“Aksu Nehri’ni kirlenmekten kurtarıyoruz”
Reklam

“Aksu Nehri'ni kirlenmekten kurtarıyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Maraş'a Islah Organize Sanayi Bölgesi oluşturarak, imar planları öncesi kurulan sanayi tesislerinin altyapı sorunlarını çözüyoruz. Bu kapsamda kurulacak atık su arıtma tesisi ile Aksu Nehri'ni de kirlenmekten kurtarıyoruz” dedi.

24 Şubat 2019 - 03:35

Kahramanmaraş’ta Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak, vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yurt dışındaki vatandaşlarla ihracatçıların bu habere çok sevineceklerini vurgulayarak, kente bir teknopark, 10 araştırma geliştirme merkezi ve 3 organize sanayi bölgesi kurduklarını belirtti.

İldeki iş adamları ve girişimcilere de toplam 3 milyar tutarında yatırım teşviki verdiklerini ve desteklerle 36 bin kişilik ilave istihdam oluşturduklarını da kaydeden Erdoğan, 45 binden fazla iş yerine ise 1,6 milyar lira tutarında SGK prim teşviki sağlandığını hatırlattı.

Geçen yıl Kahramanmaraş'ın 1 milyar dolarlık ihracat rakamlarını aşan şehirler arasına girdiğini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti: "Şimdi sizlere bir müjde vermek istiyorum; Maraş'a Islah Organize Sanayi Bölgesi oluşturarak, imar planları öncesi kurulan sanayi tesislerinin altyapı sorunlarını çözüyoruz. Bu kapsamda kurulacak atık su arıtma tesisi ile Aksu Nehri'ni de kirlenmekten kurtarıyoruz. Altın, gümüş imalatçıları ihtisas sanayi sitesini bir an önce tamamlamak istiyoruz. Bir başka müjdem de dokuma yatırımlarının bölgesel teşvik kapsamına alınmasıyla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız çalışmalarını tamamladı. Yakında bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ni yayımlıyoruz. Aynı şekilde Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili kamulaştırma sıkıntılarını da hal yoluna koyuyoruz. Tomsuklu Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tüzel kişiliğini de yakında kuracağımızın müjdesini buradan sizlere veriyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi