasını alıp gitmemiş, kapıların arkasına gizlenmemiştir” diye konuştu.


‘En Büyük Vefa Örneği Recep Tayyip Erdoğan’dır’

12 Şubat Kurtuluş Bayramı vesilesi ile Kahramanmaraş’ta bulunmanın değerlerinden bahseden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Aktaş, hayatta en büyük zevklerinin vatandaşlara vefa göstermek ve vefa görmek olduğunun altını çizdi. Türkiye’ye oynanan oyunları herkesin gördüğünü belirten Aktaş, bu konuda şunları dile getirdi: “"En büyük vefa örneği Recep Tayyip Erdoğan'dır. Vefayı, ilkeli duruşu biz ondan gördük. Mütevaziliği ondan gördük, dürüstlüğü ondan gördük ve her şeyden önemlisi mütevaziliği ondan öğrendik. Biz en doğruları, en dürüstleri, en ilkeli ve ahlaklı çalışkan olan arkadaşlarımız seçip geleceği yürüyeceğimiz ki en önemlisi 2019 seçimlerini, birlikte göğüsleyeceğimiz bir birlikteliği sağlamaya mecburuz. Ülkemizin üzerinde oyunları hepimiz biliyoruz. İçerideki ve dışarıdaki birtakım iş birlikçilerle ülkemizin nasıl işgal edilme planları içerisinde planların yapıldığını hep birlikte görüyoruz. Biz birliğimizi ve beraberliğimiz koruyabilirsek, geleceğe daha güçlü yürüyebiliriz. Aramıza fitne sokmak isteyenleri, dedikodularla bizi bir birimize düşürmeye çalışanları yok edebilirsek, onlara itibar etmeyebilirsek başaramayacağımız hiçbir iş yoktur. 17 yıla yakın süredir kurulmuş olan partimizin elde ettiği başarılar birlik beraberlik ve kardeşliklerimizle kazanılmıştır. Bunu hiç unutmamamız gerekiyor. Küçücük hesapları dağ gibi büyük hesapların önüne geçirmemek, kendi küçük hesaplarımızı millet ve ülke hesaplarının önüne geçirmemek temel temennimiz ve düsturumuz olmalıdır diyorum."


‘Siyasette iki ‘V’ Var’

Kürsüye gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, kendisine göre siyasetin tarifini yaptı. AK Parti’nin Türkiye’yi büyütme açısından önemli bir kurum olduğunu dile getiren Kaya, “Bana göre siyaset iki ‘v’den oluşuyor.  Siyaset yapan kişinin birinci "v"sinin vizyonunun olması. Eğer siyaset yapıyorsanız bu ülke için, bu vatan için, bu şehir için, bu insanları için bir hayaliniz ve bir vizyonunuz olacak. Bu varsa siz siyasetçisiniz demektir. İkincisi ise vefanız olacak, eğer siz siyaset yapıyorsanız bu toprak uğruna, bu vatan uğruna, bu parti uğruna, fedai can eden başta olmak üzere kim emeğini gösteriyorsa ona vefa göstereceksiniz. Bu partinin en büyük özelliği bu ülkeyi büyütme uğruna ortaya koyduğu vizyonudur, gösterdiği vefasıdır” ifadelerinde bulundu. 



YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi