AKEDAŞ Personellerine Arama Kurtarma Eğitimi

AKEDAŞ Personellerine Arama Kurtarma Eğitimi

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. bünyesinde çalışan 100 gönüllü personel, AFAD tarafından verilen Arama Kurtarma Eğitimlerine katıldı.

15 Ocak 2024 - 14:19

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin personellerine yönelik eğitimleri devam ediyor. AFAD tarafından verilen eğitimler kapmasında hafif arama ve kurtarma, afet bilinci ve farkındalık konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Personellere afet ve acil durumlarda ihtiyaç duyulacak arama kurtarma bilgi ve becerisinin kazandırılmasının amaçlandığı eğitimlerde, aynı zamanda arama kurtarma ekipmanlarının tanıtımı ve kullanımına yönelik teorik ve pratik eğitimlere de yer veriliyor.

Asrın felaketi olarak nitelenen 6 Şubat depremlerini bizzat yaşamış ve depremlerde hasar alan enerji altyapısını ayağa kaldırarak bölgeye kısa sürede enerji vermenin yanı sıra enkazlardan hayat kurtarmanın da gayreti içerisinde olan AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. personelleri açısından ayrı bir anlam ifade eden eğitimlere Kahramanmaraş Bölgesinden 50, Adıyaman Bölgesinden 30 ve Elbistan Bölgesinden 20 olmak üzere toplam 100 gönüllü personel katılım sağlıyor.

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan açıklamada 6 Şubat depremlerinin afetlere her an hazır olmanın önemini bir kez daha gösterdiğine değinilerek, personellere yönelik gerçekleştirilecek bu ve benzeri eğitimlerin devam edeceği vurgulandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x